Το τραγούδι διαμαρτυρίας του Macklemore που ο Tom Morello θεωρεί «ό,τι πιο Rage Against The Machine μετά τους Rage Against The Machine»

Ο Macklemore υψώνει τη φωνή του.

Ο Tom Morello αποθέωσε το νέο τραγούδι – διαμαρτυρία υπέρ της Παλαιστίνης που κυκλοφόρησε ο Macklemore, χαρακτηρίζοντάς το ως «το πιο Rage Against The Machine τραγούδι μετά τους Rage Against The Machine».

Το τραγούδι, «Hind’s Hall», το οποίο κυκλοφόρησε αιφνιδιαστικά στις 6 Μαΐου, είναι εμπνευσμένο από τις συνεχιζόμενες φοιτητικές διαμαρτυρίες που λαμβάνουν χώρα στις ΗΠΑ υπέρ της Παλαιστίνης και έχει ένα beat παρόμοιο με το «Killing In The Name» των Rage Against The Machine.

Το «Hind’s Hall» καλύπτει τα πάντα – από την αμερικανική πολιτική και την απληστία του καπιταλισμού έως τη λογοκρισία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την υπεροχή των λευκών – σε λιγότερο από τρία λεπτά.

Διαφήμιση

Το τραγούδι περιλαμβάνει επιπλέον αποσπάσματα από διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης, εικόνες από την καταστροφής στη Γάζα, μαζί με εικόνες από πολυεθνικές όπως τα McDonald’s και τα Starbucks, και σκηνές από τη συνεχιζόμενη πολεμική σύγκρουση.

Σε άλλο σημείο του «Hind’s Hall», ο Macklemore επικρίνει τη Δύση και τον Joe Biden για τη στάση τους και την ελλειπή στήριξη προς τους Παλαιστίνιους, ενώ παράλληλα υπογραμμίζει το κύμα φοιτητικών διαδηλώσεων που έχει κατακλύσει τις ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες.

«Αν η Δύση προσποιούνταν ότι δεν υπάρχετε, θα θέλατε ο κόσμος να σηκωθεί όρθιος και οι φοιτητές το έκαναν τελικά», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα έσοδα του «Hind’s Hall» θα παραχωρηθούν από τον Hind’s Hall στην UNRWA, την Υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες.

Διαφήμιση

Ο Tom Morello επαίνεσε το πολιτικό μήνυμα του τραγουδιού, γράφοντας χαρακτηριστικά στο X (πρώην Twitter): «Ειλικρινά το “Hind’s Hall” του Macklemore είναι το πιο Rage Against The Machine τραγούδι μετά τους Rage Against The Machine.»

Τον Νοέμβριο του 2023, ο Macklemore έδωσε μία συγκλονιστική ομιλία σε μία συγκέντρωση υπέρ της Παλαιστίνης στην Ουάσινγκτον, χαρακτηρίζοντας ως «γενοκτονία» τις επιθέσεις του Ισραήλ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οι Rage Against The Machine στο Rock & Roll Hall of Fame - Η ομιλία του Tom Morello

«Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι εδώ που είναι πιο αρμόδιοι να μιλήσουν για το ζήτημα μίας ελεύθερης Παλαιστίνης από εμένα, αλλά θα πω το εξής», ανέφερε τότε.

«Μου είπαν να σιωπήσω. Μου είπαν να κάνω έρευνα, να κοιτάξω τη δουλειά μου, ότι είναι πολύ περίπλοκο να πω κάτι, σωστά; Να μείνω σιωπηλός αυτή τη στιγμή», συνέχισε.

Διαφήμιση

«Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, το έκανε και έχω κάνει λίγη έρευνα. Και είμαι άνθρωπος που μπορεί να μάθει. Δεν ξέρω αρκετά. Αλλά ξέρω αρκετά για να καταλάβω ότι αυτό είναι μία γενοκτονία», τόνισε.

Ο Macklemore ήταν επίσης ένας από τους πολλούς καλλιτέχνες, μαζί με τους Dua Lipa, Killer Mike και Michael Stipe, οι οποίοι υπέγραψαν μία ανοιχτή επιστολή που κάλεσε τον Πρόεδρο Joe Biden, να ζητήσει «άμεση αποκλιμάκωση και κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και το Ισραήλ πριν χαθούν άλλες ζωές».

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας που ελέγχεται από τη Χαμάς, περισσότεροι από 34.600 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί μέχρι σήμερα από τις επιθέσεις του Ισραήλ και πάνω από 77.000 έχουν τραυματιστεί, όπως αναφέρει το Sky News.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Jake Bugg: Επιστρέφει με το single «Zombieland» – Ανακοινώνει το άλμπουμ «A Modern Day Distraction»

Το πρώτο single από το επερχόμενο νέο άλμπουμ του...

Το νέο τραγούδι του Serj Tankian που γράφτηκε για τους System Of A Down

Το νέο τραγούδι του Serj Tankian γράφτηκε κατά τη...

Δημήτρης Κανέλλος: Δίνει το δικό του χρώμα στο «Μια Ζωή Το Παλεύω»

Ο Δημήτρης Κανέλλος δίνει ξανά ζωή σε ένα αξέχαστο...

Οι Apocalyptica φέρνουν τους Metallica στο Θέατρο Λυκαβηττού

Οι Apocalyptica έχουν ένα ευρύ κοινό στην Ελλάδα που...

Οι AC/DC ξεκίνησαν την πρώτη περιοδεία τους μετά από οκτώ χρόνια

Οι AC/DC απέδειξαν ότι παραμένουν σε εξαιρετική φόρμα. Οι AC/DC ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο την πρώτη περιοδεία τους μετά...

Top Stories

Άννα Βίσση: Ακούστε το νέο τραγούδι «Χρυσόψαρα»

Η Άννα Βίσση κάνει για ακόμα μία φορά την...

Billie Eilish: Ξαναγράφει τους κανόνες της pop με το νέο άλμπουμ «Hit Me Hard And Soft»

Η Billie Eilish πειραματίζεται και ωριμάζει καλλιτεχνικά στα 10...

Η Μαρίνα Σάττι κυκλοφορεί το νέο EP «P.O.P.» – Μία ελληνική ανατροπή

Η Μαρίνα Σάττι πρωταγωνιστεί στην επέλαση της ελληνικής «P.O.P.»...

Kendrick Lamar: Το «Not Like Us» κάνει ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard Hot 100

Το τέταρτο No. 1 στην καριέρα του Kendrick Lamar. Η...

Ο Childish Gambino κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ «Atavista»

Το προτελευταίο άλμπουμ του Donald Glover ως Childish Gambino. Ο...