Eurovision 2024: Η Μαρίνα Σάττι «δεν είχε σκοπό να προσβάλει την ισραηλινή αντιπροσωπεία»

Εξηγήσεις για τα πλάνα της Μαρίνας Σάττι που σχολιάστηκαν έδωσε η ελληνική αντιπροσωπεία.

Η ελληνική αντιπροσωπεία έδωσε εξηγήσεις για τα πλάνα με τις αντιδράσεις της Μαρίνας Σάττι ενώ μιλούσε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του Ισραήλ, Eden Golan, μετά την ολοκλήρωση του Δεύτερου Ημιτελικού της Eurovision 2024 στο Μάλμε της Σουηδίας.

Οι εκπρόσωποι των δέκα χωρών που προκρίθηκαν στον τελικό της φετινής Eurovision από τον Δεύτερο Ημιτελικό την Πέμπτη 9 Μαΐου, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και το Ισραήλ, παραχώρησαν κοινή συνέντευξη τύπου στους δημοσιογράφους στο Malmö Arena.

Σύμφωνα με τα πλάνα που κατέγραψαν οι παρευρισκόμενοι, η Μαρίνα Σάττι φαίνεται να κάνει διάφορους μορφασμούς και να ξαπλώνει στο πάνελ που βρισκόταν μπροστά της ενώ μιλούσε η Eden Golan.

Διαφήμιση

Ενώ η Μαρίνα Σάττι στην πραγματικότητα εξέφρασε την κούρασή της μετά από μία μεγάλη και απαιτητική βραδιά, όπως και οι εκπρόσωποι άλλων χωρών, ορισμένοι θεώρησαν ότι η ταλαντούχα τραγουδίστρια έδειχνε την αντίδρασή της στην εκπρόσωπο του Ισραήλ.

Εκπρόσωποι της ελληνικής αποστολής διευκρίνισαν σε δήλωσή τους ότι «σε καμία περίπτωση η Μαρίνα δεν είχε σκοπό να προσβάλει την ισραηλινή αντιπροσωπεία».

«Από την αρχή της συνέντευξης Τύπου αλληλεπιδρούσε και επικοινωνούσε με τους δημοσιογράφους στην αίθουσα τύπου και τους καλλιτέχνες στο πάνελ, όπως έκαναν και πολλοί συνάδελφοί της», ανέφεραν.

Επίσης, τόνισαν ότι «αν δει κανείς ολόκληρο το βίντεο θα διαπιστώσει ότι η Μαρίνα, δεν μπορούσε να κρύψει την κούρασή της σε όλη τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου λόγω του εξοντωτικού προγράμματος των τελευταίων ημερών και όχι μόνο κατά τις δηλώσεις της Eden στην οποία εύχεται καλή επιτυχία στον τελικό».

Διαφήμιση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Eurovision 2024: Απόψε ο Δεύτερος Ημιτελικός με την Ελλάδα και τη Μαρίνα Σάττι - Guest η Έλενα Παπαρίζου

Υπενθυμίζεται ότι η συμμετοχή του Ισραήλ στον φετινό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision ενώ συνεχίζεται ο πόλεμος στη Γάζα έχει γίνει πεδίο έντονης αντιπαράθεσης.

Η ατυχής παρεξήγηση που δημιουργήθηκε με αφορμή τα πλάνα που κυκλοφόρησαν από τη συνέντευξη τύπου μετά τον Δεύτερο Ημιτελικό της Eurovision 2024, έφερε στο προσκήνιο μία ακόμα πτυχή της προσωπικότητας της Μαρίνας Σάττι: την ειλικρίνειά της και την αυθεντικότητά της.

Σε αντίθεση με πολλούς καλλιτέχνες που ίσως θα προσπαθούσαν να συγκαλύψουν την κούρασή τους ή να υιοθετήσουν μία πιο πολιτική στάση, η Μαρίνα Σάττι δεν φοβήθηκε να εκφράσει τα συναισθήματά της, έστω και με αδέξιο τρόπο.

Η πρόκριση του Ισραήλ στον τελικό της Eurovision 2024, παρά το συνεχιζόμενο πόλεμο στη Γάζα, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Ενώ η πρόκριση της Eden Golan από τον ημιτελικό χαροποίησε τους Ισραηλινούς λάτρεις του διαγωνισμού, η διεθνής κοινότητα φαίνεται διχασμένη.

Πολλοί θεωρούν ότι η συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision αποτελεί μία μορφή «καλλιτεχνικού ξεπλύματος». Ενώ ο πόλεμος μαίνεται στη Γάζα, η χώρα επιλέγει να παρουσιάσει μία εικόνα κανονικότητας μέσω ενός διαγωνισμού τραγουδιού.

Διαφήμιση

Αυτή η στάση μπορεί να εκληφθεί ως προσπάθεια του Ισραήλ να αποσιωποιήσει τις δικές του ευθύνες στον πόλεμο. Επιπλέον, η χαρά και ο ενθουσιασμός που συνοδεύει τη συμμετοχή της χώρας στη Eurovision μπορεί να θεωρηθεί προσβλητική προς τα θύματα του πολέμου.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Kurt Cobain: Το τραγούδι των Nirvana που κατέστρεψε τη φωνή του

Η φωνή του τον πρόδωσε - Το τραγούδι των...

Cardi B: Ανατροπή στην ανατροπή με το δεύτερο άλμπουμ της – Πότε θα κυκλοφορήσει

Τι συμβαίνει με το νέο άλμπουμ της Cardi B. Η Cardi...

Η Adele αποθεώνει το «Espresso» της Sabrina Carpenter: «Είναι το απόλυτα αγαπημένο μου»

Η Adele δεν μπορεί να σταματήσει να τραγουδά τη...

Νατάσσα Μποφίλιου: Φλόγα, δύναμη και συναίσθημα στο νέο τραγούδι «Το Μπάλωμα»

Η Νατάσσα Μποφίλιου παρουσιάζει «Το Μπάλωμα», το πρώτο τραγούδι από το νέο άλμπουμ της «Κάτι Καίγεται». Η Νατάσσα Μποφίλιου, ο...

Top Stories

Άννα Βίσση: Ολόγραμμα στο φουτουριστικό music video του «Χρυσόψαρα»

Pop αισθητική, εκρηκτικές χορογραφίες και fashion statement εμφανίσεις με...

Billie Eilish: Ξαναγράφει τους κανόνες της pop με το νέο άλμπουμ «Hit Me Hard And Soft»

Η Billie Eilish πειραματίζεται και ωριμάζει καλλιτεχνικά στα 10...

Η Μαρίνα Σάττι κυκλοφορεί το νέο EP «P.O.P.» – Μία ελληνική ανατροπή

Η Μαρίνα Σάττι πρωταγωνιστεί στην επέλαση της ελληνικής «P.O.P.»...

Kendrick Lamar: Το «Not Like Us» κάνει ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard Hot 100

Το τέταρτο No. 1 στην καριέρα του Kendrick Lamar. Η...

Ο Childish Gambino κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ «Atavista»

Το προτελευταίο άλμπουμ του Donald Glover ως Childish Gambino. Ο...