Rob Halford: Η σχέση των Judas Priest με το κοινό τους και η οικογένεια του heavy metal

Ο Rob Halford των Judas Priest μίλησε για τη συμπερίληψη και την αποδοχή στην κοινότητα του heavy metal.

Ο Rob Halford των Judas Priest τόνισε τη σημασία της σχέσης του συγκροτήματος με τους θαυμαστές του.

Σε συνέντευξή του στη ραδιοφωνική εκπομπή «Loudwire Nights», ο Rob Halford δήλωσε ότι οι συναυλίες των Judas Priest είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό live. Είναι μία εμπειρία που γιορτάζει τα πενήντα χρόνια ιστορίας του συγκροτήματος στη δημιουργία heavy metal μουσικής.

Για τον Rob Halford, οι Judas Priest παραμένουν αφοσιωμένοι στην προσπάθειά τους να προσφέρουν αξέχαστες εμφανίσεις που αγγίζουν τους πιστούς θαυμαστές.

Διαφήμιση

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Αυτές τις ημέρες, Όταν βλέπεις τους Priest είναι πραγματικό γεγονός, γιατί, αν δε λέω τελείως ανοησίες, οι Judas Priest είναι οι μακροβιότεροι… Ήθελα να πω οι “παλιότεροι”, τη μισώ αυτή τη λέξη, αλλά φτιάχνουμε metal 50 χρόνια τώρα, είμαστε ενεργοί και ακόμα επίκαιροι».

«Όταν λοιπόν έρχεστε να δείτε το αγαπημένο σας συγκρότημα, τους Judas Priest, είναι ένα γεγονός, γιατί, βρε αδερφέ, κοιτάς αυτούς τους τύπους και παίζουν τόσα χρόνια και ακόμα είναι εδώ για όλους τους σωστούς λόγους», συνέχισε.

Με μισό αιώνα καριέρας, οι Judas Priest συνεχίζουν να εμπνέουν πολλές γενιές metalheads σε όλο τον κόσμο. Τα live τους αποτελούν μία απόδειξη της διαχρονικής γοητείας στη σκηνή της heavy metal μουσικής.

«Ανεβαίνουμε στη σκηνή με μία δουλειά που πρέπει να κάνουμε, μία ευθύνη που έχουμε απέναντι στους θαυμαστές μας, γιατί, ξαναλέω – το έχω πει εκατομμύρια φορές – δεν είμαστε τίποτα χωρίς τους θαυμαστές μας», τόνισε ο Rob Halford.

Διαφήμιση

Επιπλέον, ο τραγουδιστής των Judas Priest αναγνώρισε ότι το συγκρότημα χρωστά την επιτυχία του στο αφοσιωμένο κοινό του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Kirk Hammett των Metallica για τους Judas Priest: «Είναι οι αρχιτέκτονες του heavy metal»

«Είναι απόλυτο γεγονός ότι οποιοδήποτε συγκρότημα… Ποτέ μην ξεχνάς ότι χωρίς τους θαυμαστές σου δεν έχεις τίποτα. Μπορείς να είσαι στο μεγαλύτερο συγκρότημα του κόσμου και να παίζεις σε ένα δωμάτιο, αλλά τι νόημα έχει;», ανέφερε.

«Το θέμα είναι να μοιράζεσαι τη δημιουργικότητά σου και να χτίζεις μία σύνδεση, και οι Priest χτίζουν αυτή τη σύνδεση εδώ και πάνω από 50 χρόνια», πρόσθεσε.

Η συμπερίληψη στην κοινότητα του heavy metal

Όταν ο Rob Halford αναλογίστηκε το φιλόξενο χαρακτήρα της heavy metal κοινότητας, επισήμανε την ικανότητα του είδους να ξεπερνάει τις επιφανειακές διαφορές μεταξύ των θαυμαστών.

Ανεξάρτητα από τις προσωπικές προτιμήσεις ή το υπόβαθρο, οι λάτρεις του metal συνδέονται με ένα κοινό νήμα – το πάθος τους για τη μουσική.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με την άποψη του frontman των Judas Priest, η δύναμη του heavy metal ξεπερνά την απλή ψυχαγωγία και παίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της ζωής των ανθρώπων, προωθώντας τη συντροφικότητα, την αποδοχή και την ενότητα.

«Αυτό που λέτε για την απόλυτη συμπερίληψη, αυτό αγαπώ στη metal κοινότητά μας, ότι ανεξάρτητα από τα συγκροτήματα που σου αρέσουν, ανεξάρτητα από την εμφάνισή σου, ποιον αγαπάς, πόσα λεφτά έχεις, τίποτα δε μας νοιάζει. Κοιτάμε ο ένας τον άλλον και αγκαλιαζόμαστε, γιατί αγαπάμε το heavy metal», υπογράμμισε.

Heavy metal: Ένας καταλύτης για προσωπική έκφραση

Επιπλέον, ο Rob Halford μίλησε για τον μεταμορφωτικό αντίκτυπο της heavy metal μουσικής στους ακροατές.

