Οι Guns N’ Roses κυκλοφορούν το επικό νέο τραγούδι «The General»

Ένα βαρύ από τον αξεπέραστο Slash συνοδεύει τη δυνατή φωνή του Axl Rose σε ένα τραγούδι που συζητιόταν εδώ και χρόνια.

Οι Guns N’ Roses κυκλοφορούν ένα επικό νέο τραγούδι με τίτλο «The General».

Αυτό το κιθαριστικό αριστούργημα είναι η δεύτερη κυκλοφορία του εμβληματικού ροκ συγκροτήματος για το 2023, μετά το «Perhaps» τον Αύγουστο.

Σε μία συναρπαστική στιγμή, οι Guns N’ Roses παρουσίασαν για πρώτη φορά ζωντανά το «The General» κατά τη διάρκεια των ηλεκτρισμένων δύο συναυλιών τους στο Hollywood Bowl του Λος Άντζελες πριν από λίγες εβδομάδες.

Διαφήμιση

Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι το «The General» συζητιέται εδώ και αρκετά χρόνια.

Το 2007, ο Sebastian Bach – πρώην frontman των Skid Row – το είχε περιγράψει ως «το πιο heavy metal τραγούδι» που έχει κάνει ποτέ ο Axl Rose, με ένα αργό, τραχύ riff που συνοδεύεται από μία δυνατή και διαπεραστική ερμηνεία.

Εμβαθύνοντας περισσότερο στην ιστορία, ο Sebastian Bach δήλωσε σε συνέντευξή του στο Rolling Stone το 2008 ότι ο Axl Rose του είχε πει ότι το «The General» είναι η συνέχεια του «Estranged» από το άλμπουμ «Use Your Illusion II» των Guns N’ Roses.

Επιστρέφοντας στις ρίζες, το «The General» μοιράζεται την ίδια ιστορία προέλευσης με το πρόσφατο «Perhaps» και τα singles «Hard Skool» και «Absurd» των Guns N’ Roses που κυκλοφόρησαν το 2021.

Διαφήμιση

Αρχικά γράφτηκε και ηχογραφήθηκε κατά τη διάρκεια της ταραχώδους και πολυετούς προετοιμασίας του άλμπουμ «Chinese Democracy» των Guns N’ Roses, που τελικά κυκλοφόρησε το 2008.

Αν και αυτά τα τραγούδια προέρχονται από την εποχή «Chinese Democracy», οι Guns N’ Roses τα ηχογράφησαν ξανά με την κλασική σύνθεσή τους, μετά την επανένωσή τους το 2016 και την επιστροφή τόσο του Slash όσο και του Duff McKagan.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Guns N' Roses: Διέρρευσε το νέο τραγούδι τους «Perhaps»

Σε μία κίνηση που ενθουσίασε τους θαυμαστές τους, οι Guns N’ Roses κυκλοφόρησαν ένα EP με τίτλο «Hard Skool» τον Φεβρουάριο του 2022.

Το EP που ήταν αποκλειστικά διαθέσιμο μέσω του επίσημου ηλεκτρονικού καταστήματος του συγκροτήματος, διέθετε τα singles «Hard Skool» και «Absurd», καθώς και ζωντανές εκτελέσεις των κλασικών τραγουδιών τους «Don’t Cry» και «You’re Crazy».

Τον περασμένο μήνα, οι Guns N’ Roses ολοκλήρωσαν την παγκόσμια περιοδεία τους για το 2023, για την οποία πουλήθηκαν 1,3 εκατομμύρια εισιτήρια σε όλο τον κόσμο. Ήταν η μεγαλύτερη περιοδεία του συγκροτήματος μέχρι σήμερα και περιελάμβανε επιτυχημένες εμφανίσεις σε ευρωπαϊκά στάδια και κλειστά γήπεδο.

Διαφήμιση

Οι Guns N’ Roses έδωσαν συναυλίες ως headliners σε φεστιβάλ όπως το Glastonbury και το Hyde Park του Λονδίνου. Το βορειοαμερικανικό σκέλος της περιοδείας τους περιελάμβανε sold-out εμφανίσεις σε ιστορικούς χώρους όπως το Hollywood Bowl και το MetLife Stadium στο Νιου Τζέρσεϊ, καθώς και μια co-headlining εμφάνιση στο Power Trip στο Indio της Καλιφόρνιας με τους AC/DC και τους Metallica.

Η κυκλοφορία νέων τραγουδιών τα τελευταία δύο χρόνια έχει αναστατώσει το κοινό και έχει ανάψει εκ νέου τη φλόγα της περιέργειας για την πορεία των Guns N’ Roses, με τους θαυμαστές να παρακολουθούν πώς αυτό το ιστορικό συγκρότημα συνεχίζει να δημιουργεί μουσική που σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της.

Η επανένωση της κλασικής σύνθεσης του συγκροτήματος επιτρέπει σε όλους μας να απολαύσουμε τη μαγεία που μόνο αυτή η ομάδα μπορεί να δημιουργήσει.

Guns N' Roses - The General (Official Audio)

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Eurovision 2024: Η Bambie Thug κατηγορεί την ισραηλινή τηλεόραση για «υποκίνηση βίας εναντίον της»

Η Bambie Thug αποκάλυψε ότι έχει προχωρήσει σε καταγγελία στην EBU: «Είπαν ότι θα το ερευνήσουν» Η Bambie Thug ευχαρίστησε...

Top Stories

Άννα Βίσση: Ακούστε το νέο τραγούδι «Χρυσόψαρα»

Η Άννα Βίσση κάνει για ακόμα μία φορά την...

Billie Eilish: Ξαναγράφει τους κανόνες της pop με το νέο άλμπουμ «Hit Me Hard And Soft»

Η Billie Eilish πειραματίζεται και ωριμάζει καλλιτεχνικά στα 10...

Η Μαρίνα Σάττι κυκλοφορεί το νέο EP «P.O.P.» – Μία ελληνική ανατροπή

Η Μαρίνα Σάττι πρωταγωνιστεί στην επέλαση της ελληνικής «P.O.P.»...

Kendrick Lamar: Το «Not Like Us» κάνει ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard Hot 100

Το τέταρτο No. 1 στην καριέρα του Kendrick Lamar. Η...

Ο Childish Gambino κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ «Atavista»

Το προτελευταίο άλμπουμ του Donald Glover ως Childish Gambino. Ο...