Η Eurovision απαγορεύει τις σημαίες της Παλαιστίνης

Η Eurovision απαγορεύει τις παλαιστινιακές σημαίες και τα φιλοπαλαιστινιακά σύμβολα.

Οι διοργανωτές της Eurovision 2024 δήλωσαν ότι διατηρούν το δικαίωμα να απομακρύνουν τις παλαιστινιακές σημαίες και τα φιλοπαλαιστινιακά σύμβολα κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί αυτήν την εβδομάδα στο Μάλμε της Σουηδίας.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του διαγωνισμού ανέφερε ότι οι κάτοχοι εισιτηρίων θα επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους μόνο τις σημαίες των χωρών που συμμετέχουν στον διαγωνισμό, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ, και τη Σημαία Υπερηφάνειας.

Σε μήνυμά του προς το Associated Press, πρόσθεσε επίσης ότι ρούχα, αντικείμενα ή αφίσες με φιλοπαλαιστινιακά σύμβολα που «μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μέσα προβολής στις τηλεοπτικές οθόνες» ενδέχεται επίσης να απαγορευτούν.

Διαφήμιση

Φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές που επιθυμούν τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision έχουν ανακοινώσει μεγάλες συγκεντρώσεις στο κέντρο του Μάλμε, αρκετά χιλιόμετρα μακριά από τον χώρο διεξαγωγής του διαγωνισμού, το Malmo Arena.

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι αυστηρά κατά τη διάρκεια του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision στην πόλη του Μάλμε στη νότια Σουηδία, όπως δήλωσε τον προηγούμενο μήνα η αστυνομία, επικαλούμενη τις διαδηλώσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αναταραχές και αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατίας στη σκανδιναβική χώρα.

«Η ασφάλεια θα είναι αυστηρή», δήλωσε η Petra Stenkula, επικεφαλής της αστυνομίας της περιοχής του Μάλμε, σύμφωνα με τον σουηδικό τηλεοπτικό σταθμό TV4.

Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών υπήρξαν πολλές εκκλήσεις από διάφορες χώρες για τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τη φετινή Eurovision και για μποϊκοτάζ του διαγωνισμού.

Διαφήμιση

Πάνω από 1.000 Σουηδοί καλλιτέχνες, όπως οι Robyn, Fever Ray και First Aid Kit, ζήτησαν να αποκλειστεί το Ισραήλ, ενώ πάνω από 1.400 επαγγελματίες της μουσικής βιομηχανίας της Φινλανδίας υπέγραψαν αίτημα για τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τον διαγωνισμό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Eurovision 2024: Οριστική η συμμετοχή του Ισραήλ - Άλλαξε τίτλο και στίχους στο τραγούδι του

Ακόμη και το τραγούδι του Ισραήλ, με εκπρόσωπο την Eden Golan, αποδείχθηκε επίσης αμφιλεγόμενο.

Η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU), η οποία διοργανώνει τον διαγωνισμό της Eurovision, δήλωσε το Φεβρουάριο ότι είχε ξεκινήσει τη διαδικασία εξονυχιστικού ελέγχου των στίχων του τραγουδιού του Ισραήλ.

Το τραγούδι, με τον αρχικό τίτλο «October Rain», φαινόταν να περιέχει αναφορές στα θύματα των επιθέσεων της Χαμάς στο Νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου και αποκλείστηκε λόγω παραβίασης των κανόνων περί πολιτικής ουδετερότητας του διαγωνισμού.

Ωστόσο, η ραδιοτηλεόραση του Ισραήλ Kan αρχικά αρνήθηκε να αλλάξει το τραγούδι, υποστηρίζοντας ότι θα προτιμούσε να αποσυρθεί από τον διαγωνισμό, αλλά ο Πρόεδρος του Ισραήλ, Isaac Herzog, παρενέβη και ζήτησε αργότερα να γίνουν οι «απαραίτητες προσαρμογές» για να διασφαλιστεί η συμμετοχή της χώρας στην Eurovision.

Διαφήμιση

Στις 9 Μαρτίου, επιβεβαιώθηκε η συμμετοχή του Ισραήλ στην Eurovision 2024, μετά τις αλλαγές στους στίχους και τον τίτλο του τραγουδιού, το οποίο μετονομάστηκε σε «Hurricane».

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Cardi B: Ανατροπή στην ανατροπή με το δεύτερο άλμπουμ της – Πότε θα κυκλοφορήσει

Τι συμβαίνει με το νέο άλμπουμ της Cardi B. Η Cardi...

Η Adele αποθεώνει το «Espresso» της Sabrina Carpenter: «Είναι το απόλυτα αγαπημένο μου»

Η Adele δεν μπορεί να σταματήσει να τραγουδά τη...

Άννα Βίσση: Ολόγραμμα στο φουτουριστικό music video του «Χρυσόψαρα»

Pop αισθητική, εκρηκτικές χορογραφίες και fashion statement εμφανίσεις με...

Bruce Springsteen: Επετειακή έκδοση για τα 40 χρόνια του «Born In The U.S.A.»

Το «Born In The U.S.A.» του Bruce Springsteen έγινε σύμβολο μίας ολόκληρης γενιάς. Η Sony Music θα γιορτάσει την 40ή...

Top Stories

Billie Eilish: Ξαναγράφει τους κανόνες της pop με το νέο άλμπουμ «Hit Me Hard And Soft»

Η Billie Eilish πειραματίζεται και ωριμάζει καλλιτεχνικά στα 10...

Η Μαρίνα Σάττι κυκλοφορεί το νέο EP «P.O.P.» – Μία ελληνική ανατροπή

Η Μαρίνα Σάττι πρωταγωνιστεί στην επέλαση της ελληνικής «P.O.P.»...

Kendrick Lamar: Το «Not Like Us» κάνει ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard Hot 100

Το τέταρτο No. 1 στην καριέρα του Kendrick Lamar. Η...

Ο Childish Gambino κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ «Atavista»

Το προτελευταίο άλμπουμ του Donald Glover ως Childish Gambino. Ο...

Eurovision 2024: Ανακοινώθηκε η βαθμολογία των Ημιτελικών – Η θέση Ελλάδας και Κύπρου

Ανακοινώθηκε η βαθμολογία των χωρών στους δύο ημιτελικούς της...