Billie Joe Armstrong: «Είναι πολύ φοβερό που κάποιος με αποκαλεί bisexual είδωλο»

Ο Billie Joe Armstrong μίλησε για τη σχέση του με τη σεξουαλικότητα.

Ο Billie Joe Armstrong των Green Day δήλωσε ότι είναι «εντελώς φοβερό» το γεγονός ότι ο κόσμος τον θεωρεί «bisexual είδωλο».

Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του, ο Billie Joe Armstrong έχει εκφράσει έντονα την αντίθεσή στην ομοφοβία, την τρανσφοβία και άλλες μορφές διακρίσεων, ενώ πρόσφατα δήλωσε ότι ο ηθικός πανικός για τα δικαιώματα των τρανσέξουαλ είναι «στενόμυαλος».

Σε μία νέα συνέντευξή του στο People, ο frontman των Green Day μοιράστηκε τις σκέψεις του σχετικά με το γεγονός ότι θεωρείται «bisexual είδωλο».

Διαφήμιση

Ο Billie Joe Armstrong, ο οποίος αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι είναι αμφιφυλόφιλος το 1995, δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για τον χαρακτηρισμό.

«Νομίζω ότι είναι εντελώς φοβερό που κάποιος με αποκαλεί bisexual είδωλο. Το έχω δει αυτό και στο παρελθόν. Σκέφτομαι: “Γαμώτο, ναι!”», είπε.

«Όντας μέλος της Γενιάς Χ, αισθάνομαι ότι υπήρχε ένας σπόρος που φυτεύτηκε την εποχή της δεκαετίας του 1990 που μεγαλώσαμε, όπου οι άντρες ανακάλυπταν περισσότερο την επαφή με άλλους άντρες και την αμφιφυλοφιλία και το έδειχναν, είτε ήταν κάποιος σαν τον Kurt Cobain είτε αυτό που έλεγα εγώ», συνέχισε.

Ο 51χρονος τραγουδιστής σημείωσε επίσης ότι η σημερινή εποχή είναι «πολύ πιο περίπλοκη» όσον αφορά τη σεξουαλικότητα, αναγνωρίζοντας τη διάθεση και το θάρρος των ανθρώπων να μιλήσουν για την ταυτότητά τους.

Διαφήμιση

«Λες: “Ουάου, έχουμε κάνει πραγματικά μεγάλη πρόοδο”. Ακόμα κι αν εξακολουθεί να θεωρείται ταμπού, νομίζω ότι οι άνθρωποι τώρα είναι πολύ πιο γενναίοι από ποτέ. Νομίζω ότι οι άνθρωποι είναι πολύ πιο ανοιχτοί τώρα», ανέφερε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Τα άλμπουμ που δεν πιστεύουμε ότι γίνονται 20 ετών το 2024

Μιλώντας για τη σχέση του με τη σύζυγό του όσον αφορά τη σεξουαλικότητά του, ο Billie Joe Armstrong τόνισε την πολυπλοκότητα της σεξουαλικότητας και τη ρευστή φύση της.

«Η σεξουαλικότητα είναι πάντα κάτι πολύ περισσότερο από ό,τι ο τυπικός τρόπος θεώρησης των πραγμάτων με βάση την πυρηνική οικογένεια», δήλωσε.

«Αλλά είμαι παντρεμένος – υπάρχει αυτή η άλλη πλευρά του εαυτού μου που είναι πολύ συμβατική όσον αφορά τα 30 χρόνια γάμου μου με τη σύζυγό μου. Αλλά εγώ απλά κοιτάζω τη σεξουαλικότητα: Δεν είναι το ένα ή το άλλο», συνέχισε.

«Και αν κάποιος προσπαθήσει ποτέ να το πει αυτό, δεν νομίζω ότι είναι πραγματικά ειλικρινής με τον εαυτό του», συμπλήρωσε.

Διαφήμιση

Ο bisexual ύμνος στο νέο άλμπουμ των Green Day

Ως πρωτοπόρος στη μουσική βιομηχανία, ο Billie Joe Armstrong συνεχίζει να χρησιμοποιεί την πλατφόρμα του για να προωθεί την αποδοχή και να αμφισβητεί τα κοινωνικά πρότυπα.

Στο νέο άλμπουμ των Green Day με τίτλο «Saviors», που κυκλοφόρησε στις 19 Ιανουαρίου, ο Armstrong εξερευνά το θέμα της σεξουαλικότητας στο τραγούδι «Bobby Sox».

Αρχικά προοριζόταν ως ερωτικό τραγούδι για τη σύζυγό του, ο Billie Joe Armstrong όμως αποφάσισε να μετατρέψει το τραγούδι σε έναν οικουμενικό ύμνο που εξυμνεί την ελευθερία να εκφράζεται κανείς και να αναζητά σχέσεις πέρα από τα παραδοσιακά όρια του φύλου, τραγουδώντας: «Θέλεις να γίνει το αγόρι μου;».

«Είναι το τραγούδι της δεκαετίας του ’90 που δεν γράψαμε ποτέ», ανέφερε σχετικά με το «Bobby Sox».

«Ξεκίνησε ως ένα τραγούδι που έγραψα για τη σύζυγό μου, αλλά καθώς έπαιρνε μορφή, ήθελα να το αλλάξω και πρόσθεσα το “Θέλεις να γίνεις το αγόρι μου;” πάνω από το “Θέλεις να γίνεις το κορίτσι μου;”… Έτσι το τραγούδι γίνεται κατά κάποιο τρόπο ένας καθολικός ύμνος», εξήγησε.

Green Day - Bobby Sox (Official Music Video)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Green Day, Billie Eilish και Lorde ζητούν μεταρρύθμιση της αγοράς εισιτηρίων
Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε μία αυθεντική metal βραδιά στο Release Athens 2024 που θα...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...