AthensRocks 2024: Sleaford Mods, The Last Internationale και Ηλίας Μπόγδανος & INCO στο πλευρό του Lenny Kravitz

Τα ονόματα που θα συνοδεύσουν τον Lenny Kravitz στο AthensRocks 2024.

Οι Sleaford Mods, οι The Last Internationale και ο Ηλίας Μπόγδανος με τους INCO θα συνοδεύσουν τον Lenny Kravitz στην εμφάνισή του στο AthensRocks 2024 την Παρασκευή 2 Αυγούστου στο Athens Olympic Complex, σε ένα πολυσυλλεκτικό line -up που θα ενθουσιάσει όλους τους μουσικόφιλους, χαρίζοντας ένα μοναδικό show.

Το AthensRocks υποδέχεται τον θρυλικό σούπερ σταρ της ροκ στην Ελλάδα μετά από 16 χρόνια, προσκαλώντας τους θαυμαστές του Lenny Kravitz σε ένα μοναδικό show, που μόνο κάποιος σαν και αυτόν μπορεί να χαρίσει.

Με σχεδόν 40 χρόνια σπουδαίας καριέρας, ο Lenny Kravitz παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους ροκ καλλιτέχνες όλων των εποχών. Όλα τα άλμπουμ του έχουν γίνει χρυσά και πολυπλατινένια, με τον ίδιο να εξελίσσεται σε συλλέκτη βραβείων χάρη στις αμέτρητες επιτυχίες του.

Διαφήμιση

Από το «Let Love Rule» του 1998 μέχρι το «Raise Vibration» του 2018, ο Lenny Kravitz υπηρετούσε τους θεούς του rock n roll, της soul αλλά και της funky μουσικής και εκείνοι του το ανταπέδωσαν, μετατρέποντάς τον σε έναν από αυτούς.

Άλλωστε πάντοτε η βάση όλων των επιτυχιών του ήταν η μουσική.

Ο ήχος του Lenny Kravitz κουβαλούσε πάντοτε μνήμες περασμένων εποχών που συνδύαζαν κλασικό rock, old-school soul, funk και ’60s pop με τον Lenny να αποθεώνει και να εξελίσσει παράλληλα όλα αυτά τα μουσικά είδη μέσα από την κιθαριστική δεινότητα, την υπέροχη φωνή του και την εμβληματική περσόνα του επί σκηνής.

Τραγουδιστής, μουσικός, κιθαρίστας, fashion icon, ηθοποιός, παραγωγός, συνθέτης και ακτιβιστής, ο Lenny Kravitz είναι ο ορισμός του πολυτάλαντου, αφού έκανε σπουδαία καριέρα σε ό,τι και αν ασχολήθηκε.

Διαφήμιση

Κοινό και κριτικοί υποκλίθηκαν μπροστά του, χαρίζοντάς του αμέτρητα βραβεία και αναρίθμητα sold out shows στους μεγαλύτερους συναυλιακούς και φεστιβαλικούς χώρους του πλανήτη.

Εν αναμονή του νέου δίσκου του «Blue Electric Light» που θα κυκλοφορήσει στις 24 Μαΐου 2024, η headline εμφάνιση του Lenny Kravitz στο AthensRocks είναι η ιδανική αφορμή να παρακολουθήσουμε στη σκηνή του αγαπημένου μουσικού φεστιβάλ έναν από τα σημαντικότερα rock icons της εποχής μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οι Queens of the Stone Age στο AthensRocks 2024

Sleaford Mods

Οι Sleaford Mods έρχονται για να ταρακουνήσουν τη σκηνή του AthensRocks την Παρασκευή 2 Αυγούστου αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι είναι το πιο bad-ass μα και εκρηκτικό καλλιτεχνικό ντουέτο που έχει κάνει την εμφάνισή του στα μουσικά ύδατα τα τελευταία χρόνια.

Ο Jason Williamson, σαν άλλος καταραμένος ποιητής του δρόμου, αφήνει παρακαταθήκη δηλητηριώδεις στίχους που μετατρέπουν την οργή και τον θυμό που σιγοκαίει μέσα του για τις κοινωνικές αδικίες σε μουσικά ποιήματα, την ώρα που ο soundmaster Andrew Fearn γεννά εθιστικά beats και πρωτότυπα ηχοτοπία που σε παρασύρουν στον εκκωφαντικό ρυθμό τους.

