Prince: Σε δημοπρασία η εμβληματική κίτρινη κιθάρα από την περιοδεία «Purple Rain»

Η αγαπημένη κιθάρα του Prince κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του ’80 και του ’90.

Σε δημοπρασία βγαίνει ένα σημαντικό κομμάτι της σπουδαίας ιστορίας του Prince, μία από τις εμβληματικές κιθάρες που χρησιμοποίησε στο απόγειο της επιτυχίας του.

Η κιθάρα αναμένεται να πωληθεί σε τιμή εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων όταν δημοπρατηθεί αργότερα αυτόν τον μήνα στη Νέα Υόρκη από τον οίκο Julien Auctions.

Από τον θάνατό του το 2016, ο Prince έχει γίνει θρύλος. Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους κιθαρίστες όλων των εποχών, παρά το γεγονός ότι συχνά έγραφε, ηχογραφούσε και έκανε την παραγωγή των τραγουδιών του εντελώς μόνος του, εναλλάσσοντας διάφορα όργανα.

Διαφήμιση

Ωστόσο, η κιθάρα ήταν η αληθινή του αγάπη. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, έγραψε απίστευτα riffs που συνεχίζουν να λατρεύουν εκατομμύρια κιθαρίστες ακόμα και σήμερα.

Στη σκηνή, εμφανιζόταν συχνά με μία ολόκληρη συλλογή από ειδικά κατασκευασμένες κιθάρες. Η Cloud 3, αγαπημένη του κιθάρα κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του ’80 και του ’90, είναι τώρα έτοιμη να βγει στο σφυρί.

Η συγκεκριμένα χρησιμοποιήθηκε στις περιοδείες «Purple Rain», «Parade», «Sign of the Times», «Lovesexy» και «Diamonds and Pearls», όταν ο Prince βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του.

Η κιθάρα έχει έντονο κίτρινο χρώμα, και διαθέτει custom λογότυπα κατά μήκος της ταστιέρας.

Διαφήμιση

Η Cloud 3 πουλήθηκε για τελευταία φορά πριν από σχεδόν 20 χρόνια για 4.200 λίρες, ποσό σημαντικά χαμηλότερο από την αρχική της τιμή των 59.000 λιρών, καθώς τότε δεν είχε πιστοποιηθεί η γνησιότητα της.

Η γνησιότητα της κιθάρας πιστοποιήθηκε τώρα μετά από αξονική τομογραφία και συνεντεύξεις με τους ανθρώπους που τη δημιούργησαν. Παραμένει πλήρως λειτουργική και συνοδεύεται πιστοποιητικό γνησιότητας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Η άβολη συνάντηση του Duff McKagan των Guns N' Roses με τον Prince

Με τη γνησιότητα της να έχει αποδειχθεί, αναμένεται η κιθάρα να πωληθεί έναντι ενός ποσού που θα κυμαίνεται μεταξύ 400.000 και 600.000 δολαρίων και ίσως να ξεπεράσει αυτές τις εκτιμήσεις.

Αυτή τη στιγμή, η ακριβότερη κιθάρα του Prince ήταν μία μπλε Cloud που πουλήθηκε για 700.000 δολάρια το 2017.

Η κιθάρα Cloud 3 του Prince βγαίνει σε δημοπρασία μαζί με μία σειρά από άλλα όργανα που ανήκαν σε μερικούς από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες της ιστορίας.

Διαφήμιση

Ξεχωρίζουν επίσης η 12χορδη κιθάρα Framus Hootenanny του John Lennon που ανακαλύφθηκε πρόσφατα σε μία σοφίτα, η Fender Telecaster του Bob Dylan, η 1974 Gibson Les Paul του Steve Jones των Sex Pistols, η ηλεκτρική κιθάρα 1984 Duncan Quattro της Nancy Wilson των Heart και η 1975 Travis Bean του Jerry Garcia των Grateful Dead.

Ακόμα και όσοι δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να αποκτήσουν αυτό το κομμάτι μουσικής ιστορίας, θα έχουν την ευκαιρία να το θαυμάσουν από κοντά.

Η κιθάρα Cloud 3 του Prince θα συμμετάσχει σε μία περιοδεύουσα έκθεση της δημοπρασίας που θα κάνει στάση στο Musicians Hall of Fame and Museum στο Νάσβιλ από τις 15 έως τις 18 Μαΐου.

Στη συνέχεια, η έκθεση θα κατευθυνθεί στη Νέα Υόρκη, όπου θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό για μία εβδομάδα, πριν από τη δημοπρασία που θα λάβει χώρα στις 29 και 30 Μαΐου στο Hard Rock Cafe στην Times Square.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Ο ZAYN έδωσε την πρώτη του συναυλία μετά τους One Direction

Ο ZAYN απέφευγε τις ζωντανές εμφανίσεις εδώ και εννέα...

Ο Diddy ζητά συγγνώμη για το σοκαριστικό βίντεο με τον ξυλοδαρμό της Cassie

Ο Diddy δήλωσε «αποφασισμένος να γίνει καλύτερος άνθρωπος». Ο Sean...

Πώς ο Tom Petty έγινε τυχαία μέλος των Traveling Wilburys

Αν ο George Harrison θυμόταν που είχε αφήσει όλες τις κιθάρες του, ο Tom Petty ίσως να μην είχε...

Top Stories

Άννα Βίσση: Ακούστε το νέο τραγούδι «Χρυσόψαρα»

Η Άννα Βίσση κάνει για ακόμα μία φορά την...

Billie Eilish: Ξαναγράφει τους κανόνες της pop με το νέο άλμπουμ «Hit Me Hard And Soft»

Η Billie Eilish πειραματίζεται και ωριμάζει καλλιτεχνικά στα 10...

Η Μαρίνα Σάττι κυκλοφορεί το νέο EP «P.O.P.» – Μία ελληνική ανατροπή

Η Μαρίνα Σάττι πρωταγωνιστεί στην επέλαση της ελληνικής «P.O.P.»...

Kendrick Lamar: Το «Not Like Us» κάνει ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard Hot 100

Το τέταρτο No. 1 στην καριέρα του Kendrick Lamar. Η...

Ο Childish Gambino κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ «Atavista»

Το προτελευταίο άλμπουμ του Donald Glover ως Childish Gambino. Ο...