Eurovision 2024: Απειλές θανάτου κατά της εκπροσώπου του Ισραήλ – Καταδικάζει η EBU

Η 20χρονη εκπρόσωπος του Ισραήλ στην Eurovision 2024, Eden Golan, θα ταξιδέψει στο Μάλμε της Σουηδίας με αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Οι διοργανωτές του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision καταδίκασαν την παρενόχληση καλλιτεχνών λόγω της συμμετοχής του Ισραήλ στον διαγωνισμό, δηλώνοντας ότι είναι «απαράδεκτη και εντελώς άδικη».

Ο φετινός διαγωνισμός της Eurovision θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο στο Μάλμε της Σουηδίας εν μέσω πολλών εκκλήσεων για την αποβολή του Ισραήλ από τη διοργάνωσης εξαιτίας του πολέμου στη Γάζα.

Επιπλέον, δημοσιεύματα υποστήριξαν ότι η εκπρόσωπος του Ισραήλ, Eden Golan, έχει δεχτεί απειλές κατά της ζωής της για τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό.

Διαφήμιση

Η 20χρονη τραγουδίστρια φέρεται να έχει λάβει αρκετά απειλητικά μηνύματα απευθείας στον λογαριασμό της στο Instagram, σύμφωνα με την ιστοσελίδα ειδήσεων για διασημότητες Walla Celebs.

Η Jerusalem Post ανέφερε ότι η Eden Golan θα ταξιδέψει στο Μάλμε της Σουηδίας με «τρεις φορές» τον συνηθισμένο αριθμό φρουρών ασφαλείας.

Σε δήλωσή, η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU), η οποία διοργανώνει τη Eurovision, αναγνώρισε «το βάθος των συναισθημάτων και τις έντονες απόψεις που έχει προκαλέσει ο φετινός διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision – με φόντο τον φρικτό πόλεμο στη Μέση Ανατολή».

«Ενώ υποστηρίζουμε ένθερμα την ελευθερία του λόγου και το δικαίωμα έκφρασης απόψεων σε μία δημοκρατική κοινωνία, αντιτιθέμεθα έντονα σε κάθε μορφή διαδικτυακής κακοποίησης, ρητορικής μίσους ή παρενόχλησης προς τους καλλιτέχνες μας ή οποιοδήποτε άτομο που συνδέεται με τον διαγωνισμό», τόνισε.

Διαφήμιση

Ο Jean Philip De Tender, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της EBU, πρόσθεσε ότι η απόφαση να επιτραπεί η συμμετοχή του Ισραήλ ήταν «αποκλειστική ευθύνη των διοικητικών οργάνων της EBU και όχι των μεμονωμένων καλλιτεχνών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Eurovision 2024: Πιθανό να απαγγελθούν κατηγορίες στον Ολλανδό Joost Klein

«Καλούμε τους πάντες να συμμετάσχουν σε έναν σεβαστό και εποικοδομητικό διάλογο και να υποστηρίξουν τους καλλιτέχνες που εργάζονται ακούραστα – σε αυτό που είναι ένα σόου μουσικής και ψυχαγωγίας – για να μοιραστούν τη μουσική τους με τον κόσμο», ανέφερε.

Η EBU αντιστάθηκε στις εκκλήσεις για τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τη φετινή διοργάνωση, δηλώνοντας ότι η Eurovision «δεν είναι διαγωνισμός μεταξύ κυβερνήσεων».

Ωστόσο, η EBU ανάγκασε το Ισραήλ να αλλάξει τους στίχους του τραγουδιού «October Rain» της Eden Golan, το οποίο πλέον έχει τον τίτλο «Hurricane».

Η EBU έκρινε ότι η αρχική έκδοση του τραγουδιού αποτελούσε μία αναφορά στις επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023, με πολλούς στίχους να αποτίουν φόρο τιμής στα θύματα.

Διαφήμιση

Ωστόσο, η ραδιοτηλεόραση του Ισραήλ Kan αρχικά αρνήθηκε να αλλάξει το τραγούδι, υποστηρίζοντας ότι θα προτιμούσε να αποσυρθεί από τον διαγωνισμό, αλλά ο Πρόεδρος του Ισραήλ, Isaac Herzog, παρενέβη και ζήτησε αργότερα να γίνουν οι «απαραίτητες προσαρμογές» για να διασφαλιστεί η συμμετοχή της χώρας στην Eurovision.

Ωστόσο, η συμμετοχή του Ισραήλ δεν είναι πιθανό να περάσει απαρατήρητη και όπως αναφέρει το BCC, η σουηδική αστυνομία ετοιμάζεται για πολλές διαδηλώσεις στο Μάλμε την εβδομάδα του διαγωνισμού.

Εννέα από τους καλλιτέχνες που θα διαγωνιστούν στη φετινή Eurovision ζήτησαν με δήλωσή τους «άμεση και διαρκή κατάπαυση του πυρός» στη Γάζα.

Η δήλωση, την οποία υπέγραψαν μεταξύ άλλων ο Olly Alexander από το Ηνωμένο Βασίλειο, η Bambi Thug από την Ιρλανδία και η Saba από τη Δανία, εκδόθηκε ως απάντηση στις εκκλήσεις για μποϊκοτάζ της Eurovision 2024 λόγω της συμμετοχής του Ισραήλ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Olly Alexander: Υπέγραψε επιστολή που αποκαλεί το Ισραήλ «κράτος απαρτχάιντ» και το κατηγορεί για γενοκτονία

«Πιστεύουμε ακράδαντα στη δύναμη της μουσικής να ενώνει, επιτρέποντας στους ανθρώπους να ξεπερνούν τις διαφορές και να καλλιεργούν ουσιαστικές συζητήσεις και συνδέσεις», ανέφεραν οι καλλιτέχνες.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Priscilla Presley: Κατέθεσε μήνυση για οικονομική εκμετάλλευση ηλικιωμένου – Έχασε πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια

Η Priscilla Presley καταγγέλλει ότι «παραπλανήθηκε με δόλιο τρόπο». Η Priscilla Presley μήνυσε τέσσερις πρώην συνεργάτες της για οικονομική εκμετάλλευση...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...