Το Spotify κατέβαλε 9 δισεκατομμύρια δολάρια στη μουσική βιομηχανία το 2023

Το Spotify ανακοίνωσε τα ποσά των δικαιωμάτων που έχει διανείμει για τη χρήση της μουσικής στην πλατφόρμα του.

Το Spotify κατέβαλε στη μουσική βιομηχανία περίπου 9 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023, σύμφωνα με δήλωση της υπηρεσίας streaming, η οποία πρόσθεσε ότι το ποσό έχει σχεδόν τριπλασιαστεί τα τελευταία έξι χρόνια και αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο μέρος των 48 δισεκατομμυρίων δολαρίων και πλέον που έχει πληρώσει το Spotify από την ίδρυσή του.

Ενώ δεν δημοσιοποιήθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες, η εταιρεία δήλωσε ότι θα κοινοποιηθούν στην ετήσια έκθεση Loud & Clear, η οποία θα αποκαλυφθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Τον περασμένο Μάρτιο, το Spotify δήλωσε ότι πληρώνει σχεδόν το 70% κάθε δολαρίου που παράγει από τη μουσική πίσω στους κατόχους δικαιωμάτων, δημιουργώντας τα έσοδα από τη μουσική της από δύο πηγές: τέλη συνδρομής από τους συνδρομητές της πλατφόρμας Premium και τέλη από διαφημίσεις στη μουσική της δωρεάν βαθμίδας της υπηρεσίας.

Διαφήμιση

Σε αυτούς τους κατόχους δικαιωμάτων περιλαμβάνουν δισκογραφικές εταιρείες, εκδότες, ανεξάρτητους διανομείς, οργανισμοί δικαιωμάτων εκτέλεσης και εταιρείες είσπραξης δικαιωμάτων.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι πληρωμές πηγαίνουν πρώτα στους κατόχους δικαιωμάτων – οι οποίοι σπάνια είναι ο καλλιτέχνης ή ο τραγουδοποιός – και στη συνέχεια οι κάτοχοι δικαιωμάτων παίρνουν την αμοιβή ή το ποσοστό τους και πληρώνουν στους καλλιτέχνες και τους δημιουργούς το μερίδιό τους.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το Spotify ανακοίνωσε ότι στο τέταρτο τρίμηνο του 2023 απέκτησε συνολικά επιπλέον 28 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες, φτάνοντας συνολικά τους 602 εκατομμύρια χρήστες.

Επίσης, η υπηρεσία κέρδισε 10 εκατομμύρια συνδρομητές Premium φτάνοντας τους 236 εκατομμύρια συνδρομητές.

Διαφήμιση

Το Spotify παραμένει μακράν η μεγαλύτερη επί πληρωμή υπηρεσία streaming μουσικής στον κόσμο, με τις ΗΠΑ να αποτελούν τη μεγαλύτερη αγορά της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Το TikTok δοκιμάζει λειτουργία δημιουργίας τραγουδιών μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Σε ένα σχόλιο τον περασμένο Μάρτιο που πιθανότατα θα επαναληφθεί όταν ανακοινωθούν οι πλήρεις λεπτομέρειες των οικονομικών καταστάσεων για το 2023, η εταιρεία διευκρίνισε για τις διανομές των δικαιωμάτων της: «Αυτοί οι αριθμοί αντιπροσωπεύουν την παραγωγή εσόδων μόνο από το Spotify».

«Όταν λαμβάνουμε υπόψη τα κέρδη από άλλες υπηρεσίες και καταγεγραμμένες ροές εσόδων, αυτοί οι καλλιτέχνες πιθανότατα δημιούργησαν 4 φορές αυτά τα έσοδα από πηγές ηχογραφημένης μουσικής συνολικά», ανέφερε το Spotify.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το postmelody.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλοι τις ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Don't miss

Ο Χρήστος Μάστορας προσβλήθηκε από μία αρκετά σπάνια πάθηση. Ο Χρήστος Μάστορας αποκάλυψε το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε τις τελευταίες δύο εβδομάδες.Ο τραγουδιστή του...
Η Billie Eilish βραβεύτηκε για τον ρόλο της στη σειρά «Swarm» του Donald Glover. Η Billie Eilish κέρδισε το πρώτο της μεγάλο βραβείο ως ηθοποιός...
Υπέροχα τραγούδια του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου θα ανθίσουν μοναδικά και ευωδιαστά από την Έλλη Πασπαλά. Η Έλλη Πασπαλά φλερτάρει με την άνοιξη και την...
Η εκτεταμένη έκδοση της ταινίας από την περιοδεία «The Eras Tour» της Taylor Swift θα κάνει πρεμιέρα στο Disney+ τον Μάρτιο. Η Taylor Swift συνεχίζει...
Νέος ήχος και νέα κατεύθυνση από τους REC. Οι REC, το Νο. 1 pop συγκρότημα της Ελλάδας, επιστρέφουν δυναμικά με το νέο τραγούδι «Κάνε Μου...

Read more