Taylor Swift: Το «The Tortured Poets Department» έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ streams

Το νέο άλμπουμ της Taylor Swift συγκέντρωσε 1,76 δισεκατομμύρια streams παγκοσμίως την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του.

Η Taylor Swift έχει ήδη σπάσει, ξανασπάσει και επεκτείνει αρκετά ρεκόρ στα charts του Billboard αυτή την εβδομάδα.

Εκτός από τις συγκλονιστικές πωλήσεις και τα streaming νούμερα στις ΗΠΑ, το νέο άλμπουμ της «The Tortured Poets Department» είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο.

Τα 31 τραγούδια της deluxe έκδοσης σημείωσαν το ρεκόρ για το άλμπουμ με τα περισσότερα streams σε μία εβδομάδα από τότε που ξεκίνησε το Billboard Global 200, το οποίο αντικατοπτρίζει την κατανάλωση μουσικής σε πάνω από 200 περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, τον Σεπτέμβριο του 2020.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με τη Luminate, το «The Tortured Poets Department» συγκέντρωσε 1,76 δισεκατομμύρια streams παγκοσμίως κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που ολοκληρώθηκε στις 25 Απριλίου, μετά την κυκλοφορία του στις 19 Απριλίου.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Taylor Swift σπάει ένα παγκόσμιο ρεκόρ streaming.

Το «The Tortured Poets Department» συνέτριψε το προηγούμενο ρεκόρ που έθεσε το δικό της άλμπουμ «Midnights» τον Οκτώβριο του 2022, με τα 20 τραγούδια της deluxe έκδοσης «3am Edition» να καταγράφουν 1,16 δισεκατομμύρια streams.

Αυτό σημαίνει ότι η Taylor Swift δεν σημείωσε μόνο ένα νέο ρεκόρ, αλλά ανέβαινε σε ένα εντελώς νέο επίπεδο, βελτιώνοντας την προηγούμενη καλύτερη επίδοσή της κατά 52%.

Διαφήμιση

Θα ήταν εύκολο να αποδώσουμε το τεράστιο σύνολο streams του «The Tortured Poets Department» στην εκτεταμένη λίστα τραγουδιών του, καθώς η Taylor Swift πρόσθεσε 15 τραγούδια (σε μία νέα έκδοση που ονόμαζεται συλλογικά «The Anthology») μόλις δύο ώρες μετά την κυκλοφορία της standard edition των 16 τραγουδιών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Taylor Swift: Το «1989 (Taylor’s Version)» έσπασε δύο μεγάλα ρεκόρ στο Spotify

Και ενώ αυτά τα 15 επιπλέον τραγούδια σίγουρα βοήθησαν, λαμβάνοντας μισό δισεκατομμύριο streams, το «The Tortured Poets Department» θα είχε σπάσει το ρεκόρ ακόμα και με τα αρχικά 16 τραγούδια του, τα οποία συγκέντρωσαν 1,27 δισεκατομμύρια streams παγκοσμίως την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του άλμπουμ.

Λίγο περισσότερα από τα μισά streams της πρώτης εβδομάδας του νέου άλμπουμ της Taylor Swift προήλθαν από τις ΗΠΑ, ενώ 869,6 εκατομμύρια ήταν τα streams από χώρες εκτός Αμερικής.

Επομένως, παρόλο που εδρεύει στην Αμερική και μάλιστα ξεκίνησε την καριέρα της στην country μουσική, ένα είδος που επικεντρώνεται ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, η λάμψη της δεν γνωρίζει γεωγραφικά όρια, καθώς το «The Tortured Poets Department» γράφει ιστορία επίσης ως το άλμπουμ με τα περισσότερα streams εκτός των ΗΠΑ σε μία εβδομάδα (από τον Σεπτέμβριο του 2020).

