Οι TOOL μπορεί να κυκλοφορήσουν ένα νέο EP αντί για άλμπουμ

Τα σχέδια και οι σκέψεις των TOOL για το επόμενο δισκογραφικό βήμα τους.

Οι TOOL, το εμβληματικό rock συγκρότημα που φημίζεται για τον περίπλοκο ήχο του και τους κρυπτικούς στίχους τους, ετοιμάζονται να μπουν στο στούντιο το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Το συγκρότημα, το οποίο αποτελείται από τους Maynard James Keenan, Adam Jones, Justin Chancellor και Danny Carey, κυκλοφόρησε το τελευταίο άλμπουμ του, «Fear Inoculum», το 2019, μετά από ένα κενό 13 ετών από τον προηγούμενο δίσκο τους, «10,000 Days».

Μετά την επιτυχία του «Fear Inoculum», το κοινό ανυπομονεί να μάθει τι θα ακολουθήσει από το συγκρότημα.

Διαφήμιση

Τον Οκτώβριο, ο μπασίστας Justin Chancellor δήλωσε στο podcast «The Vinyl Guide» ότι το συγκρότημα «έχει πολλές ιδέες που μαγειρεύονται» για το επόμενο άλμπουμ του. Παρόλο που δεν είχαν ηχογραφήσει τίποτα ακόμα, ο Chancellor επιβεβαίωσε ότι το συγκρότημα έκανε συζητήσεις και συγκέντρωνε ιδέες για ένα νέο άλμπουμ.

Σε μία νέα συνέντευξή τους στο Revolver, τόσο ο Justin Chancellor όσο και ο ντράμερ Danny Carey αποκάλυψαν ότι οι TOOL είχαν αρχίσει να τζαμάρουν και να συγκεντρώνουν ιδέες για την επόμενη δισκογραφική δουλειά τους.

Οι TOOL σκοπεύουν να επιστρέψουν στο στούντιο μόλις ολοκληρώσουν την περιοδεία τους, καθώς ο χρόνος είναι πολύτιμος τώρα και αναζητούν τρόπους για να είναι πιο αποτελεσματικοί στη διαδικασία ηχογράφησης.

«Αυτή τη φορά θα είναι διαφορετικά. Η ζωή του καθενός είναι διαφορετική και οι προσδοκίες του καθενός είναι διαφορετικές», ανέφερε ο Justin Chancellor.

Διαφήμιση

«Ο χρόνος είναι πολύτιμος τώρα, οπότε προσπαθείς να αναζητάς τρόπους για να είσαι πιο αποτελεσματικός με τη διαδικασία. Είχαμε πολλές συζητήσεις σχετικά με αυτό και με το πώς μπορούμε να φέρουμε έναν νέο δίσκο σε πέρας με έναν ελαφρώς διαφορετικό τρόπο», εξήγησε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Maynard James Keenan των Tool ανοίγει νέο οινοποιείο

Το αυστηρό σύστημα φιλτραρίσματος

Ωστόσο, το σύστημα φιλτραρίσματος του συγκροτήματος για την επιλογή νέων τραγουδιών παραμένει αυστηρό, σύμφωνα με τον Danny Carey.

Οι TOOL έχουν δεσμευτεί να διασφαλίσει ότι κάθε κομμάτι θα ανταποκρίνεται στα υψηλά πρότυπά τους, ακόμα κι αν αυτό οδηγεί σε μία μακρά και επίπονη διαδικασία παραγωγής.

«Το σύστημα του φιλτραρίσματος μας είναι αρκετά αυστηρό. Αν περάσει από τους τέσσερις από εμάς στο συγκρότημα, τότε καταλαβαίνουμε ότι θα δουλέψει. Είναι μία πραγματικά επίπονη διαδικασία που περνάμε για να ολοκληρώσουμε ένα άλμπουμ και να το φτάσουμε εκεί θα που είμαστε όλοι απόλυτα πεπεισμένοι», σημείωσε.

«Αποδίδει σε βάθος χρόνου, γιατί ποτέ δεν κουραζόμαστε πραγματικά να παίζουμε τα τραγούδια μας. Προκύπτει ένα μέσο στο οποίο μπορούμε όλοι να πιστέψουμε», συνέχισε.

Διαφήμιση

Διάθεση για αλλαγή και πειραματισμό

Ο Danny Carey είναι ανοιχτός στις αλλαγές και εξέφρασε το ενδιαφέρον του να επιστρέψουν οι TOOL στον προηγούμενο ήχο τους.

Η πλειοψηφία των τραγουδιών στο «Fear Inoculum» ήταν μεγάλα σε διάρκεια και ο ντράμερ ανέφερε την πιθανότητα να ηχογραφήσουν ένα πιο συμπαγές άλμπουμ, παρόμοιο με τους προηγούμενους δίσκους τους, όπως το «Undertow».

«Ποιος ξέρει; Θα μπορούσαμε να το γυρίσουμε ανάποδα και να επιστρέψουμε σε έναν δίσκο όπως το “Undertow”. Αυτό μου φαίνεται κάπως ελκυστικό. Πάντα μου αρέσει η αλλαγή, προς όποια κατεύθυνση κι αν πηγαίνει», είπε.

Μια ιδέα που έχουν σκεφτεί οι TOOL είναι να επιστρέψουν με ένα EP αντί για ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ. Αυτό θα τους επέτρεπε να κυκλοφορήσουν τη μουσική τους νωρίτερα και να ικανοποιήσουν τους θαυμαστές που περιμένουν νέα μουσική.

Ο Danny Carey αποκάλυψε επίσης ότι έχει λήξει το συμβόλαιο των TOOL με τη δισκογραφική εταιρεία τους, τονίζοντας ότι διαθέτουν πλέον την ελευθερία να δημιουργούν και να κυκλοφορούν μουσική με τους δικούς τους όρους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οι TOOL δεν θα περιμένουν ξανά 13 χρόνια για το επόμενο άλμπουμ τους

Ο ντράμερ πρόσθεσε ότι όλα τα μέλη του συγκροτήματος συνεισφέρουν με μουσικές ιδέες και η διαδικασία «πηγαίνει καλά» μέχρι στιγμής.

Εν κατακλείδι, οι θαυμαστές των TOOL μπορούν να περιμένουν με ανυπομονησία νέα μουσική από το συγκρότημα, είτε αυτή έρθει με τη μορφή ενός EP είτε ενός ολοκληρωμένου άλμπουμ.

Καθώς το συγκρότημα παίρνει το χρόνο του για να δημιουργήσει ένα προϊόν στο οποίο όλοι μπορούν να πιστέψουν, το τελικό αποτέλεσμα θα αξίζει την αναμονή.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Η Chappell Roan παλεύει με τις συνέπειες της επιτυχίας της: «Έχει γίνει τρομακτικό»

«Πατάω φρένο σε οτιδήποτε με κάνει πιο γνωστή», είπε η Chappell Roan για τη μάχη της να προστατεύσει την...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...