Από το 2007, όταν και κυκλοφόρησαν τον πρώτο δίσκο τους, μέχρι και σήμερα που αριθμούν 12 άλμπουμ, με τελευταίο το εκπληκτικό «UK Grim», οι Sleaford Mods παρέμειναν συνεπείς στις αρχές τους χωρίς να κάνουν ποτέ καμία έκπτωση στο καλλιτεχνικό όραμά τους.

Διαφήμιση

Αυθάδεις, προκλητικοί με πανέξυπνο χιούμορ και γεμάτα ένταση live performances, οι Sleaford Mods ανάγκασαν κοινό, κριτικούς αλλά και σπουδαίους καλλιτέχνες όπως ο Iggy Pop να παραδεχθούν δημόσια το ταλέντο τους και να τους χρίσουν ως το πλέον ενδιαφέρον συγκρότημα των καιρών μας, που δεν φοβάται να μιλήσει για όλα όσα οι υπόλοιποι ηθελημένα αποφεύγουν.

Οι Sleaford Mods συνεχίζουν 17 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου να δημιουργούν αβίαστα sing-along hits, τα οποία αποθεώνονται στις ηλεκτρισμένες headline εμφανίσεις τους σε φεστιβάλ και συναυλίες, αποδεικνύοντας ξανά και ξανά πως είναι οι σωτήρες του μινιμαλιστικού electro-punk και ένα από τα σημαντικότερα μουσικά σχήματα των τελευταίων ετών.

Την Παρασκευή 2 Αυγούστου, θα μας προσφέρουν μια άκρως απελευθερωτική και διαπεραστική μουσική εμπειρία που περιμέναμε καιρό να ζήσουμε.

The Last Internationale

Οι The Last Internationale, το rock ντουέτο με το φανατικό κοινό και τις συναρπαστικές live εμφανίσεις, θα βρεθεί και πάλι στην Ελλάδα, αυτή τη φορά για να πλαισιώσει τον Lenny Kravitz στη δεύτερη ημέρα του AthensRocks Festival.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Lenny Kravitz: Βραβεύεται με το Music Icon Award των People’s Choice Awards 2024

Το συγκρότημα γεννήθηκε το 2009 στη Νέα Υόρκη και αποτελείται από τους Delila Paz (φωνή), Edgey Pires (κιθάρα), ενώ στα projects τους έχουν συμμετάσχει κατά καιρούς πλήθος μουσικών από τεράστια συγκροτήματα της ροκ σκηνής.

Σύντομα έγιναν γνωστοί παγκοσμίως για τους πολιτικά φορτισμένους στίχους και τις γεμάτες ενέργεια και ηλεκτρισμό ζωντανές εμφανίσεις τους.

Η μουσική τους αντλεί έμπνευση από μια ποικιλία επιρροών, όπως μπλουζ, punk και κλασικό ροκ, και συχνά αναφέρεται σε θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης, ακτιβισμού και εξέγερσης.

Οι The Last Internationale θα παρουσιάσουν στο ελληνικό κοινό τη νέα δισκογραφική δουλειά τους, «Rebel Hearts», που αναμένεται με μεγάλη προσμονή από τους θαυμαστές τους, τον Ιούνιο.

Το επερχόμενο άλμπουμ τους υπόσχεται να είναι η πιο δυνατή πολιτικοκοινωνική τοποθέτηση τους μέχρι σήμερα, με κομμάτια που αφορούν θέματα από τη διαφθορά έως τον περιβαλλοντικό ακτιβισμό, όλα εμπλουτισμένα με το χαρακτηριστικό μείγμα ροκ, μπλουζ και punk του συγκροτήματος.

«Έχουμε δώσει την καρδιά και την ψυχή μας σε αυτό το άλμπουμ», λέει η Paz σε συνέντευξη τους και συνεχίζει: «Είναι μια κραυγή συγκέντρωσης για όσους αρνούνται να μείνουν σιωπηλοί μπροστά στην αδικία. Το “Rebel Hearts” δεν είναι απλώς μουσική – είναι ένα κάλεσμα για δράση».

