Ιστορική συμφωνία: HYBE και Universal Music Group ενώνουν τις δυνάμεις τους για 10 χρόνια

Η HYBE, η εταιρεία πίσω από δημοφιλή K-pop συγκροτήματα όπως οι BTS, Tomorrow X Together και SEVENTEEN, επεκτείνει τη συνεργασία της με την Universal Music Group.

Η Universal Music Group (UMG) επεκτείνει τη συνεργασία της με τον K-pop κολοσσό της HYBE, η οποία πλέον περιλαμβάνει τα αποκλειστικά δικαιώματα ψηφιακής και φυσικής διανομής των καλλιτεχνών της εταιρείας για τα επόμενα 10 χρόνια.

Η UMG θα συνεχίσει επίσης να συνεργάζεται με την πλατφόρμα για superfans Weverse της HYBE για να εντάξει περισσότερους καλλιτέχνες της στην πλατφόρμα.

Ο Scooter Braun, Διευθύνων Σύμβουλος της HYBE America, αναλαμβάνει νέες ευθύνες με τη νέα συμφωνία.

Διαφήμιση

Ο ιδρυτής της SB Projects και πρώην μάνατζερ των Ariana Grande, Demi Lovato και J Balvin, θα επιβλέπει πλέον όλες τις συνεργασίες προώθησης και marketing μεταξύ της HYBE και της Universal Music Group στη Βόρεια Αμερική.

Ως Διευθύνων Σύμβουλος της HYBE America, ο Scooter Braun προχώρησε στην εξαγορά της hip-hop εταιρείας Quality Control Music και ενσωμάτωσε στο σχήμα της HYBE America την εταιρεία του SB Projects και την Big Machine Label Group, την οποία είχε εξαγοράσει νωρίτερα.

Σημειωτέον, αυτή η αποκλειστική συμφωνία διανομής δεν περιλαμβάνει τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης YouTube, Meta και TikTok, επιτρέποντας στους καλλιτέχνες της HYBE να παραμείνουν στο TikTok παρά τη διαμάχη της UMG με την εφαρμογή σύντομων βίντεο.

Η σχέση μεταξύ της HYBE και της Universal Music Group ξεκίνησε το 2017 με μία συνεργασία που έδωσε στην UMG δικαιώματα διανομής των BTS στην Ιαπωνία.

Διαφήμιση

Στα τέλη του 2021, η HYBE επέκτεινε τη συμφωνία, παραχωρώντας στην Geffen Records της Universal Music Group τα δικαιώματα διανομής για τους BTS στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες περιοχές, μετακινώντας τη διανομή τους στις ΗΠΑ από την Columbia Records της Sony Music.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Universal Music Group και TikTok επέστρεψαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων - Με φόντο το νομοσχέδιο του Κογκρέσου

Η Geffen Records και η HYBE συνεργάστηκαν επίσης μέσω μιας κοινοπραξίας για τη δημιουργία του προγράμματος «The Debut: Dream Academy» του Netflix και του YouTube, στο οποίο οι δύο μουσικές εταιρείες συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν ένα αμερικανικό γυναικείο συγκρότημα χρησιμοποιώντας την K-pop μεθοδολογία της HYBE.

Μέσα από παγκόσμιες ακροάσεις, επιλέχθηκαν έξι αρχικά φωνές για να γίνουν μέλη των KATSEYE. Το συγκρότημα θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του αργότερα μέσα στη χρονιά.

Πέρυσι, η BMG μετέφερε επίσης ένα μέρος της διανομής της στην Universal Music. Τον Οκτώβριο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα μεταφέρει τη φυσική της διανομή στη διαίρεση Commercial Services της UMG, ξεκινώντας από το δεύτερο τρίμηνο του 2024. Η πλήρης μετάβαση θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2024.

«Μια συνεργασία τέτοιου μεγέθους επιτυγχάνεται μόνο όταν και οι δύο πλευρές είναι εξίσου αφοσιωμένες στη συνεχή ανάπτυξη», δήλωσε ο Bang Si-Hyuk, Πρόεδρος της HYBE.

Διαφήμιση

«Η UMG είναι μία εμβληματική μουσική εταιρεία και μαζί με τη HYBE, οι δυνατότητες είναι απεριόριστες. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτό θα επεκτείνει την παγκόσμια παρουσία μας, ενώ θα ωφελήσει τους θαυμαστές, τους καλλιτέχνες και τις δισκογραφικές εταιρείες μας», τόνισε.

Ο Lucian Grainge, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Universal Music Group, σημείωσε ότι ο Bang Si-Hyuk, ο Scooter Braun και ο Jiwon Park έφεραν έναν καινοτόμο και προοδευτικό τρόπο σκέψης στη βιομηχανία που υπογραμμίζει τη δύναμη της μουσικής παγκοσμίως.

«Με τις ευκαιρίες που προσφέρονται για την προσέλκυση των superfans μέσω του πρωτοποριακού μοντέλου του Weverse, είμαστε ενθουσιασμένοι να αναπτύξουμε και να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας στον τομέα των πλατφορμών, καθώς εξελισσόμαστε μαζί οδηγώντας την εξέλιξη της μουσικής βιομηχανίας», ανέφερε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  HYBE: Ο κολοσσός της K-pop επεκτείνεται στη latin μουσική

Ο Scooter Braun, Διευθύνων Σύμβουλος της HYBE America πρόσθεσε ότι αυτή η «απίστευτη συνεργασία» μεταξύ των δύο εταιρειών θα διασφαλίσει αμοιβαία οφέλη και συνεργασίες για τους θαυμαστές, τις ομάδες, τους καλλιτέχνες και τις δισκογραφικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο.

«Η ευκαιρία που δημιουργείται εδώ δεν μας επιτρέπει μόνο να βοηθήσουμε το υφιστάμενο ρόστερ μας, αλλά και να αναπτύξουμε ευκαιρίες για ανεξάρτητους καλλιτέχνες και δισκογραφικές σε παγκόσμιο επίπεδο», δήλωσε.

«Γνωρίζω και σέβομαι τον Σερ Lucian Grainge εδώ και πολλά χρόνια, και μαζί με τον πρόεδρο Bang και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της HYBE, Jiwon Park, ανυπομονούμε για τις αναμφισβήτητες ευκαιρίες που θα προκύψουν από αυτή τη συνεργασία καθώς μαζί χτίζουμε το μέλλον της μουσικής βιομηχανίας», συμπλήρωσε.

Με την εμπειρία της Universal Music Group στην παγκόσμια διανομή και μάρκετινγκ, σε συνδυασμό με την καινοτόμο προσέγγιση της HYBE στην ανάπτυξη καλλιτεχνών και τη δύναμη της πλατφόρμας Weverse για την επικοινωνία με τους θαυμαστές, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για μία συνεργασία που έχει τη δυναμική να αλλάξει το τοπίο της μουσικής βιομηχανίας.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Η Halsey πήρε την έγκριση της Britney Spears για να χρησιμοποιήσει το «Lucky» στο νέο τραγούδι της

«Δεν θα τολμούσα καν να το κάνω χωρίς την έγκρισή της», σχολίασε η Halsey. Η Halsey θα κυκλοφορήσει στις 26...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...