Ο Corey Taylor των Slipknot μιλά για τη μάχη του με τη διπολική διαταραχή

«Είναι ένας σχεδόν αδύνατος αγώνας για να είσαι απλά ζωντανός», εξομολογήθηκε ο Corey Taylor.

Ο Corey Taylor των Slipknot μίλησε με ειλικρίνεια για τη μάχη του με τη διπολική διαταραχή, δηλώνοντας ότι οι άνθρωποι δυσκολεύονται να καταλάβουν το αίσθημα του «μουδιάσματος» που τη συνοδεύει.

Ο 50χρονος τραγουδιστής, ο οποίος είναι επίσης frontman των Stone Sour και έχει και σόλο καριέρα, έχει αναφερθεί και στο παρελθόν για τους αγώνες του με την ψυχική υγεία του.

Επίσης, έχει αγγίξει αυτά τα θέματα στη μουσική του και έχει δημιουργήσει το ίδρυμα το The Taylor Foundation με σκοπό τη συγκέντρωση κεφαλαίων και την ευαισθητοποίηση για τις τοπικές μη κερδοσκοπικές οργανώσεις που υποστηρίζουν και αναβαθμίζουν τα πρώην και νυν μέλη των ενόπλων δυνάμεων, καθώς και τους πρώτους ανταποκριτές που πάσχουν από διαταραχή μετατραυματικού στρες.

Διαφήμιση

Σε μία πρόσφατη συνέντευξη με το «The Void With Christina», ο τραγουδιστής μοιράστηκε περισσότερες πληροφορίες για τη ζωή με τη διπολική διαταραχή και το στίγμα γύρω από την ειλικρινή συζήτηση γι’ αυτήν.

«Είναι ενδιαφέρον. Πάντα ήμουν πολύ ανοιχτός για όλα, οπότε ειλικρινά, δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι αποτελεί τέτοιο στίγμα», είπε.

«Ήταν μία γραμμή που πραγματικά δεν περνούσες ή δεν την παραδεχόσουν, ειδικά κάποιος στον κλάδο μου. Οι άνθρωποι το χρησιμοποιούσαν περισσότερο σαν μία λέξη – κλισέ. Ποτέ δεν μιλούσαν πραγματικά γι’ αυτή με ευχέρεια ή πολύ ανοιχτά», εξήγησε.

Ο Corey Taylor τόνισε στη συνέχεια τον θετικό αντίκτυπο που είχε στους υπόλοιπους ανθρώπους η ειλικρίνειά του για τη μάχη του με τη διπολική διαταραχή.

Διαφήμιση

«Έτσι, όταν άρχισα για πρώτη φορά να μιλάω ανοιχτά γι’ αυτήν, η ανταπόκριση ήταν αρκετά ξεχωριστή – οι άνθρωποι απλά έλεγαν, “Μου έδωσες το θάρρος να μιλήσω κι εγώ ανοιχτά γι’ αυτή και να μιλήσω πραγματικά στους ανθρώπους που με νοιάζονται, για το τι με επηρεάζει”», αποκάλυψε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Corey Taylor: Από τις σκηνές του heavy metal στη μουσική για κινηματογράφο

«Αυτό, με έναν περίεργο τρόπο, με βοήθησε στην επικοινωνία με τους αγαπημένους μου, γιατί ένιωθα ότι ήμουν πολύ ανοιχτός γι’ αυτή στον Τύπο, αλλά μετά δεν μπορούσα να την αναλύσω με τους ανθρώπους που τους επηρέαζε πραγματικά», πρόσθεσε.

Επίσης, ο τραγουδιστής των Slipknot θυμήθηκε το πιο δύσκολο κομμάτι της αντιμετώπισης των προβλημάτων ψυχικής υγείας.

«Νομίζω ότι το μεγαλύτερο πράγμα που δεν καταλαβαίνουν οι άνθρωποι είναι το μούδιασμα που τη συνοδεύει, ειδικά όταν σε χτυπάει η σωματική πλευρά της και γίνεται αυτός ο αγώνας, ο σχεδόν αδύνατος αγώνας για να είσαι απλά ζωντανός ή άνθρωπος», εξήγησε.

«Είναι κάτι που απλά δεν μπορείς να περιγράψεις στους ανθρώπους, εκτός κι αν το έχουν βιώσει οι ίδιοι», τόνισε.

Διαφήμιση

Η διπολική διαταραχή συνδέεται με σοβαρές διακυμάνσεις στη διάθεση και την ενέργεια ενός ατόμου, οι οποίες μπορεί να διαταράξουν την προσωπική του ζωή, την οικογένεια και την εργασία του.

Σύμφωνα με τον Corey Taylor, αυτή η μάχη μοιάζει με την «προσπάθεια να τρέξεις κάτω από το νερό».

«Σε οποιονδήποτε δεν έχει βιώσει ποτέ πραγματικά αυτό το συναίσθημα, είναι πολύ δύσκολο να προσπαθήσεις να τον κάνεις να καταλάβει γιατί είναι τόσο δύσκολο να τα βγάλεις πέρα στη ζωή», είπε.

«Είναι σαν να αντικαθιστάς το σώμα σου με το σώμα μίας κούκλας. Το ονομάζω προσπάθεια να τρέξεις κάτω από το νερό. Οπότε νομίζω ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο πράγμα που είναι πραγματικά το πιο δύσκολο, να κάνεις τους ανθρώπους να καταλάβουν και να συμπονέσουν», πρόσθεσε.

Η συνέντευξη είχε πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο, αλλά δημοσιεύτηκε μόλις στις 6 Μαρτίου.

Λίγες εβδομάδες μετά τη διεξαγωγή της συνέντευξης, ο Corey Taylor ακύρωσε την προγραμματισμένη σόλο περιοδεία του στη Βόρεια Αμερική για τον εορτασμό του δεύτερου σόλο άλμπουμ του «CMFT2», επικαλούμενος τους αγώνες του με την ψυχική υγεία του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Slipknot: Οι θαυμαστές πιστεύουν ότι ξέρουν ποιος είναι ο νέος ντράμερ του συγκροτήματος

«Τους τελευταίους μήνες, η ψυχική και σωματική μου υγεία έχουν καταρρεύσει και έφτασα σε ένα σημείο που ήταν ανθυγιεινό για εμένα και την οικογένειά μου», ανέφερε τότε σε δήλωσή του.

«Ξέρω ότι αυτή η απόφαση θα προκαλέσει σοκ σε ορισμένους και μπορεί να θεωρηθεί αντιδημοφιλής από άλλους – αλλά αφού εξέτασα προσεκτικά πού βρίσκομαι και πού πηγαίνω, πρέπει να αποσυρθώ και να βρεθώ στο σπίτι με την οικογένειά μου προς το παρόν», συνέχισε.

Ωστόσο, ο Corey Taylor αναμένεται να επιστρέψει στη σκηνή τόσο με τους Slipknot όσο και σόλο και θα δώσει μία μοναδική συναυλία στην Αθήνα και στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού στις 28 Μαΐου.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή του Billboard 200. Ο Eminem κάνει ντεμπούτο στο No. 1 του...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...