Green Day, Billie Eilish και Lorde ζητούν μεταρρύθμιση της αγοράς εισιτηρίων

Οι καλλιτέχνες ζητούν την προστασία των θαυμαστών από τους «ληστρικούς» μεταπωλητές εισιτηρίων και τα παράνομα bots που μαστίζουν τη βιομηχανία των συναυλιών.

Η Billie Eilish, η Lorde, οι Green Day και οι Fall Out Boy είναι μεταξύ των εκατοντάδων καλλιτεχνών που υπέγραψαν μία ανοιχτή επιστολή ζητώντας από το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών να ψηφίσει το Fans First Act, ένα νομοσχέδιο που στοχεύει τους «παραπλανητικούς» και «ληστρικούς» μεταπωλητές εισιτηρίων.

Την επιστολή, μία πρωτοβουλία Fix the Tix Coalition, υπέγραψαν επίσης μία σειρά καλλιτεχνών από ένα ευρύ φάσμα μουσικών ειδών, από την Becky G, την Chappell Roan και την Darlene Love μέχρι τους Graham Nash, Goose, Pixies και Finneas.

Απευθυνόμενη στους γερουσιαστές Maria Cantwell και Ted Cruz – αμφότεροι μέλη της Επιτροπής Εμπορίου, Επιστήμης και Μεταφορών της Γερουσίας των ΗΠΑ – η επιστολή δήλωσε ότι το νομοσχέδιο θα έκανε την αγορά εισιτηρίων πιο διαφανή, καθώς και θα εξάλειφε τα παράνομα bots που «αρπάζουν εισιτήρια σε κανονικές τιμές πριν από τους θαυμαστές για να τα μεταπωλήσουν σε διογκωμένες τιμές στη δευτερογενή αγορά».

Διαφήμιση

«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να πούμε ότι το σημερινό σύστημα είναι προβληματικό: οι ληστρικοί μεταπωλητές και οι δευτερογενείς πλατφόρμες εμπλέκονται σε παραπλανητικές πρακτικές έκδοσης εισιτηρίων για να αυξήσουν τις τιμές των εισιτηρίων και να στερήσουν από τους θαυμαστές την ευκαιρία να δουν τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες σε μία δίκαιη τιμή», αναφέρεται στην επιστολή.

«Οι ληστρικοί μεταπωλητές έχουν μείνει ανεξέλεγκτοι ενώ απομυζούν χρήματα από το οικοσύστημα της ζωντανής ψυχαγωγίας για το δικό τους όφελος. Χρησιμοποιούν παράνομα bots, κερδοσκοπικές καταχωρίσεις εισιτηρίων και παραπλανητικές διαφημίσεις, οι οποίες προκαλούν πραγματική ζημιά», σημειώνεται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Billie Eilish: Η επαναστατική οικολογική προσέγγιση για το νέο άλμπουμ της «Hit Me Hard and Soft»

Το διακομματικό νομοσχέδιο κατατέθηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2023 από επτά Αμερικανούς γερουσιαστές των ΗΠΑ.

Μεταξύ αυτών και η Amy Klobuchar από τη Μινεσότα, η οποία δήλωσε τότε: «Η αγορά εισιτηρίου για να δείτε τον αγαπημένο σας καλλιτέχνη ή την αγαπημένη σας ομάδα είναι απρόσιτη για πάρα πολλούς Αμερικανούς»

Διαφήμιση

«Τα bots, τα κρυφά τέλη και οι ληστρικές πρακτικές βλάπτουν τους καταναλωτές είτε θέλουν να παρακολουθήσουν έναν εντός έδρας αγώνα, έναν ανερχόμενο καλλιτέχνη είτε έναν μεγάλο headliner όπως η Taylor Swift ή ο Bad Bunny», τόνισε.

«Από την διασφάλιση της επιστροφής χρημάτων στους θαυμαστές για τις ακυρωμένες συναυλίες μέχρι την απαγόρευση της κερδοσκοπικής πώλησης εισιτηρίων, αυτό το δικομματικό νομοσχέδιο θα βελτιώσει την εμπειρία έκδοσης εισιτηρίων», δήλωσε

Το νομοσχέδιο τελικά διαβιβάστηκε στην Επιτροπή Εμπορίου, Επιστήμης και Μεταφορών.

Ο νόμος «Fans First» επιδιώκει επίσης να ενισχύσει την εφαρμογή του νόμου «Better Online Ticket Sales (BOTS)», ο οποίος απαγορεύει τόσο την «παράκαμψη» των μέτρων ασφαλείας και πρόσβασης που χρησιμοποιούν οι διαδικτυακοί πωλητές εισιτηρίων όσο και την οποιωνδήποτε εισιτηρίων «που αποκτήθηκαν μέσω παράκαμψη».

Παρά την ψήφισή του το 2016, ο νόμος έχει εφαρμοστεί σπάνια.

