Prince: Σε δημοπρασία η εμβληματική κίτρινη κιθάρα από την περιοδεία «Purple Rain»

Η αγαπημένη κιθάρα του Prince κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του ’80 και του ’90.

Σε δημοπρασία βγαίνει ένα σημαντικό κομμάτι της σπουδαίας ιστορίας του Prince, μία από τις εμβληματικές κιθάρες που χρησιμοποίησε στο απόγειο της επιτυχίας του.

Η κιθάρα αναμένεται να πωληθεί σε τιμή εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων όταν δημοπρατηθεί αργότερα αυτόν τον μήνα στη Νέα Υόρκη από τον οίκο Julien Auctions.

Από τον θάνατό του το 2016, ο Prince έχει γίνει θρύλος. Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους κιθαρίστες όλων των εποχών, παρά το γεγονός ότι συχνά έγραφε, ηχογραφούσε και έκανε την παραγωγή των τραγουδιών του εντελώς μόνος του, εναλλάσσοντας διάφορα όργανα.

Διαφήμιση

Ωστόσο, η κιθάρα ήταν η αληθινή του αγάπη. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, έγραψε απίστευτα riffs που συνεχίζουν να λατρεύουν εκατομμύρια κιθαρίστες ακόμα και σήμερα.

Στη σκηνή, εμφανιζόταν συχνά με μία ολόκληρη συλλογή από ειδικά κατασκευασμένες κιθάρες. Η Cloud 3, αγαπημένη του κιθάρα κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του ’80 και του ’90, είναι τώρα έτοιμη να βγει στο σφυρί.

Η συγκεκριμένα χρησιμοποιήθηκε στις περιοδείες «Purple Rain», «Parade», «Sign of the Times», «Lovesexy» και «Diamonds and Pearls», όταν ο Prince βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του.

Η κιθάρα έχει έντονο κίτρινο χρώμα, και διαθέτει custom λογότυπα κατά μήκος της ταστιέρας.

Διαφήμιση

Η Cloud 3 πουλήθηκε για τελευταία φορά πριν από σχεδόν 20 χρόνια για 4.200 λίρες, ποσό σημαντικά χαμηλότερο από την αρχική της τιμή των 59.000 λιρών, καθώς τότε δεν είχε πιστοποιηθεί η γνησιότητα της.

Η γνησιότητα της κιθάρας πιστοποιήθηκε τώρα μετά από αξονική τομογραφία και συνεντεύξεις με τους ανθρώπους που τη δημιούργησαν. Παραμένει πλήρως λειτουργική και συνοδεύεται πιστοποιητικό γνησιότητας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Prince: Το τελευταίο τραγούδι που τραγούδησε ζωντανά - Λίγες ημέρες πριν τον θάνατό του

Με τη γνησιότητα της να έχει αποδειχθεί, αναμένεται η κιθάρα να πωληθεί έναντι ενός ποσού που θα κυμαίνεται μεταξύ 400.000 και 600.000 δολαρίων και ίσως να ξεπεράσει αυτές τις εκτιμήσεις.

Αυτή τη στιγμή, η ακριβότερη κιθάρα του Prince ήταν μία μπλε Cloud που πουλήθηκε για 700.000 δολάρια το 2017.

Η κιθάρα Cloud 3 του Prince βγαίνει σε δημοπρασία μαζί με μία σειρά από άλλα όργανα που ανήκαν σε μερικούς από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες της ιστορίας.

Διαφήμιση

Ξεχωρίζουν επίσης η 12χορδη κιθάρα Framus Hootenanny του John Lennon που ανακαλύφθηκε πρόσφατα σε μία σοφίτα, η Fender Telecaster του Bob Dylan, η 1974 Gibson Les Paul του Steve Jones των Sex Pistols, η ηλεκτρική κιθάρα 1984 Duncan Quattro της Nancy Wilson των Heart και η 1975 Travis Bean του Jerry Garcia των Grateful Dead.

Ακόμα και όσοι δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να αποκτήσουν αυτό το κομμάτι μουσικής ιστορίας, θα έχουν την ευκαιρία να το θαυμάσουν από κοντά.

Η κιθάρα Cloud 3 του Prince θα συμμετάσχει σε μία περιοδεύουσα έκθεση της δημοπρασίας που θα κάνει στάση στο Musicians Hall of Fame and Museum στο Νάσβιλ από τις 15 έως τις 18 Μαΐου.

Στη συνέχεια, η έκθεση θα κατευθυνθεί στη Νέα Υόρκη, όπου θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό για μία εβδομάδα, πριν από τη δημοπρασία που θα λάβει χώρα στις 29 και 30 Μαΐου στο Hard Rock Cafe στην Times Square.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Η Marseaux βάζει φωτιά στο καλοκαίρι με το «Dame Fuego»

Η Marseaux ανεβάζει τη θερμοκρασία με το «Dame Fuego». Η...

Ariana Grande: Σταματά την προώθηση του «Eternal Sunshine» – Επικεντρώνεται στο «Wicked»

Η Ariana Grande θέλει να επικεντρώσει όλες τις δυνάμεις...

Στην εντατική ο Jonny Greenwood των Radiohead – Οι The Smile ακυρώνουν την περιοδεία τους

Ο Jonny Greenwood προσβλήθηκε από μία «σοβαρή λοίμωξη». Οι The...

Αντικείμενα των BTS και SEVENTEEN και καλλιτεχνών της HYBE σε έκθεση στο Μουσείο των Grammy

Μία έκθεση που καταγράφει την ιστορία της HYBE μέσα από τα αντικείμενα καλλιτεχνών όπως οι BTS, SEVENTEEN, Tomorrow X...

Top Stories