Shakira: Στο αρχείο από την ισπανική δικαιοσύνη η δεύτερη έρευνα για φοροδιαφυγή

Οι εισαγγελικές αρχές είχαν προτείνει το κλείσιμο της έρευνας, καθώς δεν βρέθηκαν «επαρκείς ενδείξεις» που να υποστηρίζουν τις κατηγορίες κατά της Shakira.

Η ισπανική δικαιοσύνη αποφάσισε την Πέμπτη 9 Μαΐου να βάλει προσωρινά στο αρχείο την τελευταία έρευνα κατά της Shakira για φοροδιαφυγή, ακολουθώντας τις συστάσεις των τοπικών εισαγγελικών αρχών.

Η Κολομβιανή τραγουδίστρια βρισκόταν υπό έρευνα για φερόμενη φοροδιαφυγή ύψους 6,7 εκατομμυρίων ευρώ επί των εισοδημάτων της το 2018 μέσω μίας υπεράκτιας εταιρείας, ωστόσο αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες.

Οι εισαγγελείς της Βαρκελώνης που είχαν ξεκινήσει αρχικά την έρευνα δήλωσαν την Τετάρτη 8 Μαΐου ότι «δεν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις» για να στοιχειοθετούν κατηγορίες για φοροδιαφυγή και πρότειναν το κλείσιμο της υπόθεσης.

Διαφήμιση

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη, το ανακριτικό δικαστήριο ανέφερε ότι δεδομένου ότι δεν υπάρχουν κατηγορίες ούτε από τους εισαγγελείς ούτε από την περιφερειακή κυβέρνηση της Καταλονίας στη βορειοανατολική Ισπανία, δεν υπήρχε λόγος να προχωρήσει η υπόθεση.

Το δικαστήριο δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η Shakira Isabel M. R. είχε συνειδητά και εθελοντικά παραλείψει πληροφορίες και έγγραφα με φορολογική σημασία.»

Εάν η απόφαση δεν προσβληθεί από τους εισαγγελείς εντός μίας εβδομάδας, η έρευνα κατά της 47χρονης τραγουδίστριας θα μπει οριστικά στο αρχείο.

Αυτή ήταν η δεύτερη έρευνα για φοροδιαφυγή κατά της Shakira.

Διαφήμιση

Η διάσημη τραγουδίστρια επρόκειτο να οδηγηθεί σε δίκη τον Νοέμβριο του 2023 κατηγορούμενη ότι δεν κατέβαλε στο ισπανικό δημόσιο 14,5 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους από το 2012 έως το 2014, έχοντας δηλώσει τις Μπαχάμες ως κύρια κατοικία της για εκείνα τα χρόνια, ενώ στην πραγματικότητα περνούσε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου της στην Ισπανία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Η Shakira έχασε ένα ολόκληρο άλμπουμ όταν έκλεψαν τις βαλίτσες της στο αεροδρόμιο

Η Shakira κατέληξε σε συμφωνία με τις εισαγγελικές αρχές την ημέρα που επρόκειτο να ξεκινήσει η δίκη της και συμφώνησε να της επιβληθεί ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή και να καταβάλλει πρόστιμο ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε μία μακροσκελή δήλωσή της, η τραγουδίστρια εξήγησε τότε ότι προτίμησε να δεχτεί τη συμφωνία και να αποφύγει τη δίκη προς όφελος της οικογένειάς της και των δύο παιδιών της.

Η Shakira διαμένει αυτή τη στιγμή στο Μαϊάμι, έχοντας εγκαταλείψει την Ισπανία μετά τον χωρισμό της με τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή και πατέρα των δύο παιδιών της, Gerard Piqué.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Olivia Rodrigo: Το «Sour» είναι το άλμπουμ από γυναίκα με τα περισσότερα streams στο Spotify

Μία ξεχωριστή διάκριση για το πρώτο άλμπουμ της Olivia...

Frank Ifield: Πέθανε ο θρύλος της country που βοήθησε τους Beatles να γίνουν γνωστοί

Ο Frank Ifield μεσουράνησε στο Ηνωμένο Βασίλειο τη δεκαετία...

«Σασμός»: Ο Βασίλης Σκουλάς κυκλοφορεί το νέο τραγούδι «Σε Ποια Ζωή Να Πιαστώ»

«Σε Ποια Ζωή Να Πιαστώ», τραγουδά ο Βασίλης Σκουλάς. Ο...

Peggy Gou: Σουρεαλισμός και χρώματα στο νέο single «Lobster Telephone»

Η technicolor house της Peggy Gou στα καλύτερά της. Η Peggy Gou παρουσιάζει το νέο single «Lobster Telephone» από το επερχόμενο...

Top Stories

Άννα Βίσση: Ακούστε το νέο τραγούδι «Χρυσόψαρα»

Η Άννα Βίσση κάνει για ακόμα μία φορά την...

Billie Eilish: Ξαναγράφει τους κανόνες της pop με το νέο άλμπουμ «Hit Me Hard And Soft»

Η Billie Eilish πειραματίζεται και ωριμάζει καλλιτεχνικά στα 10...

Η Μαρίνα Σάττι κυκλοφορεί το νέο EP «P.O.P.» – Μία ελληνική ανατροπή

Η Μαρίνα Σάττι πρωταγωνιστεί στην επέλαση της ελληνικής «P.O.P.»...

Kendrick Lamar: Το «Not Like Us» κάνει ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard Hot 100

Το τέταρτο No. 1 στην καριέρα του Kendrick Lamar. Η...

Ο Childish Gambino κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ «Atavista»

Το προτελευταίο άλμπουμ του Donald Glover ως Childish Gambino. Ο...