Διαφήμιση

Η επιστολή προσθέτει ότι ο νόμος «Fans First» παρέχει στους καλλιτέχνες περισσότερα εργαλεία για την καταπολέμηση των ληστρικών μεταπωλητών και της χρήσης παράνομων bots.

«Ο νόμος Fans First απαγορεύει τα πλαστά εισιτήρια και τις απατηλές πρακτικές marketing που εξαπατούν τους θαυμαστές μας να πληρώσουν περισσότερο για εισιτήρια που μπορεί να μην τους βάλουν ποτέ σε μία συναυλία», αναφέρουν.

«Και, απαιτεί από τους πωλητές εισιτηρίων να αναγράφουν την πλήρη τιμή με αναλυτική περιγραφή ενός εισιτηρίου από τη στιγμή που ξεκινά μία συναλλαγή. Ακόμα καλύτερα, υποστηρίζει όλους αυτούς τους κανονισμούς με σαφείς κυρώσεις και αυστηρή εφαρμογή του νόμου», συνέχισε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Η SZA θα βραβευθεί ως Hitmaker της Χρονιάς από το Variety

Ο Stephen Parker, εκτελεστικός διευθυντής της National Independent Venue Association – μιας από τις ομάδες πίσω από τη Fix the Tix Coalition, τόνισε την ανάγκη για μεταρρύθμιση της αγοράς έκδοσης εισιτηρίων.

«Είναι σαφές ότι όλοι οι συμμετέχοντες στο οικοσύστημα των ζωντανών εκδηλώσεων, από τους καλλιτέχνες έως τους συναυλιακούς χώρους και τους θαυμαστές, απαιτούν ολοκληρωτική μεταρρύθμιση της έκδοσης εισιτηρίων και την προστασία των καταναλωτών από τις ληστρικές πρακτικές μεταπώλησης εισιτηρίων που έχουν πλήξει βαθιά τη ζωντανή ψυχαγωγία στις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε.

«Η Fix the Tix Coalition είναι υπερήφανη που παραδίδει αυτό το κρίσιμο κάλεσμα για δράση από καλλιτέχνες των οποίων οι θαυμαστές αντιμετωπίζουν τις αδικίες της αγοράς μεταπώλησης σε κάθε συναυλία», συνέχισε.

«Και ελπίζουμε ότι το μήνυμά τους θα βρει ανταπόκριση στο Κογκρέσο, καθώς και σε αξιωματούχους που έχουν εκλεγεί για να προστατεύσουν τους πολίτες τους και ως Αμερικανούς που απλά αγαπούν τη μουσική. Ήρθε η ώρα για μία ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση της αγοράς έκδοσης εισιτηρίων», τόνισε.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Γιατί ο Noel Gallagher θεωρούσε τους Oasis εμπόδιο στην καριέρα του

Αν δεν είχαν διαλυθεί οι Oasis, ο Noel Gallagher...

Ariana Grande και Cynthia Erivo μαγεύουν με τις φωνές τους στο trailer του «Wicked»

Η Ariana Grande και η Cynthia Erivo ενώνουν με...

Ο ZAYN λύνει τη σιωπή του για τον αρραβώνα με την Perrie Edwards: «Δεν ήξερα τίποτα»

«Ήμουν αρραβωνιασμένος και δεν ήξερα τίποτα τότε», δηλώνει ο...

Η Cardi B δεν θα κυκλοφορήσει φέτος το νέο άλμπουμ της

Η αναμονή για το δεύτερο άλμπουμ της Cardi B...

Ringo Starr: Οι Beatles δεν θα ήταν τόσο παραγωγικοί χωρίς τον «εργασιομανή» Paul McCartney

Οι Beatles είχαν καταφέρει να κυκλοφορούν δύο συνεχόμενα άλμπουμ κάθε χρόνο για τρία συνεχόμενα χρόνια. Ο Ringo Starr δήλωσε ότι...

Top Stories

Η Μαρίνα Σάττι κυκλοφορεί το νέο EP «P.O.P.» – Μία ελληνική ανατροπή

Η Μαρίνα Σάττι πρωταγωνιστεί στην επέλαση της ελληνικής «P.O.P.»...

Kendrick Lamar: Το «Not Like Us» κάνει ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard Hot 100

Το τέταρτο No. 1 στην καριέρα του Kendrick Lamar. Η...

Ο Childish Gambino κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ «Atavista»

Το προτελευταίο άλμπουμ του Donald Glover ως Childish Gambino. Ο...

Eurovision 2024: Ανακοινώθηκε η βαθμολογία των Ημιτελικών – Η θέση Ελλάδας και Κύπρου

Ανακοινώθηκε η βαθμολογία των χωρών στους δύο ημιτελικούς της...

Eurovision 2024: Νικήτρια η Ελβετία με το Nemo – Στην 11η θέση η Ελλάδα

Η Ελβετία είναι η μεγάλη νικήτρια της Eurovision 2024. Ο...