Rob Halford: Η σχέση των Judas Priest με το κοινό τους και η οικογένεια του heavy metal

Ο Rob Halford των Judas Priest μίλησε για τη συμπερίληψη και την αποδοχή στην κοινότητα του heavy metal.

Ο Rob Halford των Judas Priest τόνισε τη σημασία της σχέσης του συγκροτήματος με τους θαυμαστές του.

Σε συνέντευξή του στη ραδιοφωνική εκπομπή «Loudwire Nights», ο Rob Halford δήλωσε ότι οι συναυλίες των Judas Priest είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό live. Είναι μία εμπειρία που γιορτάζει τα πενήντα χρόνια ιστορίας του συγκροτήματος στη δημιουργία heavy metal μουσικής.

Για τον Rob Halford, οι Judas Priest παραμένουν αφοσιωμένοι στην προσπάθειά τους να προσφέρουν αξέχαστες εμφανίσεις που αγγίζουν τους πιστούς θαυμαστές.

Διαφήμιση

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Αυτές τις ημέρες, Όταν βλέπεις τους Priest είναι πραγματικό γεγονός, γιατί, αν δε λέω τελείως ανοησίες, οι Judas Priest είναι οι μακροβιότεροι… Ήθελα να πω οι “παλιότεροι”, τη μισώ αυτή τη λέξη, αλλά φτιάχνουμε metal 50 χρόνια τώρα, είμαστε ενεργοί και ακόμα επίκαιροι».

«Όταν λοιπόν έρχεστε να δείτε το αγαπημένο σας συγκρότημα, τους Judas Priest, είναι ένα γεγονός, γιατί, βρε αδερφέ, κοιτάς αυτούς τους τύπους και παίζουν τόσα χρόνια και ακόμα είναι εδώ για όλους τους σωστούς λόγους», συνέχισε.

Με μισό αιώνα καριέρας, οι Judas Priest συνεχίζουν να εμπνέουν πολλές γενιές metalheads σε όλο τον κόσμο. Τα live τους αποτελούν μία απόδειξη της διαχρονικής γοητείας στη σκηνή της heavy metal μουσικής.

«Ανεβαίνουμε στη σκηνή με μία δουλειά που πρέπει να κάνουμε, μία ευθύνη που έχουμε απέναντι στους θαυμαστές μας, γιατί, ξαναλέω – το έχω πει εκατομμύρια φορές – δεν είμαστε τίποτα χωρίς τους θαυμαστές μας», τόνισε ο Rob Halford.

Διαφήμιση

Επιπλέον, ο τραγουδιστής των Judas Priest αναγνώρισε ότι το συγκρότημα χρωστά την επιτυχία του στο αφοσιωμένο κοινό του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Rob Halford: Το νέο τραγούδι των Judas Priest που «θα σας ξεριζώσει τα κεφάλια»

«Είναι απόλυτο γεγονός ότι οποιοδήποτε συγκρότημα… Ποτέ μην ξεχνάς ότι χωρίς τους θαυμαστές σου δεν έχεις τίποτα. Μπορείς να είσαι στο μεγαλύτερο συγκρότημα του κόσμου και να παίζεις σε ένα δωμάτιο, αλλά τι νόημα έχει;», ανέφερε.

«Το θέμα είναι να μοιράζεσαι τη δημιουργικότητά σου και να χτίζεις μία σύνδεση, και οι Priest χτίζουν αυτή τη σύνδεση εδώ και πάνω από 50 χρόνια», πρόσθεσε.

Η συμπερίληψη στην κοινότητα του heavy metal

Όταν ο Rob Halford αναλογίστηκε το φιλόξενο χαρακτήρα της heavy metal κοινότητας, επισήμανε την ικανότητα του είδους να ξεπερνάει τις επιφανειακές διαφορές μεταξύ των θαυμαστών.

Ανεξάρτητα από τις προσωπικές προτιμήσεις ή το υπόβαθρο, οι λάτρεις του metal συνδέονται με ένα κοινό νήμα – το πάθος τους για τη μουσική.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με την άποψη του frontman των Judas Priest, η δύναμη του heavy metal ξεπερνά την απλή ψυχαγωγία και παίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της ζωής των ανθρώπων, προωθώντας τη συντροφικότητα, την αποδοχή και την ενότητα.

«Αυτό που λέτε για την απόλυτη συμπερίληψη, αυτό αγαπώ στη metal κοινότητά μας, ότι ανεξάρτητα από τα συγκροτήματα που σου αρέσουν, ανεξάρτητα από την εμφάνισή σου, ποιον αγαπάς, πόσα λεφτά έχεις, τίποτα δε μας νοιάζει. Κοιτάμε ο ένας τον άλλον και αγκαλιαζόμαστε, γιατί αγαπάμε το heavy metal», υπογράμμισε.

Heavy metal: Ένας καταλύτης για προσωπική έκφραση

Επιπλέον, ο Rob Halford μίλησε για τον μεταμορφωτικό αντίκτυπο της heavy metal μουσικής στους ακροατές.