Το νέο άλμπουμ της Taylor Swift ξεπερνά το «Un Verano Sin Ti» του Bad Bunny, του οποίου τα 23 τραγούδια συγκέντρωσαν συνολικά 704,7 εκατομμύρια streams εκτός των ΗΠΑ την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 12 Μαΐου 2022.

Διαφήμιση

Τα έξι άλμπουμ με τα περισσότερα streams εκτός των ΗΠΑ την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του ανήκουν όλα στην Taylor Swift και τον Bad Bunny.

Εκτός από το «The Tortured Poets Department», το «Midnights» απέσπασε 606 εκατομμύρια streams και το «1989 (Taylor’s Version)» συγκέντρωσε 440,8 εκατομμύρια streams.

Και εκτός από το «Un Verano Sin Ti», ο Bad Bunny μέτρησε 502,1 εκατομμύρια streams με το «nadie sabe lo que va a pasar manana» και 378 εκατομμύρια streams με το «El Ultimo Tour Del Mundo» στην πρώτη εβδομάδα του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Taylor Swift: Η έντονη αντίδραση για το «αδιάκριτο» άρθρο για τη σεξουαλικότητά της

Από τα τραγούδια του «The Tortured Poets Department», το «Fortnight», με τη συμμετοχή του Post Malone κάνει ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard Global 200 και του Billboard Global Excl. U.S.

Το «Fortnight» καταλαμβάνει την κορυφή του Global 200 με 176,8 εκατομμύρια streams – ή το 10% των συνολικών streams του άλμπουμ – και 27.000 downloads παγκοσμίως.

Η Taylor Swift κερδίζει το πέμπτο της Νο. 1 στο Global 200, τα περισσότερα No. 1 για έναν σόλο καλλιτέχνη στην ιστορία του chart. Στο Global Excl. U.S., φτάνει στο τρίτο της Νο.1, δένοντας με τους περισσότερους σολίστ.

Εν τω μεταξύ, το «Fortnight» κατακτά επίσης την πρώτη θέση σε 34 από τα Hits of the World Charts του Billboard, σε χώρες όπως η Αυστραλία, η Μαλαισία, η Νέα Ζηλανδία, οι Φιλιππίνες, η Σιγκαπούρη και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Ο ZAYN έδωσε την πρώτη του συναυλία μετά τους One Direction

Ο ZAYN απέφευγε τις ζωντανές εμφανίσεις εδώ και εννέα...

Ο Diddy ζητά συγγνώμη για το σοκαριστικό βίντεο με τον ξυλοδαρμό της Cassie

Ο Diddy δήλωσε «αποφασισμένος να γίνει καλύτερος άνθρωπος». Ο Sean...

Taylor Swift: Τρεις συνεχόμενες εβδομάδες στο No. 1 του Billboard 200 το «The Tortured Poets Department»

Η Taylor Swift επεκτείνει το ρεκόρ της για τον σόλο καλλιτέχνη με τις περισσότερες εβδομάδες στο No. 1 του...

Top Stories

Άννα Βίσση: Ακούστε το νέο τραγούδι «Χρυσόψαρα»

Η Άννα Βίσση κάνει για ακόμα μία φορά την...

Billie Eilish: Ξαναγράφει τους κανόνες της pop με το νέο άλμπουμ «Hit Me Hard And Soft»

Η Billie Eilish πειραματίζεται και ωριμάζει καλλιτεχνικά στα 10...

Η Μαρίνα Σάττι κυκλοφορεί το νέο EP «P.O.P.» – Μία ελληνική ανατροπή

Η Μαρίνα Σάττι πρωταγωνιστεί στην επέλαση της ελληνικής «P.O.P.»...

Kendrick Lamar: Το «Not Like Us» κάνει ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard Hot 100

Το τέταρτο No. 1 στην καριέρα του Kendrick Lamar. Η...

Ο Childish Gambino κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ «Atavista»

Το προτελευταίο άλμπουμ του Donald Glover ως Childish Gambino. Ο...