Οι Blur ανακοινώνουν το νέο ντοκιμαντέρ «blur: To The End»

Το «blur: To The End» καταγράφει την επανένωση των Blur και τη δημιουργία του πρώτου άλμπουμ τους μετά από οκτώ χρόνια.

Οι Blur ανακοίνωσαν το «blur: To The End», ένα νέο ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους που θα προβληθεί σε κινηματογράφους σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία από τις 19 Ιουλίου 2024.

Το «blur: To The End» επικεντρώνεται στο πιο πρόσφατο κεφάλαιο στην ιστορία του συγκροτήματος, καταγράφοντας την περίοδο κατά την οποία πραγματοποίησαν μία απρόσμενη – και συναισθηματικά φορτισμένη – επιστροφή με τον πρώτο δίσκο τους μετά από οκτώ χρόνια, το πολυσυζητημένο No. 1 άλμπουμ του «The Ballad of Darren».

Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί τη μοναδική σχέση τεσσάρων φίλων και συνεργατών για τρεις δεκαετίες – του Damon Albarn, του Graham Coxon, του Alex James και του Dave Rowntree, καθώς επανενώθηκαν στις αρχές του 2023 για να ηχογραφήσουν νέα τραγούδια πριν από τις sold out, πρώτες εμφανίσεις του στο Στάδιο Wembley του Λονδίνου τον περασμένο Ιούλιο.

Διαφήμιση

Το «blur: To The End» περιλαμβάνει αποσπάσματα από τις πιο εμβληματικές και αγαπημένες επιτυχίες των Blur, πλάνα από το στούντιο και στιγμιότυπα από τη ζωή στην περιοδεία, προσφέροντας ένα αυθεντικό πορτρέτο ενός εκ των πιο διαχρονικών συγκροτημάτων της αγγλικής μουσικής σκηνής, το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο της βρετανικής κουλτούρας εδώ και τρεις δεκαετίες.

Ο Alex James σχολιάζει στην ταινία: «Επικοινωνούσαμε ελάχιστα τα τελευταία δέκα χρόνια… Ακόμα και όταν χωρίσαμε πραγματικά, δεν χρειάστηκε τόσο πολύς χρόνος για να κυκλοφορήσουμε κάποιο δίσκο, αλλά το υπέροχο είναι ότι μόλις οι τέσσερίς μας μπούμε μαζί σε ένα δωμάτιο, είναι ακριβώς όλα τα ίδια όπως όταν ήμασταν όλοι 19 χρονών…»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Harry Styles, RAYE και Blur υποψήφιοι στα Ivor Novello Awards 2024

Ο Graham Coxon προσθέτει: «Ανάμεσά μας… Τα ’90s, ήταν μία πολύ έντονη περίοδος. Στο ίδιο επίπεδο με μία σχέση ή ένα γάμο και τέτοια πράγματα. Νομίζω είναι εντάξει να πούμε ότι ο χρόνος που περάσαμε χωριστά αφιερώθηκε σε άλλες φιλίες και απλώς στο να ανακάμψουμε μετά την ένταση ή να ασχοληθούμε με άλλα πράγματα».

Ο Dave Rowntree λέει: «Το γεγονός ότι δεν τα πηγαίναμε πάντα καλά είναι ένα από τα σημεία της χημείας που μας επιτρέπει να δημιουργούμε τη μουσική που κάνουμε. Είμαι απολύτως πεπεισμένος γι’ αυτό.»

Διαφήμιση

Και ο Damon Albarn δηλώνει: «Δεν νομίζω ότι κανείς μας περίμενε ότι θα κάναμε έναν άλλο δίσκο, ειδικά όχι κάτι σαν αυτό. Υποθέτω γι’ αυτό ήθελα να προσπαθήσω να τον κάνω όσο πιο καλό γίνεται.»

Σε άλλο σημείο το ντοκιμαντέρ σημειώνει: «Όλοι μας έχουμε απίστευτα περίπλοκες και απαιτητικές ζωές και είμαστε πολύ τυχεροί που μπορούμε να περάσουμε αυτό το διάστημα μαζί, μόνο οι τέσσερις μας. Και αυτό είναι το όμορφο…»

Το «blur: To The End» θα προβάλλεται στους κινηματογράφους του Ηνωμένου Βασιλείου και την Ιρλανδία από τις 19 Ιουλίου, σχεδόν ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ «The Ballad of Darren».

