Dua Lipa: Αποδοκιμάζει τους «αντιπαθητικούς» σταρ της Britpop για τον μισογυνισμό τους

«Αν δεν συμπεριφέρονταν έτσι, θα τους θεωρούσαν βαρετούς».

Η Dua Lipa μοιράστηκε τις απόψεις της σχετικά με τη συμπεριφορά ορισμένων Britpop καλλιτεχνών απέναντι στις γυναίκες μουσικούς στη δεκαετία του ’90.

Σε συνέντευξή της στο περιοδικό Rolling Stone, η Dua Lipa επέκρινε τις σεξιστικές συμπεριφορές που επέδειξαν καλλιτέχνες όπως ο Noel Gallagher των Oasis και ο Damon Albarn των Blur και τις χαρακτήρισε «τοξικές».

Παρά το γεγονός ότι δεν έχει γνωρίσει ποτέ προσωπικά τον Noel Gallagher και τον Damon Albarn, η 28χρονη τραγουδίστρια αναγνωρίζει τη σημασία του διαχωρισμού του καλλιτέχνη από το έργο του.

Διαφήμιση

«Στην πραγματικότητα, δεν τους έχω συναντήσει ποτέ. Μερικές φορές πρέπει να διαχωρίζεις την τέχνη από τον άνθρωπο… Είναι περισσότερο το στοιχείο της μουσικής, η πτυχή της με την οποία είμαι πραγματικά συνδεδεμένη», ανέφερε.

Ενώ η Dua Lipa εκτιμά τη συμβολή τους στη μουσική, είναι δυσαρεστημένη με τον τρόπο με τον οποίο οι καλλιτέχνες αυτοί συμπεριφέρθηκαν σε άλλες γυναίκες καλλιτέχνιδες.

«Ο τρόπος που συμπεριφέρονταν, τα πράγματα που έκαναν, είναι σίγουρα αντιπαθητικοί. Αυτό είναι το χαρακτηριστικό τους», δήλωσε.

Τοξική ροκ αρρενωπότητα

Όταν ο δημοσιογράφος του Rolling Stones υποστήριξε ότι ο Noel Gallagher και ο Damon Albarn φαίνεται να αντιπροσωπεύουν μία συγκεκριμένη εκδοχή της «τοξικής ροκ αρρενωπότητας», εκείνη συμφώνησε.

Διαφήμιση

«Υπάρχει τόση τοξικότητα στον τρόπο που οι άνθρωποι ήθελαν να συμπεριφέρονται οι καλλιτέχνες ή οι μουσικοί τους στο παρελθόν», σημείωσε.

«Αν δεν συμπεριφέρονταν έτσι, θα τους θεωρούσαν βαρετούς, και νομίζω ότι αυτός είναι ένας πολύ κακός τρόπος να αντιμετωπίζεις τα πράγματα», συνέχισε, υπογραμμίζοντας τις μη υγιείς προσδοκίες που τέθηκαν στους άνδρες μουσικούς τη δεκαετία του ’90.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Selena Gomez: Γιατί έκανε unfollow την Dua Lipa στο Instagram

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο Noel Gallagher όσο και ο Damon Albarn έχουν κάνει δυσφημιστικά σχόλια για επιτυχημένες τραγουδίστριες όπως η Taylor Swift και η Adele.

Για παράδειγμα, ο Noel Gallagher δεν θεωρούσε ότι η Taylor Swift ήταν μία ταλαντούχα τραγουδοποιός, ενώ ο Damon Albarn απέρριπτε τη μουσική της Adele ως «μέτρια» μετά την αποτυχημένη συνεργασία τους στο άλμπουμ «25» της Βρετανίδας τραγουδίστριας το 2015.

Κατά τη διάρκεια μίας συνομιλίας με το Rolling Stone το 2015, ο Noel Gallager ειρωνεύτηκε την Taylor Swift όταν ειπώθηκε ότι είναι γνωστή για το ταλέντο της στη δημιουργία τραγουδιών.

