Liam Gallagher: «Δεν υπήρχε λόγος να διαλυθούν οι Oasis»

Ο Liam Gallagher είναι ανοιχτός στην ιδέα της επανένωσης των Oasis, αλλά μόνο αν ο Noel επικοινωνήσει μαζί του.

Ο Liam Gallagher πιστεύει ότι ο Noel Gallagher δεν του κρατάει πια κακία για τον καυγά που οδήγησε στη διάλυση των Oasis, και μάλιστα πρότεινε να του «στείλει ένα κουτί σοκολατάκια» για να σμίξουν ξανά.

Ο τραγουδιστής και πρώην frontman του θρυλικού Britpop συγκροτήματος αναφέρθηκε στις συνθήκες που οδήγησαν στον χωρισμό τους το 2009 και ότι ο μεθυσμένος καυγάς που είχαν στα παρασκήνια μίας συναυλίας, κοιτάζοντας τώρα πίσω, δεν ήταν αρκετός λόγος για να διαλύσουν το συγκρότημα.

Ο Liam Gallagher μίλησε για την εκρηκτική διάλυση των Oasis σε μία νέα συνέντευξη που έδωσε στους The Sunday Times μαζί με τον κιθαρίστα John Squire των Stone Roses με αφορμή το νέο άλμπουμ τους και την επερχόμενη περιοδεία τους.

Διαφήμιση

Μιλώντας στην εφημερίδα, ο Liam Gallagher σχολίασε τη σύγκρουση μεταξύ του ίδιου και του αδελφού του, η οποία κορυφώθηκε το 2009 όταν χτύπησε τον Noel Gallagher χρησιμοποιώντας την κιθάρα του «σαν τσεκούρι» στα παρασκήνια μίας συναυλίας στο Παρίσι.

«Αγαπάω τον αδερφό μου, αγαπάω την οικογένειά μου, και όλα αυτά τα πράγματα με τους Oasis, δεν υπήρχε λόγος, καταλαβαίνετε;», είπε.

«Ίσως κάποιος να γίνεται λίγο ευερέθιστος στην περιοδεία. Ίσως κάποιος να πίνει λίγο παραπάνω. Αλλά δεν έπρεπε να διαλυθούμε γι’ αυτό», παραδέχτηκε.

Ο Liam Gallagher δήλωσε επίσης ότι είναι ανοιχτός στην ιδέα της επανένωσης των Oasis, αλλά μόνο αν ο Noel επικοινωνήσει μαζί του για να δείξει ότι βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος.

Διαφήμιση

«Ξέρει ότι δεν θα τον καλέσω εγώ. Αυτός είναι εκείνος που διέλυσε το συγκρότημα, οπότε αυτός θα πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα, και αν δεν το κάνει δεν θα επανενωθούμε», ανέφερε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Noel Gallagher εξηγεί γιατί δεν θα γίνει ποτέ σαν τον Bono και τον Chris Martin

Πέρυσι, ο Noel Gallagher δήλωσε ότι θα εξέταζε την επανένωση με τους Oasis αν τον καλούσε ο Liam και ισχυρίστηκε ότι ο αδερφός του ήταν πολύ «δειλός» για να το κάνει στην πραγματικότητα.

Noel Gallagher - Liam Gallagher - Oasis
Vittorio Zunino Celotto / Getty Images

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στους The Sunday Times, ο Liam Gallagher εξήγησε επίσης ότι πιστεύει πως ο πρόσφατος χωρισμός του αδερφού του από τη σύζυγό του Sara MacDonald θα μπορούσε να αλλάξει την προσέγγισή του σε μία επανένωση του συκγροτήματος.

«Τώρα που τα πράγματα έχουν αλλάξει στην προσωπική ζωή του, τον φαντάζομαι να κοιτάζει πίσω, όχι με θυμό, και να σκέφτεται: “Ξέρετε κάτι; Ήμουν πολύ κακός απέναντι στον μικρό μου αδερφό. Τώρα ήρθε η ώρα να του στείλω ένα κουτί σοκολατάκι”» σχολίασε ο Liam, αναφερόμενος στην επιτυχία «Don’t Look Back In Anger» των Oasis.

Όταν ρωτήθηκε αν, σε περίπτωση επανασύνδεσης του συγκροτήματος, ο Noel θα εμφανιζόταν με τα χέρια γεμάτα σοκολατάκια, ο τραγουδιστής απάντησε: «Αδιαμφισβήτητα.»

