Το Spotify επιτίθεται στα «εξωφρενικά» νέα σχέδια χρεώσεων της Apple

Το Spotify κατηγορεί την Apple ότι «δεν σταματάει μπροστά σε τίποτα» για να προστατεύσει τα κέρδη της.

Το Spotify επιτέθηκε στο νέο σχέδιο της Apple για υψηλότερα τέλη συναλλαγών, χαρακτηρίζοντάς το «απαράδεκτο».

Σύμφωνα με τα νέα σχέδια, η Apple θα χρεώνει έως και 27% προμήθεια στους προγραμματιστές εφαρμογών που πωλούν προϊόντα εκτός του Apple Store.

Σε απάντηση, το Spotify κατηγόρησε την εταιρεία ότι «δεν σταματά μπροστά σε τίποτα» για να προστατεύσει τα κέρδη της και κάλεσε τη βρετανική κυβέρνηση να αποτρέψει μία παρόμοια κατάσταση στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Διαφήμιση

Οι χρεώσεις εφαρμόστηκαν μετά από την πολύκροτη νομική διαμάχη της Apple με την Epic Games, την εταιρεία ανάπτυξης του δημοφιλούς βιντεοπαιχνιδιού Fortnite.

Η Apple θα επιτρέψει στους προγραμματιστές εφαρμογών που πραγματοποιούν πωλήσεις σε πελάτες στις ΗΠΑ να προσθέτουν συνδέσμους και κουμπιά μέσα στις εφαρμογές τους που οδηγούν τους χρήστες σε έναν ιστότοπο όπου μπορούν να καταχωρήσουν τα στοιχεία των τραπεζικών καρτών τους.

Πλέον οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να εγγράφονται σε υπηρεσίες παρακάμπτοντας το σύστημα της Apple, αλλά οι προγραμματιστές θα χρεώνονται με προμήθεια έως και 27%.

Η Apple δήλωσε ότι οι προγραμματιστές εφαρμογών για iPhone και iPad πρέπει να υποβάλουν αίτηση για ένα εργαλείο λογισμικού προκειμένου να προσφέρουν τον σύνδεσμο ή το κουμπί.

Διαφήμιση

Η εταιρεία θα εισπράττει επίσης προμήθεια, έως και 27%, από τις εφαρμογές που εκτελούν τις χρεώσεις με τα δικά τους συστήματα, σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες οδηγίες του App Store.

Αυτή τη στιγμή, η χρήση του συστήματος πληρωμών της Apple επιβαρύνει τους μεγαλύτερους προγραμματιστές με προμήθεια ύψους 30%, παρόλο που το 85% των προγραμματιστών δεν καταβάλλουν καμία προμήθεια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  To Apple Music θα πληρώνει περισσότερο τους καλλιτέχνες για τα τραγούδια σε Spatial Audio

Το Spotify δήλωσε σχετικά με την απόφαση: «Για άλλη μία φορά, η Apple απέδειξε ότι δεν θα σταματήσει μπροστά σε τίποτα για να προστατεύσει τα κέρδη που συλλέγει στις πλάτες των προγραμματιστών και των καταναλωτών στο πλαίσιο του μονοπωλίου του καταστήματος εφαρμογών της».

Επίσης, η υπηρεσία streaming υποστήριξε ότι η Apple «αντιτίθεται» στη δημιουργία μεγαλύτερου ανταγωνισμού στην αγορά.

Σχετικά με το ενδεχόμενο εφαρμογής ενός παρόμοιου συστήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Spotify πρόσθεσε: «Το νομοσχέδιο για τις Ψηφιακές Αγορές, τον Ανταγωνισμό και τους Καταναλωτές του Ηνωμένου Βασιλείου πρέπει να τερματίσει αυτή την εσφαλμένη στάση, η οποία ουσιαστικά αποτελεί αναδημιουργία των χρεώσεων της Apple.

Διαφήμιση

Ενθαρρύνουμε έντονα τους Βρετανούς νομοθέτες να ψηφίσουν σύντομα το νομοσχέδιο για να αποτρέψουν την Apple από την εφαρμογή παρόμοιων χρεώσεων, γεγονός που θα συμβάλει στη δημιουργία μίας πιο ανταγωνιστικής και καινοτόμου βιομηχανίας τεχνολογίας για τους Βρετανούς καταναλωτές και τις επιχειρήσεις».

Οι αλλαγές πολιτικής του Spοtify

Το Spotify παρουσίασε πρόσφατα τις δικές του αλλαγές πολιτικής και το νέο μοντέλο δικαιωμάτων με βάση το οποίο όλα τα τραγούδια στην πλατφόρμα θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον 1.000 streams για να μπορούν να εισπράξουν οποιαδήποτε αμοιβή.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση απηύθυνε πρόσφατα κάλεσμα για αλλαγές στη βιομηχανία του streaming μουσικής, ζητώντας υψηλότερες πληρωμές πνευματικών δικαιωμάτων για τους καλλιτέχνες, καθώς και «κατάλληλη κατανομή των μεταδεδομένων» για να διασφαλιστεί η καλύτερη προβολή των έργων των καλλιτεχνών.

Η πλατφόρμα streaming είχε απολύσει το 6% του προσωπικού της τον Ιανουάριο του 2022, δηλώνοντας τότε ότι προχώρησε σε απολύσεις για την προώθηση της «ταχύτητας».

Τον προηγούμενο μήνα το Spotify ανακοίνωσε την περικοπή άλλων 1.500 θέσεων εργασίας – αριθμός που αντιστοιχεί στο 17% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της εταιρείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Το Spotify θα χρεώνει για απάτη στο streaming - Όλες οι αλλαγές
Διαφήμιση

Ακολουθήστε το postmelody.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλοι τις ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Don't miss

Ο Liam Payne ανοίγει μία καινούργια σελίδα. Ο Liam Payne ξεκινά ένα συναρπαστικό κεφάλαιο με την πολυαναμενόμενη επιστροφή του με την κυκλοφορία του νέου single...
Μία νέα συλλογή με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Bruce Springsteen. O Bruce Springsteen γιορτάζει 50 χρόνια καριέρας με μία συλλογή από πρωτότυπα τραγούδια από το...
Η Olivia Rodrigo θα δωρίσει ένα μέρος των εσόδων από την περιοδεία της στο Εθνικό Δίκτυο Ταμείων Αμβλώσεων των ΗΠΑ. Τα Εθνικό Δίκτυο Ταμείων Αμβλώσεων...
Ο Ηλίας Παλιουδάκης επιστρέφει σε ένα συναισθηματικό και προσωπικό τραγούδι για την επιτυχημένη σειρά «Σασμός».Με ένα συναισθηματικό τραγούδι, το «Κόρη Ενός Θεού» που ερμηνεύει...
Οι *NSYNC θα κάνουν άλλη μία εμφάνιση - Στο νέο άλμπουμ του Justin Timberlake Ο Justin Timberlake επιβεβαιώνει ότι στο νέο άλμπουμ του συνεργάζεται με...

Read more