Ο MIKA επιστρέφει με το «C’est la vie» – Ένα μουσικό μανιφέστο ελευθερίας

Το νέο τραγούδι του MIKA είναι ένα φόρος τιμής στη μητέρα του που έφυγε από τη ζωή το 2021.

Ο MIKA επιστρέφει με νέο single. Το «C’est la vie» είναι ένα μοναδικό τραγούδι για την απελευθέρωση και την αδιαφιλονίκητη δύναμη.

Ο Βρετανός – Λιβανέζος τραγουδιστής ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο και τραγουδά στο «C’est la vie» στη μητρική γλώσσα του, τα γαλλικά.

Ο MIKA φημίζεται για την ευχάριστη και σχετικά εκκεντρική ειλικρίνειά του. Το νέο τραγούδι του του δεν αποτελεί καμία απολύτως εξαίρεση.

Διαφήμιση

«Το “C’est la vie” αναφέρεται στο τραγούδι “Elle me dit”. Είναι το μανιφέστο ενός ανθρώπου που ξυπνάει ένα πρωί και αποφασίζει ότι από εδώ και πέρα θα είναι επιτέλους απλά ο εαυτός του – πλουσιότερος για το παρελθόν του, έτοιμος για ό,τι του επιφυλάσσει το μέλλον», εξηγεί ο MIKA.

«Το τραγούδι μας υπενθυμίζει να μην απομακρυνόμαστε πολύ από τα όνειρά μας, γιατί η ευτυχία μας εξαρτάται πρωτίστως από εμάς τους ίδιους. Τρεφόμαστε από χιλιάδες συναντήσεις, εμπειρίες και επιθυμίες, αρκεί να κοιτάξουμε μέσα μας», συνεχίζει.

Το «C’est la vie» υπενθυμίζει σε όλους μας ότι ακόμη και σε δύσκολες στιγμές, υπάρχει ομορφιά.

Το τραγούδι είναι επίσης ένας φόρος τιμής στη μητέρα του MIKA, την Joanne, που έφυγε από τη ζωή τον Φεβρουάριο του 2021.

Διαφήμιση

Λίγους μήνες πριν από τον θάνατό της, η Joanne ζωγράφισε ένα πορτρέτο του γιου της με ένα ανθισμένο κεφάλι και του χάρισε τον πίνακα ως δώρο γενεθλίων.

«Από την παιδική ηλικία μου, προσπαθούσε να μου ξυπνήσει αυτή την ιδέα της δημιουργίας, του χτισίματος, των πραγμάτων “που δεν έχουν καμία αξία για τον κόσμο γύρω σου, αλλά που εσένα σε κάνουν να αισθάνεσαι σαν υπερήρωας”», θυμάται ο MIKA για τη μητέρα του.

Το music video για το «C’est la vie» γυρίστηκε στο Βέλγιο μπροστά σε ένα πλήθος 15.000 ατόμων, αποτυπώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την ανεμελιά του τραγουδιού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο MIKA επιστρέφει στην Αθήνα - Rockwave Nights στο Θέατρο Λυκαβηττού

Ο MIKA, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Michael Holbrook Penniman Jr., γεννήθηκε το 1983 και ήταν το τρίτο από τα πέντε παιδιά της οικογένειάς του.

Ξεκίνησε μαθήματα φωνητικής σε ηλικία επτά ετών. Αφού έμαθε να παίζει πιάνο και να γράφει τραγούδια, ενώ παράλληλα έδειξε εξωπραγματική φωνητική έκταση, ο MIKA έγινε γρήγορα ένας μικρός βιρτουόζος.

Διαφήμιση

Η επιτυχία του MIKA ξεκίνησε με την κυκλοφορία του hit single «Grace Kelly» το 2007.

Το τραγούδι περιλαμβανόταν στο πρώτο άλμπουμ του, «Life In Cartoon Motion», το οποίο έφτασε στο Νο. 1 στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε 11 άλλες χώρες. Μέχρι σήμερα, έχει καταγράψει πωλήσεις άνω των 8,3 εκατομμυρίων αντιτύπων παγκοσμίως και έχει συγκεντρώσει τον εντυπωσιακό αριθμό των 2,8 δισεκατομμυρίων streams.

Από το ντεμπούτο του μέχρι σήμερα, ο MIKA έχει κυκλοφορήσει άλλα τέσσερα ολοκληρωμένα άλμπουμ, που έχουν πραγματοποιήσει πωλήσεις εκατομμυρίων αντιτύπων: «The Boy Who Knew Too Much», «The Origin of Love», «No Place In Heaven» και «My Name Is Michael Holbrook».

Επιπλέον, ο MIKA έχει κερδίσει το BRIT Award για το British Breakthrough Act και έχει επίσης προταθεί για Grammy και για βραβεία στα MTV Europe Music Awards, Capital Radio Awards και World Music Awards.

MIKA - C’est la Vie (Official Music Video)

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Ο ZAYN έδωσε την πρώτη του συναυλία μετά τους One Direction

Ο ZAYN απέφευγε τις ζωντανές εμφανίσεις εδώ και εννέα...

Ο Diddy ζητά συγγνώμη για το σοκαριστικό βίντεο με τον ξυλοδαρμό της Cassie

Ο Diddy δήλωσε «αποφασισμένος να γίνει καλύτερος άνθρωπος». Ο Sean...

Taylor Swift: Η περιοδεία «The Eras Tour» θα ενισχύσει κατά 1 δισ. λίρες την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου

Τα «Swiftonomics» και ο οικονομικός αντίκτυπος της περιοδείας «The Eras Tour» της Taylor Swift. Η περιοδεία «The Eras Tour» της...

Top Stories

Άννα Βίσση: Ακούστε το νέο τραγούδι «Χρυσόψαρα»

Η Άννα Βίσση κάνει για ακόμα μία φορά την...

Billie Eilish: Ξαναγράφει τους κανόνες της pop με το νέο άλμπουμ «Hit Me Hard And Soft»

Η Billie Eilish πειραματίζεται και ωριμάζει καλλιτεχνικά στα 10...

Η Μαρίνα Σάττι κυκλοφορεί το νέο EP «P.O.P.» – Μία ελληνική ανατροπή

Η Μαρίνα Σάττι πρωταγωνιστεί στην επέλαση της ελληνικής «P.O.P.»...

Kendrick Lamar: Το «Not Like Us» κάνει ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard Hot 100

Το τέταρτο No. 1 στην καριέρα του Kendrick Lamar. Η...

Ο Childish Gambino κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ «Atavista»

Το προτελευταίο άλμπουμ του Donald Glover ως Childish Gambino. Ο...