Ο David Gilmour δεν θα τραγουδήσει Pink Floyd από την εποχή του Roger Waters στην περιοδεία του

Ο David Gilmour δεν επικαλέστηκε κάποιο συγκεκριμένο λόγο για την απόφασή του.

Ο David Gilmour ανακοίνωσε τις πρώτες του ζωντανές εμφανίσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά από οκτώ χρόνια και ήδη ετοιμάζει το πρόγραμμά του, από το οποίο θα λείπουν ορισμένα από τα πιο κλασικά τραγούδια των Pink Floyd.

Ο 78χρονος καλλιτέχνης θα ανέβει στη σκηνή του ιστορικού Royal Albert Hall του Λονδίνου, στο οποίο εμφανίστηκε τελευταία φορά το 2016 στην περιοδεία για την προώθηση του άλμπουμ του «Rattle That Lock», για μία εντυπωσιακή σειρά έξι συναυλιών τον Οκτώβριο.

Αυτή τη φορά, επιστρέφει στη σκηνή με αφορμή το ολοκαίνουργιο προσωπικό άλμπουμ του «Luck And Strange», το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 6 Σεπτεμβρίου.

Διαφήμιση

Όσον αφορά τα τραγούδια που θα επιλέξει για τις συναυλίες της περιοδείας του, ωστόσο, δηλώνει την «απροθυμία» του να επιστρέψει στους Pink Floyd της δεκαετίας του ’70».

Αυτή ήταν η περίοδος που ο Roger Waters είχε τον έλεγχο των καλλιτεχνικών αποφάσεων του συγκροτήματος.

Ο Gilmour και ο Waters έκλεισαν τη δεκαετία με διαφωνίες και η σχέση τους διαλύθηκε ολοκληρωτικά όταν ο David Gilmour αποφάσισε να συνεχίσει με τους Pink Floyd μετά την αποχώρηση του Roger Waters.

Ο David Gilmour εξομολογήθηκε την αγάπη του για την περίοδο όπου ο τραγουδιστής του συγκροτήματος ήταν ο Syd Barrett, και δεσμεύτηκε να τραγουδήσει τραγούδια από τα άλμπουμ των Pink Floyd μετά την αποχώρηση του Roger Waters.

Διαφήμιση

Ωστόσο, διαχρονικά αγαπημένα τραγούδια από τα ενδιάμεσα χρόνια, όπως τα «Money», «Wish You Were Here» και «Comfortably Numb», μπορεί να κοπούν από τη λίστα.

Άλλες δεκαετίες «μπορεί να εκπροσωπηθούν καλύτερα», δήλωσε ο David Gilmour σε συνέντευξή του στο Uncut.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο David Gilmour ανακοινώνει το νέο άλμπουμ «Luck and Strange»

«Τουλάχιστον ένα τραγούδι από τα ’60s. Αυτό που έχουμε παίξει στο παρελθόν είναι το “Astronomy [Domine]” του 1967. Είναι πάντα διασκεδαστικό και ευχάριστο, και ξεσηκώνει τον κόσμο από την αρχή», εξήγησε.

«Υπάρχουν τραγούδια από τα άλμπουμ “A Momentary Lapse of Reason” (1987) και “The Division Bell” (1994).  Πιστεύω ότι το “High Hopes” είναι εξίσου καλό με οτιδήποτε άλλο έχουμε κάνει», συνέχισε.

Ο David Gilmour δεν επικαλέστηκε κάποιο συγκεκριμένο λόγο για την απόφασή του να αποφύγει κλασικά τραγούδια των Pink Floyd από τους δίσκους «Dark Side of the Moon» ή «The Wall», αλλά πιθανότατα οφείλεται στην τεταμένη σχέση του με τον πρώην συνεργάτη του Roger Waters, ο οποίος ηγήθηκε αυτών των άλμπουμ.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Jack Savoretti: Επανασυνδέεται με τις ρίζες του στο νέο άλμπουμ «Miss Italia»

Ο Jack Savoretti εξελίσσεται ως δημιουργός και ερμηνευτής σε μία εντελώς διαφορετική γλώσσα. Ο Jack Savoretti επανασυνδέεται με τις ρίζες...

Top Stories

Άννα Βίσση: Ακούστε το νέο τραγούδι «Χρυσόψαρα»

Η Άννα Βίσση κάνει για ακόμα μία φορά την...

Billie Eilish: Ξαναγράφει τους κανόνες της pop με το νέο άλμπουμ «Hit Me Hard And Soft»

Η Billie Eilish πειραματίζεται και ωριμάζει καλλιτεχνικά στα 10...

Η Μαρίνα Σάττι κυκλοφορεί το νέο EP «P.O.P.» – Μία ελληνική ανατροπή

Η Μαρίνα Σάττι πρωταγωνιστεί στην επέλαση της ελληνικής «P.O.P.»...

Kendrick Lamar: Το «Not Like Us» κάνει ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard Hot 100

Το τέταρτο No. 1 στην καριέρα του Kendrick Lamar. Η...

Ο Childish Gambino κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ «Atavista»

Το προτελευταίο άλμπουμ του Donald Glover ως Childish Gambino. Ο...