Το Spotify επιτίθεται στα «εξωφρενικά» νέα σχέδια χρεώσεων της Apple

Το Spotify κατηγορεί την Apple ότι «δεν σταματάει μπροστά σε τίποτα» για να προστατεύσει τα κέρδη της.

Το Spotify επιτέθηκε στο νέο σχέδιο της Apple για υψηλότερα τέλη συναλλαγών, χαρακτηρίζοντάς το «απαράδεκτο».

Σύμφωνα με τα νέα σχέδια, η Apple θα χρεώνει έως και 27% προμήθεια στους προγραμματιστές εφαρμογών που πωλούν προϊόντα εκτός του Apple Store.

Σε απάντηση, το Spotify κατηγόρησε την εταιρεία ότι «δεν σταματά μπροστά σε τίποτα» για να προστατεύσει τα κέρδη της και κάλεσε τη βρετανική κυβέρνηση να αποτρέψει μία παρόμοια κατάσταση στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Διαφήμιση

Οι χρεώσεις εφαρμόστηκαν μετά από την πολύκροτη νομική διαμάχη της Apple με την Epic Games, την εταιρεία ανάπτυξης του δημοφιλούς βιντεοπαιχνιδιού Fortnite.

Η Apple θα επιτρέψει στους προγραμματιστές εφαρμογών που πραγματοποιούν πωλήσεις σε πελάτες στις ΗΠΑ να προσθέτουν συνδέσμους και κουμπιά μέσα στις εφαρμογές τους που οδηγούν τους χρήστες σε έναν ιστότοπο όπου μπορούν να καταχωρήσουν τα στοιχεία των τραπεζικών καρτών τους.

Πλέον οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να εγγράφονται σε υπηρεσίες παρακάμπτοντας το σύστημα της Apple, αλλά οι προγραμματιστές θα χρεώνονται με προμήθεια έως και 27%.

Η Apple δήλωσε ότι οι προγραμματιστές εφαρμογών για iPhone και iPad πρέπει να υποβάλουν αίτηση για ένα εργαλείο λογισμικού προκειμένου να προσφέρουν τον σύνδεσμο ή το κουμπί.

Διαφήμιση

Η εταιρεία θα εισπράττει επίσης προμήθεια, έως και 27%, από τις εφαρμογές που εκτελούν τις χρεώσεις με τα δικά τους συστήματα, σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες οδηγίες του App Store.

Αυτή τη στιγμή, η χρήση του συστήματος πληρωμών της Apple επιβαρύνει τους μεγαλύτερους προγραμματιστές με προμήθεια ύψους 30%, παρόλο που το 85% των προγραμματιστών δεν καταβάλλουν καμία προμήθεια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Η Taylor Swift και το «Guardians of the Galaxy» έφεραν πίσω τις κασέτες

Το Spotify δήλωσε σχετικά με την απόφαση: «Για άλλη μία φορά, η Apple απέδειξε ότι δεν θα σταματήσει μπροστά σε τίποτα για να προστατεύσει τα κέρδη που συλλέγει στις πλάτες των προγραμματιστών και των καταναλωτών στο πλαίσιο του μονοπωλίου του καταστήματος εφαρμογών της».

Επίσης, η υπηρεσία streaming υποστήριξε ότι η Apple «αντιτίθεται» στη δημιουργία μεγαλύτερου ανταγωνισμού στην αγορά.

Σχετικά με το ενδεχόμενο εφαρμογής ενός παρόμοιου συστήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Spotify πρόσθεσε: «Το νομοσχέδιο για τις Ψηφιακές Αγορές, τον Ανταγωνισμό και τους Καταναλωτές του Ηνωμένου Βασιλείου πρέπει να τερματίσει αυτή την εσφαλμένη στάση, η οποία ουσιαστικά αποτελεί αναδημιουργία των χρεώσεων της Apple.

Διαφήμιση

Ενθαρρύνουμε έντονα τους Βρετανούς νομοθέτες να ψηφίσουν σύντομα το νομοσχέδιο για να αποτρέψουν την Apple από την εφαρμογή παρόμοιων χρεώσεων, γεγονός που θα συμβάλει στη δημιουργία μίας πιο ανταγωνιστικής και καινοτόμου βιομηχανίας τεχνολογίας για τους Βρετανούς καταναλωτές και τις επιχειρήσεις».

Οι αλλαγές πολιτικής του Spοtify

Το Spotify παρουσίασε πρόσφατα τις δικές του αλλαγές πολιτικής και το νέο μοντέλο δικαιωμάτων με βάση το οποίο όλα τα τραγούδια στην πλατφόρμα θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον 1.000 streams για να μπορούν να εισπράξουν οποιαδήποτε αμοιβή.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση απηύθυνε πρόσφατα κάλεσμα για αλλαγές στη βιομηχανία του streaming μουσικής, ζητώντας υψηλότερες πληρωμές πνευματικών δικαιωμάτων για τους καλλιτέχνες, καθώς και «κατάλληλη κατανομή των μεταδεδομένων» για να διασφαλιστεί η καλύτερη προβολή των έργων των καλλιτεχνών.

Η πλατφόρμα streaming είχε απολύσει το 6% του προσωπικού της τον Ιανουάριο του 2022, δηλώνοντας τότε ότι προχώρησε σε απολύσεις για την προώθηση της «ταχύτητας».

Τον προηγούμενο μήνα το Spotify ανακοίνωσε την περικοπή άλλων 1.500 θέσεων εργασίας – αριθμός που αντιστοιχεί στο 17% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της εταιρείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Το LimeWire επανεμφανίζεται για να ταρακουνήσει ξανά τη μουσική βιομηχανία - Με τεχνητή νοημοσύνη
Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

André 3000: «Οι σημερινοί ράπερ ακούγονται όλοι ίδιοι»

Ο André 3000 εξηγεί ότι οι νέοι ράπερ δεν έχουν τον χρόνο να «καλλιεργήσουν τους εαυτούς τους». Ο André 3000...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...