Διαφήμιση

Επιπλέον, διευκρίνισε ότι δεν «κρατάει κακία» και πρόσθεσε ότι μία επανένωση των Oasis θα ήταν «φοβερή» επειδή αυτό θα σήμαινε ότι θα μπορούσε να τραγουδήσει ξανά μόνο το μισό setlist.

Η αλλαγή των απόψεων και η άρνηση

Αυτό το καλοκαίρι, ο Liam Gallagher θα πραγματοποιήσει μία νέα περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο για να γιορτάσει τα 30 χρόνια από το εμβληματικό πρώτο άλμπουμ των Oasis, «Definitely Maybe» (1994), όπου θα τραγουδήσει όλα τα τραγούδι του.

Ενόψει των συναυλιών, ο Liam ισχυρίστηκε επίσης ότι είχε ζητήσει από τον Noel Gallagher να ξανασμίξουν για αυτή τη σειρά ζωντανών εμφανίσεων, αλλά εκείνος «απέρριψε» την πρόσκλησή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Liam Gallagher πληρώνει τα χρόνια των ατασθαλιών: «Είμαι σε φθίνουσα πορεία»

Σε μεγάλο βαθμό, οι δύο αδερφοί αλλάζουν συχνά τις απόψεις τους όσον αφορά την ιδέα της επανένωσης των Oasis.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του στο NME, ο Liam ισχυρίστηκε ότι η επανένωση του συγκροτήματος «θα συμβεί πολύ σύντομα». Επιπλέον, τον Ιανουάριο, ο Noel κέντρισε επίσης την προσοχή των θαυμαστών όταν δήλωσε ότι «ποτέ δεν λέει όχι» στην ιδέα.

Ένα ακόμα εμπόδιο μπήκε στη συζήτηση, όταν ο Liam Gallagher κατηγόρησε τον αδερφό του ότι έκανε «πολύ μεγάλη ζημιά στους Oasis ως συγκρότημα».

Ο πρώην κιθαρίστας τους, Bonehead, επίσης εξέφρασε τη γνώμη του σχετικά με τη συζήτηση και είπε ότι θα ήθελε να πραγματοποιηθεί μία επανένωση λόγω αυτού που θα σήμαινε για τους «νεότερους θαυμαστές».

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Frank Ifield: Πέθανε ο θρύλος της country που βοήθησε τους Beatles να γίνουν γνωστοί

Ο Frank Ifield μεσουράνησε στο Ηνωμένο Βασίλειο τη δεκαετία...

«Σασμός»: Ο Βασίλης Σκουλάς κυκλοφορεί το νέο τραγούδι «Σε Ποια Ζωή Να Πιαστώ»

«Σε Ποια Ζωή Να Πιαστώ», τραγουδά ο Βασίλης Σκουλάς. Ο...

Οι Pet Shop Boys πρόσφεραν ένα τραγούδι στον Brandon Flowers των The Killers.

Οι Pet Shop Boys δεν γνωρίζουν αν το τραγούδι...

Kendrick Lamar: Το «Not Like Us» κάνει ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard Hot 100

Το τέταρτο No. 1 στην καριέρα του Kendrick Lamar. Η πολύκροτη διαμάχη ανάμεσα στον Kendrick Lamar και τον Drake οξύνθηκε...

Top Stories

Άννα Βίσση: Ακούστε το νέο τραγούδι «Χρυσόψαρα»

Η Άννα Βίσση κάνει για ακόμα μία φορά την...

Billie Eilish: Ξαναγράφει τους κανόνες της pop με το νέο άλμπουμ «Hit Me Hard And Soft»

Η Billie Eilish πειραματίζεται και ωριμάζει καλλιτεχνικά στα 10...

Η Μαρίνα Σάττι κυκλοφορεί το νέο EP «P.O.P.» – Μία ελληνική ανατροπή

Η Μαρίνα Σάττι πρωταγωνιστεί στην επέλαση της ελληνικής «P.O.P.»...

Kendrick Lamar: Το «Not Like Us» κάνει ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard Hot 100

Το τέταρτο No. 1 στην καριέρα του Kendrick Lamar. Η...

Ο Childish Gambino κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ «Atavista»

Το προτελευταίο άλμπουμ του Donald Glover ως Childish Gambino. Ο...