Η Dua Lipa εξηγεί γιατί το «Radical Optimism» είναι το πιο προσωπικό άλμπουμ της

Η Dua Lipa ανοίγει στο νέο άλμπουμ της ένα παράθυρο στην προσωπική ζωή της.

Το νέο άλμπουμ της Dua Lipa με τίτλο «Radical Optimism», που κυκλοφόρησε την Παρασκευή 3 Μαΐου, είναι το πιο αποκαλυπτικό της μέχρι σήμερα. Σε μία νέα συνέντευξή της στο Billboard εξήγησε το γιατί.

Στο «Radical Optimism», η Dua Lipa αφήνει στην άκρη το πέπλο μυστηρίου που περιέβαλλε τις προηγούμενες δουλειές της και ξεδιπλώνει με ειλικρίνεια και θάρρος την ψυχή της.

Περνώντας από την πίκρα του έρωτα και την απογοήτευση από φιλίες που διαψεύστηκαν, κάθε στίχος φέρει το βάρος μίας αλήθειας, μίας εμπειρίας που χάραξε ανεξίτηλα την ύπαρξή της.

Διαφήμιση

Αυτή η ειλικρίνεια, όμως, δεν πνίγεται στο σκοτάδι. Αντιθέτως, η Dua Lipa διατηρεί μία αισιόδοξη ματιά, αναγνωρίζοντας στα τραύματα μαθήματα ζωής και πηγές δύναμης.

Η μουσική γίνεται για εκείνη το μέσο κάθαρσης, η διέξοδος για να απελευθερωθεί από τα βάρη του παρελθόντος και να αγκαλιάσει ένα μέλλον γεμάτο ελπίδα.

Όταν ρωτήθηκε τι διαφοροποιεί αυτό το άλμπουμ από τις προηγούμενες δισκογραφικές δουλειές της – το «Future Nostalgia» του 2020 και το «Dua Lipa» του 2017 – η 28χρονη τραγουδίστρια αποκάλυψε ότι τα τραγούδια είναι «πιο προσωπικά με έναν τρόπο που ίσως μην έχετε ξανακούσει από εμένα στο παρελθόν».

«Για μεγάλο χρονικό διάστημα σκεφτόμουν: “Τι κρατάω για εμένα, τι βγάζω προς τα έξω; Πώς μιλάω για τις ιστορίες μου χωρίς να εκθέτω ολόκληρη την προσωπική μου ζωή;”», συνέχισε.

Διαφήμιση

«Είναι αρκετά ευάλωτη η θέση στην οποία βάζεις τον εαυτό σου, ενώ για αυτόν τον δίσκο, ένιωθα τόσο ελεύθερη να αφηγηθώ τις ιστορίες μου και να μιλήσω για τις εμπειρίες μου», εξήγησε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Dua Lipa: Γιατί έβαψε τα μαλλιά της κόκκινα - Η σχέση με το νέο άλμπουμ της

Η Dua Lipa σημείωσε ότι πλέον έχει αποκτήσει την αυτοπεποίθηση αλλά και την εμπειρία ως τραγουδοποιός να διακρίνει ποια κομμάτια της ζωής της να κρατήσει αποκλειστικά για εκείνη και ποια να μοιραστεί με τον κόσμο.

«Πιστεύω ότι αυτό προέρχεται και από την αυτοπεποίθησή μου ως τραγουδοποιός, γνωρίζοντας τι μου ζητείται και τι απαιτεί αυτή η δουλειά», ανέφερε.

«Είτε πρόκειται για μία ερωτική απογοήτευση είτε για εκείνους τους ανθρώπους που νόμιζες ότι ήξερες τόσο καλά και στην πραγματικότητα δεν ήταν αυτοί που έλεγαν ότι είναι, όλα αυτά είναι μαθήματα στην πορεία της ζωής», πρόσθεσε.

Η Dua Lipa συνεργάστηκε για τη δημιουργία και την παραγωγή του «Radical Optimism» με μία ομάδα άλλων επιτυχημένων δημιουργών, συμπεριλαμβανομένου του Kevin Parker των Tame Impala.

Διαφήμιση

«Πριν από μερικά χρόνια, ένας φίλος μου με μύηση στον όρο “ριζοσπαστική αισιοδοξία”», ανέφερε η τραγουδίστρια όταν ανακοίνωσε το άλμπουμ τον Μάρτιο.

«Με άγγιξε – η ιδέα να περνάς μέσα από το χάος με χάρη και να νιώθεις ότι μπορείς να αντέξεις οποιαδήποτε καταιγίδα. Παράλληλα, βρέθηκα να εξερευνώ τη μουσική ιστορία της ψυχεδέλειας, της trip-hop και της Britpop», σχολίασε.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Ο ZAYN έδωσε την πρώτη του συναυλία μετά τους One Direction

Ο ZAYN απέφευγε τις ζωντανές εμφανίσεις εδώ και εννέα...

Ο Diddy ζητά συγγνώμη για το σοκαριστικό βίντεο με τον ξυλοδαρμό της Cassie

Ο Diddy δήλωσε «αποφασισμένος να γίνει καλύτερος άνθρωπος». Ο Sean...

Η Jennie των BLACKPINK έχει «πάρα πολλά» ακυκλοφόρητα τραγούδια

Το συρτάρι της Jennie είναι γεμάτο. Ο Zico αποκάλυψε ότι η Jennie των BLACKPINK έχει «πάρα πολλά» ακυκλοφόρητα τραγούδια, μετά...

Top Stories

Άννα Βίσση: Ακούστε το νέο τραγούδι «Χρυσόψαρα»

Η Άννα Βίσση κάνει για ακόμα μία φορά την...

Billie Eilish: Ξαναγράφει τους κανόνες της pop με το νέο άλμπουμ «Hit Me Hard And Soft»

Η Billie Eilish πειραματίζεται και ωριμάζει καλλιτεχνικά στα 10...

Η Μαρίνα Σάττι κυκλοφορεί το νέο EP «P.O.P.» – Μία ελληνική ανατροπή

Η Μαρίνα Σάττι πρωταγωνιστεί στην επέλαση της ελληνικής «P.O.P.»...

Kendrick Lamar: Το «Not Like Us» κάνει ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard Hot 100

Το τέταρτο No. 1 στην καριέρα του Kendrick Lamar. Η...

Ο Childish Gambino κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ «Atavista»

Το προτελευταίο άλμπουμ του Donald Glover ως Childish Gambino. Ο...