Πράγματι, πολλοί θαυμαστές βρίσκουν παρηγοριά και ενδυνάμωση στους metal ύμνους, αντλώντας δύναμη από την ακατέργαστη ενέργεια και την καθαρτική απελευθέρωση που υπάρχει στη μουσική τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Judas Priest: Τι θα δούμε στη νέα περιοδεία τους - Το «Invincible Shield» και τα λιγότερο γνωστά τραγούδια

«Διάβαζα πάλι κάτι τις προάλλες για τη σημασία αυτού του συγκεκριμένου στυλ και ήχου μουσικής. Η σημασία ξεπερνάει κατά πολύ τη μουσική», είπε.

«Είναι ένα πολύ, πολύ σημαντικό κομμάτι μέσα μας αν είσαι metalhead, αν είσαι metal fan. Έχει όλα τα στοιχεία για να σε φέρει σε καλύτερη ψυχική κατάσταση. Κάνει την έκφραση πιο δυνατή σε όλα τα στοιχεία της ζωής σου. Το metal είναι ένα πολύ, πολύ ισχυρό κομμάτι του ποιοι είμαστε σαν άνθρωποι», υποστήριξε.

Η οικογένεια του metal

Για ακόμα μία φορά, ο Rob Halford εξέφρασε τη γνήσια αγάπη του προς τους θαυμαστές των Judas Priest, τους οποίους εκτιμά βαθιά. Όταν μιλά στο πλήθος που είναι μπροστά του κατά τη διάρκεια των συναυλιών, σκέφτεται πάντα τη βαθιά επιρροή που έχουν οι Judas Priest σε αμέτρητες ζωές.

«Λοιπόν, αν θέλετε να πάτε βαθιά, αλλά εγώ πάω βαθιά… Αυτό κάνει, φίλε. Και όταν λέω ότι αγαπώ τα metal maniacs μου, το εννοώ πραγματικά ειλικρινά και πολύ καθαρά», παραδέχτηκε.

«Τους σκέφτομαι συνέχεια γι’ αυτούς, γιατί… “Οικογένεια” είναι μία μεγάλη λέξη, αλλά αυτό δημιουργούμε αυτή την οικογένεια της heavy metal κοινότητας. Ανεξάρτητα από το συγκρότημα, υπάρχει μία ξεχωριστή σχέση με κάθε θαυμαστή», συνέχισε.

«Όταν κοιτάζω μέσα σε ένα πλήθος χιλιάδων ανθρώπων, κοιτάζω τον καθένα σας, γιατί ξέρω ότι έχετε βάλει τη μουσική αυτού του συγκροτήματος στη ζωή σας. Για πολλούς metal fans των Priest, η ιστορία της ζωής σας είναι μέσα στη μουσική. Δεν το λέω σωστά, αλλά καταλαβαίνετε τι προσπαθώ να πω;», σχολίασε.

«Αν είστε μαζί με αυτό το συγκρότημα εδώ και πολύ καιρό και παίζουμε το “Breaking The Law”, ξαφνικά γυρνάμε στα ’80s, παίζουμε το “Painkiller” και ξαφνικά, είμαστε ξανά στα ’90s», είπε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Rob Halford: «Οι Judas Priest είναι περισσότερα από ένα μέλος - Είναι μία οντότητα»

Κατά συνέπεια, ο Rob Halford φροντίζει με μεγάλη προσοχή να διατηρεί τον πολύτιμο δεσμό μεταξύ καλλιτέχνη και ακροατή.

«Αυτό η χρονομηχανή συναισθημάτων στη ζωή σου είναι μαζί σου ως θαυμαστής. Και πάλι, αυτό δεν μου διαφεύγει», είπε.

«Το παίρνω πραγματικά πολύ προσωπικά, και γι’ αυτό η ευθύνη να φροντίζεις τους θαυμαστές σου και να τους προσέχεις είναι πολύ σημαντική, ανεξάρτητα από το συγκρότημα στο οποίο ανήκεις», συμπλήρωσε.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Οι Empire Of The Sun επιστρέφουν με το νέο άλμπουμ «Ask That God»

Το νέο άλμπουμ των Empire Of The Sun μας...

Syd Barrett: Σε δημοπρασία ο πρώτος γνωστός πίνακάς του

Ο Syd Barrett των Pink Floyd ήταν ένας ταλαντούχος...

60 χρόνια Χρήστος Νικολόπουλος στο Ηρώδειο

Ο Χρήστος Νικολόπουλος με έναν γαλαξία αστέρων για μία...

Ολυμπιακοί Αγώνες: Celine Dion και Lady Gaga έλαμψαν στην τελετή έναρξης

Δείτε τις θεαματικές εμφανίσεις της Celine Dion και της...

Jane’s Addiction: Η κλασική σύνθεσή τους επανενώνεται στο νέο τραγούδι «Imminent Redemption»

Η πρώτη κυκλοφορία της κλασικής σύνθεσης των Jane's Addiction από το 1990. Για πρώτη φορά μετά από 34 χρόνια, η...

Top Stories

Ολυμπιακοί Αγώνες: Celine Dion και Lady Gaga έλαμψαν στην τελετή έναρξης

Δείτε τις θεαματικές εμφανίσεις της Celine Dion και της...

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...