The Killers: Το «Mr. Brightside» είναι το πιο επιτυχημένο τραγούδι που δεν έφτασε ποτέ στο No. 1

Η κλασική επιτυχία των The Killers συμπλήρωσε είκοσι χρόνια ζωής και είναι πιο δημοφιλής από ποτέ.

Το εμβληματικό τραγούδι «Mr. Brightside» των The Killers έσπασε ένα ιδιαίτερο ρεκόρ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως ανακοίνωσε η Official Charts Company, το θρυλικό πλέον τραγούδι των The Killers από το 2004 εκθρόνισε το «Wonderwall» των Oasis και έγινε το πιο επιτυχημένο single όλων των εποχών στο Ηνωμένο Βασίλειο που δεν έφτασε ποτέ στο Νο 1.

Το «Mr. Brightside» συμπεριλήφθηκε στο πρώτο άλμπουμ των The Killers, με τίτλο «Hot Fuss», το οποίο κυκλοφόρησε πριν από 20 χρόνια. Ενώ δεν κατάφερε να ανέβει στην κορυφή των charts, έγινε τελικά αναπόσπαστο κομμάτι της βρετανικής κουλτούρας.

Διαφήμιση

Το «Mr. Brightside» διαδέχθηκε το single «Somebody Told Me», το οποίο είχε ανέβει στο Νο. 3 του Ηνωμένου Βασιλείου και έφτασε – σε μία μέτρια θέση – στο Νο. 10 στα charts.

Ωστόσο, δύο δεκαετίες αργότερα, έγινε η επιτυχία με τη μεγαλύτερη διάρκεια παραμονής στο Top 100 στην ιστορία των επίσημων βρετανικών charts.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της Official Charts Company, το «Mr. Brightside» είναι πλέον το πιο επιτυχημένο τραγούδι όλων των εποχών στο Ηνωμένο Βασίλειο που δεν έφτασε ποτέ στο Νο 1.

Το «Mr. Brightside» των The Killers έχει καταγράψει συνολικά πωλήσεις ισοδύναμες των 5,57 εκατομμυρίων singles στο Ηνωμένο Βασίλειο, μεταξύ των οποίων 1,066 εκατομμύρια παραδοσιακές πωλήσεις και 530.340.000 streams

Διαφήμιση

Επίσης, το «Mr. Brightside» είναι το τρίτο πιο επιτυχημένο τραγούδι όλων των εποχών στο Ηνωμένο Βασίλειο όταν συνδυάζονται οι πωλήσεις και τα streams.

Όταν κυκλοφόρησε αρχικά, έμεινε για λίγες μόνο εβδομάδες στα charts, αλλά το 2024, έχει πλέον συμπληρώσει 408 εβδομάδες (λίγο κάτω από οκτώ χρόνια) και συνεχίζει να βρίσκεται στο Top 100 του Official Singles Chart, κατέχοντας το ρεκόρ περισσότερες εβδομάδες στο chart από οποιοδήποτε άλλο τραγούδι στην ιστορία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οι Pet Shop Boys πρόσφεραν ένα τραγούδι στον Brandon Flowers των The Killers.

Κατά μέσο όρο, το «Mr. Brightside» συγκεντρώνει περίπου 1,8 εκατομμύριο stream την εβδομάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο και δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης.

Για παράδειγμα, το 2023 ήταν η πιο επιτυχημένη χρονιά του τραγουδιού σε streams μέχρι σήμερα (με 79,97 εκατομμύρια streams), και για το 2024, επιταχύνεται ακόμα περισσότερο με τις μέσες συνδυασμένες εβδομαδιαίες πωλήσεις και τα streams του «Mr. Brightside» να αυξάνονται κατά 23% σε σύγκριση με πέρυσι.

Προηγουμένως, η καλύτερη εβδομάδα για το «Mr. Brightside» ήταν τον Ιούλιο του 2019, όταν πραγματοποίησε πωλήσεις ισοδύναμες των 17.700 single μετά την εμφάνιση των The Killers ως headliners στο Glastonbury.