Πράγματι, πολλοί θαυμαστές βρίσκουν παρηγοριά και ενδυνάμωση στους metal ύμνους, αντλώντας δύναμη από την ακατέργαστη ενέργεια και την καθαρτική απελευθέρωση που υπάρχει στη μουσική τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οι Judas Priest ανακοινώνουν το νέο άλμπουμ «Invincible Shield»

«Διάβαζα πάλι κάτι τις προάλλες για τη σημασία αυτού του συγκεκριμένου στυλ και ήχου μουσικής. Η σημασία ξεπερνάει κατά πολύ τη μουσική», είπε.

«Είναι ένα πολύ, πολύ σημαντικό κομμάτι μέσα μας αν είσαι metalhead, αν είσαι metal fan. Έχει όλα τα στοιχεία για να σε φέρει σε καλύτερη ψυχική κατάσταση. Κάνει την έκφραση πιο δυνατή σε όλα τα στοιχεία της ζωής σου. Το metal είναι ένα πολύ, πολύ ισχυρό κομμάτι του ποιοι είμαστε σαν άνθρωποι», υποστήριξε.

Η οικογένεια του metal

Για ακόμα μία φορά, ο Rob Halford εξέφρασε τη γνήσια αγάπη του προς τους θαυμαστές των Judas Priest, τους οποίους εκτιμά βαθιά. Όταν μιλά στο πλήθος που είναι μπροστά του κατά τη διάρκεια των συναυλιών, σκέφτεται πάντα τη βαθιά επιρροή που έχουν οι Judas Priest σε αμέτρητες ζωές.

«Λοιπόν, αν θέλετε να πάτε βαθιά, αλλά εγώ πάω βαθιά… Αυτό κάνει, φίλε. Και όταν λέω ότι αγαπώ τα metal maniacs μου, το εννοώ πραγματικά ειλικρινά και πολύ καθαρά», παραδέχτηκε.

«Τους σκέφτομαι συνέχεια γι’ αυτούς, γιατί… “Οικογένεια” είναι μία μεγάλη λέξη, αλλά αυτό δημιουργούμε αυτή την οικογένεια της heavy metal κοινότητας. Ανεξάρτητα από το συγκρότημα, υπάρχει μία ξεχωριστή σχέση με κάθε θαυμαστή», συνέχισε.

«Όταν κοιτάζω μέσα σε ένα πλήθος χιλιάδων ανθρώπων, κοιτάζω τον καθένα σας, γιατί ξέρω ότι έχετε βάλει τη μουσική αυτού του συγκροτήματος στη ζωή σας. Για πολλούς metal fans των Priest, η ιστορία της ζωής σας είναι μέσα στη μουσική. Δεν το λέω σωστά, αλλά καταλαβαίνετε τι προσπαθώ να πω;», σχολίασε.

«Αν είστε μαζί με αυτό το συγκρότημα εδώ και πολύ καιρό και παίζουμε το “Breaking The Law”, ξαφνικά γυρνάμε στα ’80s, παίζουμε το “Painkiller” και ξαφνικά, είμαστε ξανά στα ’90s», είπε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Rob Halford των Judas Priest για το coming out: «Συνέβη με τον σωστό τρόπο - Δεν ήταν προσχεδιασμένο»

Κατά συνέπεια, ο Rob Halford φροντίζει με μεγάλη προσοχή να διατηρεί τον πολύτιμο δεσμό μεταξύ καλλιτέχνη και ακροατή.

«Αυτό η χρονομηχανή συναισθημάτων στη ζωή σου είναι μαζί σου ως θαυμαστής. Και πάλι, αυτό δεν μου διαφεύγει», είπε.

«Το παίρνω πραγματικά πολύ προσωπικά, και γι’ αυτό η ευθύνη να φροντίζεις τους θαυμαστές σου και να τους προσέχεις είναι πολύ σημαντική, ανεξάρτητα από το συγκρότημα στο οποίο ανήκεις», συμπλήρωσε.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Οι James κερδίζουν το πρώτο τους Νο. 1 άλμπουμ με το «Yummy»

Το νέο άλμπουμ των James κάνει ντεμπούτο στο No....

Ο Αντώνης Ρέμος στο «Σπίτι με το Mega» για μία μαγική βραδιά

Ο Αντώνης Ρέμος έρχεται αυτό το Σάββατο στο «Σπίτι...

Το τραγούδι των Metallica για την τραγική ζωή της Amy Winehouse

Οι Metallica έγραψαν ένα τραγούδι για παγίδες της φήμης...

Ο Drake κυκλοφορεί επίσημα το «Push Ups» – Το diss track προς τον Kendrick Lamar

Μετά από έντονη φημολογία για τη γνησιότητα του κομματιού,...

Jon Bon Jovi: «Δεν ήμουν ποτέ κανένα από τα κλισέ του rock star»

Ο Jon Bon Jovi δεν αντιμετώπισε ποτέ ως δεδομένη την επιτυχία του. Ο Jon Bon Jovi κάνει μία αναδρομή στα...

Top Stories