David Byrne: «Έτρεφα πολλές φυλετικές προκαταλήψεις στο παρελθόν»

Ο David Byrne πλέον χρησιμοποιεί την τέχνη του για να διευρύνει την εικόνα του για τη ζωή.

Ο David Byrne εξομολογήθηκε ότι έτρεφε πολλές φυλετικές προκαταλήψεις σε ασυνείδητο επίπεδο όταν ήταν νεότερος.

Σε συνέντευξή του στους New York Times, ο αστέρας των Talking Heads δήλωσε ότι είχε «έμμεσες προκαταλήψεις» καθώς αναλογιζόταν τη ζωή του και χρησιμοποίησε τη σημερινή στάση του για τη φυλή ως παράδειγμα για να δείξει ότι έχει αλλάξει.

«Λοιπόν, συνειδητοποίησα πριν από αρκετά χρόνια ότι όσο και αν θέλω να το αρνηθώ, έτρεφα πολλές φυλετικές προκαταλήψεις», είπε χαρακτηριστικά.

Διαφήμιση

«Σε εκείνο το σημείο, ένα νεότερο φιλελεύθερο άτομο θα έλεγε: “Ω, δεν είμαι ρατσιστής ή πιστεύω στην ισότητα”. Αλλά την ίδια στιγμή, είχα επίγνωση ότι έτρεφα επίσης αυτές τις εσωτερικές προκαταλήψεις που κατά καιρούς μπορούσα να αισθανθώ», συνέχισε.

«Συνειδητοποίησα ότι μπορεί λογικά να λέω ότι δεν είμαι ρατσιστής, αλλά έχω έμμεσες προκαταλήψεις που θα ήθελα να αρνηθώ, αλλά είναι εκεί. Το να τις ξεπεράσεις είναι πιο δύσκολο από το να πεις ορθολογικά: “Ω, όχι, αυτό δεν είναι σωστό”», ανέφερε.

«Αυτές οι πεποιθήσεις και οι προκαταλήψεις, είτε αφορούν τη φυλή είτε τα δικαιώματα των γυναικών είτε οτιδήποτε άλλο, αυτά τα πράγματα μπορεί να χρειαστούν πολύ χρόνο για να αλλάξουν ριζικά μέσα μας», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ο David Byrne εξήγησε πώς χρησιμοποιεί πλέον την τέχνη του για να διευρύνει την αντίληψή του για τη ζωή, κάνοντας μια αναφορά στην πρόσφατη έκθεσή του «American Utopia».

Διαφήμιση

«Θέλω να πιστεύω ότι έχω ασχοληθεί με αυτή τη διαδικασία και προσπαθούσα με την έκθεση “American Utopia” να δείξω ότι αυτό μπορεί να γίνει. Αυτού του είδους η αλλαγή μπορεί να συμβεί, αλλά δεν συμβαίνει με ένα απλό χτύπημα των δακτύλων», σχολίασε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο David Byrne μετανιώνει για τη διάλυση των Talking Heads: «Ήμουν λίγο τύραννος»

Το 2020, ο David Byrne απάντησε στην κριτική που δέχτηκε επειδή έβαψε το πρόσωπό του μαύρο αλλά και καφέ σε ένα διαφημιστικό σκετς για την ιστορική συναυλιακή ταινία «Stop Making Sense» των Talking Heads που κυκλοφόρησε το 1984.

Ο David Byrne αποκάλυψε ότι ένας δημοσιογράφος του επισήμανε το συγκεκριμένο σημείο στο σκετς και κατόπιν χαρακτήρισε το blackface και το brownface ως ένα «μεγάλο λάθος στην κρίση του».

«Στο συγκεκριμένο υλικό εμφανίζομαι ως ένας αριθμός διαφορετικών χαρακτήρων που παίρνουν συνέντευξη από τον εαυτό μου, και μερικοί από τους χαρακτήρες που απεικονίζονται είναι έγχρωμοι», έγραψε στο Twitter.

Ο frontman των Talking Heads υποστήριξε ότι «είχε σχεδόν ξεχάσει αυτό το σκετς» και δήλωσε ευγνώμων που του «το έφεραν στην προσοχή του».

Διαφήμιση

«Βλέποντας τον εαυτό μου στους διάφορους χαρακτήρες, συμπεριλαμβανομένων των μαύρων και των καφέ προσώπων, αναγνωρίζω ότι ήταν ένα μεγάλο λάθος στην κρίση που έδειχνε έλλειψη πραγματικής κατανόησης», παραδέχτηκε.

«Είναι σαν να κοιτάζεσαι στον καθρέφτη και να βλέπεις κάποιον άλλον – δεν είσαι ή δεν ήσουν ο άνθρωπος που νόμιζες ότι ήσουν», πρόσθεσε.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Kurt Cobain: Το τραγούδι των Nirvana που κατέστρεψε τη φωνή του

Η φωνή του τον πρόδωσε - Το τραγούδι των...

Cardi B: Ανατροπή στην ανατροπή με το δεύτερο άλμπουμ της – Πότε θα κυκλοφορήσει

Τι συμβαίνει με το νέο άλμπουμ της Cardi B. Η Cardi...

Η Adele αποθεώνει το «Espresso» της Sabrina Carpenter: «Είναι το απόλυτα αγαπημένο μου»

Η Adele δεν μπορεί να σταματήσει να τραγουδά τη...

Η Θωμαή Απέργη ταξιδεύει «Στην Άκρη Της Γης»

Η Θωμαή Απέργη μας προσκαλεί έναν κόσμο όπου ο έρωτας και το όνειρο συναντιούνται. Η Θωμαή Απέργη κάνει μία δυναμική...

Top Stories

Billie Eilish: Ξαναγράφει τους κανόνες της pop με το νέο άλμπουμ «Hit Me Hard And Soft»

Η Billie Eilish πειραματίζεται και ωριμάζει καλλιτεχνικά στα 10...

Η Μαρίνα Σάττι κυκλοφορεί το νέο EP «P.O.P.» – Μία ελληνική ανατροπή

Η Μαρίνα Σάττι πρωταγωνιστεί στην επέλαση της ελληνικής «P.O.P.»...

Kendrick Lamar: Το «Not Like Us» κάνει ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard Hot 100

Το τέταρτο No. 1 στην καριέρα του Kendrick Lamar. Η...

Ο Childish Gambino κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ «Atavista»

Το προτελευταίο άλμπουμ του Donald Glover ως Childish Gambino. Ο...

Eurovision 2024: Ανακοινώθηκε η βαθμολογία των Ημιτελικών – Η θέση Ελλάδας και Κύπρου

Ανακοινώθηκε η βαθμολογία των χωρών στους δύο ημιτελικούς της...