Οι λεπτομέρειες για τη διεθνή κυκλοφορία της ταινίας στους κινηματογράφους αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα.

Τη σκηνοθεσία του «blur: To The End» υπογράφει ο Toby L και την παραγωγή ο Josh Connolly, μέσω της εταιρείας παραγωγής Up The Game.

Διαφήμιση

Ο Toby L δηλώνει: «Το “To The End” είναι μία προσωπική ματιά στις σχέσεις, τα κίνητρα και τη θνητότητα, στους ήχους και τις εικόνες μίας μακροχρόνιας φιλίας που φέρνει στην επιφάνεια μία νέα πρόκληση για να την ξεπεράσουν μαζί».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Damon Albarn είναι εκνευρισμένος με τους Rolling Stones

«Όσον αφορά την κινηματογράφηση ενός συγκροτήματος που έχει ήδη απαθανατιστεί τόσο καλά, καθίσαμε στην αρχή του έργου και συμφωνήσαμε ότι η ταινία έπρεπε να αφηγηθεί μία νέα ιστορία, να γυριστεί εξ ολοκλήρου σε εξωτερικούς χώρους και, κυρίως, να είναι ειλικρινής», εξηγεί.

«Στο “To The End”, ελπίζω να το δουν αυτό οι άνθρωποι και, το πιο σημαντικό, να το νιώσουν», συμπληρώνει.

Ο Toby L χαρακτηρίζει επίσης ως την απόλυτη «τιμή της ζωής του» τη συνεργασία του με τους Blur για τη δημιουργία αυτού του ντοκιμαντέρ κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους.

«Ήταν το πρώτο συγκρότημα που είδα – όταν ήμουν 10 χρονών – στο Wembley Arena», θυμάται.

«Παραμένει εντελώς σουρεαλιστικό να σκέφτομαι ότι λίγο περισσότερο από 25 χρόνια αργότερα, θα έκανε μία ταινία με το συγκρότημα που άλλαξε ολόκληρη την κοσμοθεωρία μου για την τέχνη, τον πολιτισμό και τη μουσική», τονίζει.

«Ελπίζω ότι παρακολουθώντας αυτό το ντοκιμαντέρ, οι άνθρωποι θα νιώσουν λίγο πιο κοντά σε αυτή την απίστευτη ομάδα καλλιτεχνών και φίλων και θα αποκτήσουν μία πιο πλούσια εικόνα μίας ολόκληρης ζωής ως μέλος συγκροτήματος», αναφέρει.

Δείτε παρακάτω το trailer του ου «blur: To The End».

blur: To The End - A New Documentary Film - Official Trailer

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Γιατί ο Noel Gallagher θεωρούσε τους Oasis εμπόδιο στην καριέρα του

Αν δεν είχαν διαλυθεί οι Oasis, ο Noel Gallagher δεν θα είχε τολμήσει τόσα πράγματα στην καριέρα του. Σε κάθε...

Top Stories

Άννα Βίσση: Ακούστε το νέο τραγούδι «Χρυσόψαρα»

Η Άννα Βίσση κάνει για ακόμα μία φορά την...

Billie Eilish: Ξαναγράφει τους κανόνες της pop με το νέο άλμπουμ «Hit Me Hard And Soft»

Η Billie Eilish πειραματίζεται και ωριμάζει καλλιτεχνικά στα 10...

Η Μαρίνα Σάττι κυκλοφορεί το νέο EP «P.O.P.» – Μία ελληνική ανατροπή

Η Μαρίνα Σάττι πρωταγωνιστεί στην επέλαση της ελληνικής «P.O.P.»...

Kendrick Lamar: Το «Not Like Us» κάνει ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard Hot 100

Το τέταρτο No. 1 στην καριέρα του Kendrick Lamar. Η...

Ο Childish Gambino κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ «Atavista»

Το προτελευταίο άλμπουμ του Donald Glover ως Childish Gambino. Ο...