Δανός κατηγορείται για κολοσσιαία απάτη στις υπηρεσίες streaming

Ο κατηγορούμενος φέρεται να χρησιμοποιούσε μη εξουσιοδοτημένες τεχνικές για να αυξήσει τεχνητά τον αριθμό των streams που λάμβανε στις υπηρεσίες streaming.

Ένας Δανός άνδρας παραπέμφθηκε σε δίκη στην πόλη Aarhus, κατηγορούμενος για απάτη, στη διεκδίκηση δικαιωμάτων ύψους 4,38 εκατομμυρίων κορώνων, που αντιστοιχούν σε πάνω από 502.000 ευρώ, από υπηρεσίες streaming μουσικής.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο 53χρονος άνδρας φέρεται να αποκόμισε κέρδη από πάνω από 689 κομμάτια, μέσω των Spotify, Apple Music και της δανέζικης πλατφόρμας streaming YouSee Musik.

Το κατηγορητήριο υποστηρίζει ότι ο τεράστιος αριθμός streams που απαιτείται για να δημιουργηθούν τόσο μεγάλα έσοδα δεν θα μπορούσε να προκύψει οργανικά από γνήσιους χρήστες των πλατφορμών.

Διαφήμιση

Ο κατηγορούμενος φέρεται να χρησιμοποιούσε μη εξουσιοδοτημένες τεχνικές για να αυξήσει τεχνητά τον αριθμό των streams που λάμβανε στις πλατφόρμες μουσικής από το 2013 έως το 2019.

Η δίκη για απάτη αναμένεται να διαρκέσει τρεις ημέρες, ενώ η έκδοση της ετυμηγορίας από το δικαστήριο θα πραγματοποιηθεί στις 27 Φεβρουαρίου.

Εκτός από την απάτη, ο κατηγορούμενος κατηγορείται επίσης για παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων, καθώς άλλαζε τη διάρκεια και τον ρυθμό μουσικών έργων άλλων καλλιτεχνών, πριν τα δημοσιεύσει ξανά με το δικό του όνομα.

Ο Henrik Garlik, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τον κατηγορούμενο, δήλωσε στη δημόσια ραδιοτηλεόραση DR τη Δανίας: «Δεν νομίζω ότι έχει δικαστεί μία τέτοια υπόθεση – σχετικά με θέματα που η εισαγγελία πιστεύει ότι αποτελούν απάτη δεδομένων σε σχέση με την προσφοράς μουσικών έργων μέσω διαφόρων υπηρεσιών προσφορών».

Διαφήμιση

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι ενδέχεται να ασκήσει έφεση στην υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο της Δανίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Το Spotify απολύει το 17% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού

Ωστόσο, η πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Autor, του μεγαλύτερου συλλόγου Δανών μουσικών και καλλιτεχνών, Anna Lidell και Lasse Matthiessen ανέφεραν σχετικά με την υπόθεση: «Πρόκειται για κάτι μοναδικό, όχι μόνο εντός του δανικού εδάφους αλλά και παγκοσμίως. Αυτό το μέγεθος των αριθμών streams δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ».

Οι Anna Lidell και Lasse Matthiessen σημείωσαν ότι, για να κερδίσει ένα τραγούδι ένα εκατομμύριο κορώνες (λιγότερο από το ένα τέταρτο του ποσού που κατηγορείται ότι απέσπασε ο κατηγορούμενος), ένα τραγούδι θα πρέπει να συγκεντρώσει πάνω από 20 εκατομμύρια streams.

Πρόκειται για περισσότερα streams από όσα λαμβάνουν τα περισσότερα τραγούδια που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Top 50 του Spotify.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το postmelody.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλοι τις ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Don't miss

Ο Ryan Gosling και η Emily Blunt επέλεξαν δύο τραγούδια που είναι ιδιαίτερα αγαπημένα των θαυμαστών της Taylor Swift. Ο Ryan Gosling δηλώνει φανατικός θαυμαστής...
Το τραγούδι του Nick Cave και του Warren Ellis για την ταινία «Back To Black» για την Amy Winehouse. Ο Nick Cave και ο Warren...
Η αστυνομία διερευνά αυτή τη στιγμή τα αίτια του θανάτου της Park Boram. Η τραγουδίστρια Park Boram, η οποία με την ισχυρή φωνή της κατάφερε...
Από το «X Factor» στην αγροτική γαλήνη - Η απρόσμενη στροφή του Zayn Ο Zayn Malik τονίζει ότι η ταπεινή καταγωγή του από τον βορρά...
Ο Ταφ Λάθος στη σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. Τα «Σπουδαία Events» μετά από τα συνεχόμενα sold-outs, συνεχίζουν τις «Συναυλίες στο Σκοτάδι» και προσκαλούν αυτή...

Read more