«Η μουσική έχει τη δύναμη να εμπνέει την αλλαγή. Με το “Rebel Hearts”, εκμεταλλευόμαστε αυτή τη δύναμη για να τροφοδοτήσουμε τις φωτιές της επανάστασης», υπογραμμίζει ο Pires με τις μνήμες από την τελευταία εξαιρετική εμφάνισή τους επί ελληνικού εδάφους, στη μνημειώδη περσινή συναυλία των Guns N’ Roses, να είναι ακόμα νωπές.

Ηλίας Μπόγδανος & INCO

Την Παρασκευή 2 Αυγούστου οι Ηλίας Μπόγδανος & INCO θα δώσουν το δικό τους ξεχωριστό μουσικό χρώμα στη φεστιβαλική γιορτή του AthensRocks.

Τον Σεπτέμβριο του 2014 ο Ηλίας Μπόγδανος μετουσίωσε το όραμα του για τη μουσική, με τη γέννηση του pop-rock  συγκροτήματος INCO.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οι Sleaford Mods διασκευάζουν το «West End Girls» των Pet Shop Boys

Οι INCO, που είναι συντομογραφία του αρχικού ονόματος του συγκροτήματος «Inconsistencies», σχεδόν αμέσως προχώρησαν με την ηχογράφηση του πρώτο άλμπουμ τους «When Everything Must Go», στο Red Bull Studio στο Λονδίνο.

Η αρχή είχε γίνει και η παρουσία του συγκροτήματος εδραιώθηκε στη μουσική σκηνή της Ελλάδας, με τη συμμετοχή τους σε μεγάλα φεστιβάλ.

Το 2015 άνοιξαν τη συναυλία του Robbie Williams και της Kovacs, ενώ το 2016 ταξίδεψαν στο Novi Sad στης Σερβίας για μία εμφάνιση στο παγκοσμίου φήμης φεστιβάλ, EXIT.

Το 2017 κυκλοφόρησε η δεύτερη δισκογραφική δουλειά τους με το άλμπουμ «Ηeadlights», ενώ το καλοκαίρι του 2018, ο Olivier Rousteing, artistic director της Balmain, επέλεξε τον Ηλία Μπόγδανου για τη συμμετοχή του στο χορευτικό single «Addicted To You» για το επίσημο soundtrack του παγκοσμίως φήμης οίκου μόδας.

Στη διεθνή συμπαραγωγή συμμετείχαν ο Eric Walton που συνέθεσε τη μουσική, οι Pascal Danging και Michale Pelet στους στίχους, ενώ την παραγωγή επιμελήθηκε ο Mark F. Angelo, με τον Ηλία Μπόγδανο και τη Μελίνα Μακρή στα φωνητικά.

Το single «Addicted To You» κυκλοφόρησε παγκοσμίως τον Οκτώβριο του 2018 από τη Warner.

Την ίδια χρονιά το συγκρότημα άλλαξε δισκογραφική στέγη υπογράφοντας συμβόλαιο με τη Cobalt Music. H νέα εποχή του Ηλία Μπόγδανου και των INCO ξεκίνησε επίσημα τον Απρίλιο του 2018 με την κυκλοφορία του single «Μείνε» και συνεχίστηκε με πολλά τραγούδια που είχαν μεγάλη απήχηση στο ελληνικό κοινό.

Οι INCO συνέχισαν με φρενήρεις ρυθμούς, με περιοδείες σε ολόκληρη τη χώρα, σταθερή παρουσία σε live stages και συνεχή παραγωγή κομματιών.

Την Παρασκευή 2 Αυγούστου ροκάρουμε στον ρυθμό του απόλυτου μουσικού φεστιβάλ της πόλης, δίνοντας ραντεβού στο Athens Olympic Complex για χάρη του AthensRocks που θα υποδεχθεί κατά σειρά τον Lenny Kravitz, τους Sleaford Mods, τους Τhe Last Internationale και τους Ηλία Μπόγδανο & INCO.

Η προπώληση εισιτηρίων πραγματοποιείται ηλεκτρονικά μέσω του ticketmaster.gr.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Four Tops: Πέθανε ο Abdul «Duke» Fakir – Το τελευταίο εν ζωή μέλος του θρυλικού συγκροτήματος

Ο Duke Fakir, ο οποίος ήταν συνιδρυτής των Four Tops το 1953, αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, ενώ πάλευε επίσης με...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...