Διαφήμιση

Όσο για τις καθαρές πωλήσεις, το 2012 ήταν η κορυφαία χρονιά, του τραγουδιού, όταν αγοράστηκε και έγινε download 125.200 φορές,

Οι The Killers δήλωσαν: «Ευχαριστούμε πολύ όλους τους θαυμαστές μας που έκαναν το “Mr. Brightside” το τρίτο μεγαλύτερο τραγούδι όλων των εποχών στο Ηνωμένο Βασίλειο και το μεγαλύτερο που δεν έφτασε ποτέ στο Νο. 1 – τουλάχιστον όχι ακόμα.»

«Αυτό το βραβείο του Top 10 σημαίνει πολλά για εμάς, το “Mr. Brightside” έχει αγκαλιαστεί πλήρως από το βρετανικό κοινό και ανυπομονούμε να γιορτάσουμε μαζί σας στους δρόμους. Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας. Τα λέμε σύντομα!», πρόσθεσαν.

Ο Martin Talbot, Διευθύνων Σύμβουλος της Official Charts Company, ανέφερε: «Η επιτυχία του “Mr. Brightside” είναι ένας θρίαμβος εκπληκτικής μακροζωίας, είναι ένα τραγούδι που έχει συντροφεύσει τόσους πολλούς από εμάς τις τελευταίες δεκαετίες της ζωής μας – και, για ορισμένους, μία ολόκληρη ζωή».

«Ο Ed Sheeran έχει απόλυτο δίκιο όταν το περιγράφει ως τον εναλλακτικό εθνικό ύμνο του Ηνωμένου Βασιλείου», συνέχισε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Ed Sheeran υποδέχθηκε στη σκηνή τον Brandon Flowers των The Killers

«Και για αυτόν τον λόγο, μεταξύ πολλών άλλων, είναι τεράστια τιμή για εμάς που μπορέσαμε να απονείμουμε στον Brandon Flowers ένα από τα ολοκαίνουργια βραβεία μας Top 10 Awards ως φόρο τιμής στην κληρονομιά και τον αντίκτυπό του», είπε.

The Killers - Mr. Brightside (Official Music Video)

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

«Σασμός»: Ο Βασίλης Σκουλάς κυκλοφορεί το νέο τραγούδι «Σε Ποια Ζωή Να Πιαστώ»

«Σε Ποια Ζωή Να Πιαστώ», τραγουδά ο Βασίλης Σκουλάς. Ο...

Οι Pet Shop Boys πρόσφεραν ένα τραγούδι στον Brandon Flowers των The Killers.

Οι Pet Shop Boys δεν γνωρίζουν αν το τραγούδι...

Taylor Swift: Ένα μήνα στο No. 1 το «The Tortured Poets Department»

Το «The Tortured Poets Department» της Taylor Swift κρατά...

Το «Opus» του Ryuichi Sakamoto στο Ωδείο Αθηνών

Ένα concert film με απόλυτους πρωταγωνιστές τον Ryuichi Sakamoto και το πιάνο του. Τον πρωτοπόρο Ιάπωνα συνθέτη Ryuichi Sakamoto, που...

Top Stories

Άννα Βίσση: Ακούστε το νέο τραγούδι «Χρυσόψαρα»

Η Άννα Βίσση κάνει για ακόμα μία φορά την...

Billie Eilish: Ξαναγράφει τους κανόνες της pop με το νέο άλμπουμ «Hit Me Hard And Soft»

Η Billie Eilish πειραματίζεται και ωριμάζει καλλιτεχνικά στα 10...

Η Μαρίνα Σάττι κυκλοφορεί το νέο EP «P.O.P.» – Μία ελληνική ανατροπή

Η Μαρίνα Σάττι πρωταγωνιστεί στην επέλαση της ελληνικής «P.O.P.»...

Kendrick Lamar: Το «Not Like Us» κάνει ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard Hot 100

Το τέταρτο No. 1 στην καριέρα του Kendrick Lamar. Η...

Ο Childish Gambino κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ «Atavista»

Το προτελευταίο άλμπουμ του Donald Glover ως Childish Gambino. Ο...