Διαφήμιση

«Ποιος το λέει αυτό; Οι γονείς της… Πες τα ονόματα αυτών των ανθρώπων. Λες ψέματα. Φαίνεται καλό κορίτσι, αλλά κανείς δεν έχει πει ποτέ αυτά τα λόγια και το ξέρεις», σχολίασε.

Τέτοιες δηλώσεις αντικατοπτρίζουν μία βαθιά ριζωμένη προκατάληψη στη μουσική βιομηχανία που συνεχίζει να περιθωριοποιεί τις γυναίκες ακόμη και σήμερα.

Ο αντίκτυπος του σεξισμού στη μουσική βιομηχανία

Τα σχόλια της Dua Lipa χρησιμεύουν ως υπενθύμιση της ύπουλης φύσης του σεξισμού στη μουσική βιομηχανία. Οι γυναίκες συχνά υφίστανται άδικη κριτική που βασίζεται αποκλειστικά στο φύλο τους και όχι στο ταλέντο τους.

Επιπλέον, οι άνδρες που επιδεικνύουν επιθετική και μισογυνική συμπεριφορά συνεχίζουν να κυριαρχούν στη μουσική σκηνή χωρίς να υφίστανται τις κατάλληλες συνέπειες.

Κατά συνέπεια, οι επίδοξες γυναίκες καλλιτέχνιδες αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια όταν προσπαθούν να καθιερωθούν σε αυτόν τον ανταγωνιστικό τομέα.

Είναι σημαντικό για τους καθιερωμένους καλλιτέχνες, τους θαυμαστές και τους επαγγελματίες της βιομηχανίας να αναγνωρίσουν και να αμφισβητήσουν τις παγιωμένες προκαταλήψεις που διαιωνίζουν τις διακρίσεις εις βάρος των γυναικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Noel Gallagher ηχογραφεί ένα ακουστικό άλμπουμ «για τους θαυμαστές»
Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Kurt Cobain: Το τραγούδι των Nirvana που κατέστρεψε τη φωνή του

Η φωνή του τον πρόδωσε - Το τραγούδι των...

Cardi B: Ανατροπή στην ανατροπή με το δεύτερο άλμπουμ της – Πότε θα κυκλοφορήσει

Τι συμβαίνει με το νέο άλμπουμ της Cardi B. Η Cardi...

Η Adele αποθεώνει το «Espresso» της Sabrina Carpenter: «Είναι το απόλυτα αγαπημένο μου»

Η Adele δεν μπορεί να σταματήσει να τραγουδά τη...

Ηλίας Βρεττός και KG τα κάνουν όλα «Φύλλο & Φτερό»

Ο Ηλίας Βρεττός και ο KG τα κάνουν όλα «Φύλλο & Φτερό» με το νέο τραγούδι τους. Το καλοκαίρι μόλις...

Top Stories

Άννα Βίσση: Ολόγραμμα στο φουτουριστικό music video του «Χρυσόψαρα»

Pop αισθητική, εκρηκτικές χορογραφίες και fashion statement εμφανίσεις με...

Billie Eilish: Ξαναγράφει τους κανόνες της pop με το νέο άλμπουμ «Hit Me Hard And Soft»

Η Billie Eilish πειραματίζεται και ωριμάζει καλλιτεχνικά στα 10...

Η Μαρίνα Σάττι κυκλοφορεί το νέο EP «P.O.P.» – Μία ελληνική ανατροπή

Η Μαρίνα Σάττι πρωταγωνιστεί στην επέλαση της ελληνικής «P.O.P.»...

Kendrick Lamar: Το «Not Like Us» κάνει ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard Hot 100

Το τέταρτο No. 1 στην καριέρα του Kendrick Lamar. Η...

Ο Childish Gambino κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ «Atavista»

Το προτελευταίο άλμπουμ του Donald Glover ως Childish Gambino. Ο...