Tupac Shakur: «Για πλάκα» είχε δηλώσει ο Duane Davis ότι ήταν μάρτυρας της δολοφονικής επίθεσης στον ράπερ

Ο Duane «Keffe D» Davis ζητά να αποφυλακιστεί με την καταβολή εγγύησης.

Ο άνδρας που κατηγορείται για τη δολοφονία του Tupac Shakur ισχυρίστηκε ότι είχε αναφέρει «για ψυχαγωγικούς σκοπούς» ότι ήταν μάρτυρας της φονικής επίθεσης στον θρυλικό ράπερ.

Στον 60χρονο Duane «Keffe D» Davis απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τη δολοφονία του Tupac Shakur στο Λας Βέγκας το 1996 αυτόν τον Σεπτέμβριο.

Τον περασμένο μήνα, δικαστής της Νεβάδα όρισε τη δίκη για τις 3 Ιουνίου 2024, ενώ ο Duane Davis δήλωσε αθώος στην κατηγορία της δολοφονίας με χρήση θανατηφόρου όπλου – με την επιβάρυνση της συμμετοχής σε συμμορία.

Διαφήμιση

Όπως αναφέρει ο Guardian, ο Duane Davis – στον οποίο δεν έχει επιτραπεί η αποφυλάκιση με καταβολή εγγύησης από τότε που συνελήφθη για πρώτη φορά – ζήτησε από το δικαστήριο να τον θέσει σε κατ’ οίκον περιορισμό ενόψει της δίκης του. Οι δικηγόροι του ζητούν επίσης από το δικαστήριο να ορίσει μία «εύλογη εγγύηση».

«Στον Duane δεν θα έπρεπε να αρνηθούμε την καταβολή εγγύησης σε αυτή την περίπτωση. Δεν μπορεί να ειπωθεί ότι οι αποδείξεις είναι προφανείς και οι εικασίες μεγάλες ότι ο Duane είναι ένοχος για τον θάνατο του Shakur», σημείωσαν οι δικηγόροι.

«Το δικαστήριο θα πρέπει να επιτρέψει στον Duane να αφεθεί ελεύθερος σε κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική παρακολούθηση μέχρι τη δίκη», πρόσθεσαν.

Η εξέταση της αίτησης του Davis να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση που δεν υπερβαίνει τα 100.000 δολάρια θα πραγματοποιηθεί στις 2 Ιανουαρίου 2024, όπως ορίστηκε αυτή την εβδομάδα.

Διαφήμιση

Το αίτημα για την αποφυλάκιση με εγγύηση βασίζεται στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δικαστηρίου προέκυψε ένας «εκπληκτικός όγκος από φήμες και εικασίες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Keefe D: Αποφυλακίζεται με εγγύηση ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του Tupac

Οι δικηγόροι αντιτάχθηκαν στην επίκληση από την πολιτεία αποσπασμάτων από την αυτοβιογραφία του Duane Davis, με τίτλο «Compton Street Legend», που κυκλοφόρησε το 2019. Υποστήριξαν ότι τα σχόλια του πρώην γκάνγκστερ στο βιβλίο είχαν γίνει απλώς «ψυχαγωγικό χαρακτήρα».

«Η αλήθεια του περιεχομένου των συνεντεύξεων δεν επαληθεύτηκε ποτέ. Το βιβλίο και οι συνεντεύξεις έγιναν για λόγους ψυχαγωγίας και για να βγουν χρήματα από μία κατάσταση από την οποία ο [Greg] Kading και άλλοι είχαν ήδη επωφεληθεί», υποστήριξαν οι δικηγόροι του Duane Davis.

Επιπλέον, δήλωσαν ότι ο Duane Davis είχε «απομακρυνθεί από τον παλιό του τρόπο ζωής» και πρόσθεσαν ότι προστατεύεται από μία συμφωνία του 2008 με το FBI και την αστυνομία του Λος Άντζελες που του παρείχε ασυλία από την ποινική δίωξη για τη δολοφονία του Tupac Shakur.

Στο βιβλίο του, «Compton Street Legend» ο Duane Davis περιγράφει την ενορχήστρωση της επίθεσης με πυροβολισμούς που οδήγησαν στον θάνατο του Tupac Shakur και τραυμάτισαν τον συνιδρυτή της Death Row Records, Suge Knight, τον Σεπτέμβριο του 1996.

Διαφήμιση

Οι δικηγόροι του Duane Davis επικαλέστηκαν επίσης την επιβαρυμένη υγεία του κατηγορούμενου στην αίτησή τους για αποφυλάκισή του με εγγύηση.

Ειδικότερα, ισχυρίστηκαν ότι ο πελάτης τους δεν λαμβάνει επαρκή ιατρική φροντίδα στη φυλακή, αφού έπασχε από καρκίνο του παχέος εντέρου, ο οποίος, όπως είπαν, βρίσκεται πλέον σε ύφεση.

«Δεν κάνει τις διμηνιαίες εξετάσεις του από τον ογκολόγο. Επιπλέον, η υγεία της καρδιάς του έχει επιδεινωθεί. Τον επανέφεραν σε μία ομάδα φαρμάκων για να προσπαθήσουν να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο», περιέγραψαν.

«Πρέπει να παίρνει αυτά τα φάρμακα στη φυλακή, επειδή δεν είναι σε θέση να κάνει τα πράγματα που είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της σωστής υγείας του», τόνισαν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Kendrick Lamar: Τραγούδησε πέντε φορές το «Not Like Us» και ζήτησε από τον Drake το δαχτυλίδι του Tupac

«Η διατροφή του στη φυλακή είναι απαίσια. Του δίνονται βαριά επεξεργασμένα γεύματα γεμάτα νάτριο που μόλις και μετά βίας περνάνε για φαγητό», συμπλήρωσαν.

Ο Duane Davis, πρώην μέλος της συμμορίας Compton Crips, είναι ο θείος του εκλιπόντος Orlando «Baby Lane» Anderson, ο οποίος στο παρελθόν είχε ταυτοποιηθεί ως ύποπτος για τη δολοφονία του Tupac Shakur, αλλά δεν τους απαγγέλθηκαν ποτέ κατηγορίες για κάποιο έγκλημα. Ο Anderson σκοτώθηκε σε πυροβολισμούς το 1998.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι δεν θα ζητήσουν τη θανατική ποινή για τον Duane Davis, ο οποίος είναι ο μόνος επιζών ύποπτος στην υπόθεση της δολοφονίας του Tupac. Ωστόσο, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει το υπόλοιπο της ζωής του πίσω από τα κάγκελα αν καταδικαστεί.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Ο Χρήστος Χολίδης δίνει όρκο αγάπης «100-0»

Ο Χρήστος Χολίδης τραγουδά για την αγάπη που μεταμορφώνει. Ο Χρήστος Χολίδης, ένας από τους πιο αγαπημένους λαϊκούς τραγουδιστές της...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...