Η μουσική της Joni Mitchell επέστρεψε στο Spotify

Η δισκογραφία της Joni Mitchell βρίσκεται ξανά στη δημοφιλή υπηρεσία streaming.

Ακολουθώντας διακριτικά τον Neil Young, η Joni Mitchell επανέφερε τη μουσική της στο Spotify.

Ο Neil Young επανέφερε πρόσφατα τη μουσική του στο Spotify, τερματίζοντας το μποϊκοτάζ που ξεκίνησε το 2022 για να διαμαρτυρηθεί για την αποκλειστική τότε συνεργασία της υπηρεσίας streaming με τον Joe Rogan.

Εκφράζοντας τότε στη συμπαράστασή της στον Neil Young, η Joni Mitchell είχε αποσύρει και εκείνη τη μουσική της από το Spotify και τώρα τον ακολούθησε στην επιστροφή του, όπως επισημαίνει ο Guardian.

Διαφήμιση

Σε αντίθεση με τον Neil Young, δεν υπήρξε καμία επίσημη δήλωση από την Joni Mitchell ή τους συνεργάτες της για την ανακοίνωση ή την εξήγηση της απόφασης.

Οι θαυμαστές ήταν αυτή που παρατήρησαν ότι η δισκογραφία της είχε επιστρέψει και διέδωσαν την είδηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Mitchell είχε αποσύρει τη μουσική της από το Spotify πριν από δύο και πλέον χρόνια, διαμαρτυρόμενη για τη συνεργασία της υπηρεσίας streams με τον Joe Rogan και την αποκλειστική συμφωνία για τη φιλοξενία του δημοφιλέστατου podcast «The Joe Rogan Experience».

Ο Joe Rogan και η εκπομπή του δέχθηκαν πυρά από γιατρούς, οι οποίοι τον κατηγόρησαν ότι διέδιδε παραπληροφόρηση για το εμβόλιο κατά του Covid-19.

Διαφήμιση

Πρώτος απέσυρε τη μουσική του ο Neil Young τον Ιανουάριο του 2022, και η Joni Mitchell ακολούθησε μερικές εβδομάδες αργότερα, δημοσιεύοντας μία δήλωση με τίτλο «Στέκομαι στο πλευρό του Neil Young!».

«Άνθρωποι χωρίς ευθύνη διαδίδουν ψέματα που κοστίζουν ζωές. Στέκομαι αλληλέγγυα με τον Neil Young και την παγκόσμια επιστημονική και ιατρική κοινότητα σε αυτό το θέμα», έγραψε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Taylor Swift: Ο καλλιτέχνης με τα περισσότερα streams στο Spotify το 2023

Η απόφαση των δύο καλλιτεχνών να αλλάξουν στάση ήρθε μετά την υπογραφή μίας νέας συμφωνίας 250 εκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ του Joe Rogan και του Spotify.

Στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας, το podcast «The Joe Rogan Experience» θα είναι διαθέσιμο και σε άλλες πλατφόρμες, όπως το Apple, το Amazon και το Tidal.

Έτσι, ο Neil Young έγραψε με δισταγμό: «Επέστρεψε επειδή δεν μπορώ να φύγω από όλες αυτές τις υπηρεσίες όπως έκανα με το Spotify, γιατί η μουσική μου δεν θα είχε καμία προβολή στους λάτρεις της μουσικής γενικά.»

Διαφήμιση

Για την Joni Mitchell, η απόφαση να επιστρέψει στη δημοφιλή υπηρεσία streaming έρχεται σε μία πολύ γεμάτη και συναρπαστική περιόδου.

Μετά το ανεύρυσμα εγκεφάλου που υπέστη το 2015, η 80χρονη τραγουδίστρια επανέρχεται με σταθερά βήματα στη δημοσιότητα, καθώς και στη σκηνή.

Το 2022, έδωσε την πρώτη της συναυλία μετά από πάνω από 20 χρόνια, με τη συμμετοχή της στο Newport Folk Festival να μετατρέπεται σε live album που βραβεύτηκε με Grammy.

Η Joni Mitchell εμφανίστηκε επίσης στα φετινά Βραβεία Grammy, ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στη σκηνή της διοργάνωσης και αυτή την εβδομάδα τίμησε τον Elton John και τον Bernie Taupin καθώς λάμβαναν το Gershwin Prize για το Δημοφιλές Τραγούδι από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου των ΗΠΑ.

Επίσης, ετοιμάζει συναυλίες για τον ερχόμενο Οκτώβριο στο Λος Άντζελες.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Γιατί ο Noel Gallagher θεωρούσε τους Oasis εμπόδιο στην καριέρα του

Αν δεν είχαν διαλυθεί οι Oasis, ο Noel Gallagher...

Ariana Grande και Cynthia Erivo μαγεύουν με τις φωνές τους στο trailer του «Wicked»

Η Ariana Grande και η Cynthia Erivo ενώνουν με...

Ο ZAYN λύνει τη σιωπή του για τον αρραβώνα με την Perrie Edwards: «Δεν ήξερα τίποτα»

«Ήμουν αρραβωνιασμένος και δεν ήξερα τίποτα τότε», δηλώνει ο...

Η Cardi B δεν θα κυκλοφορήσει φέτος το νέο άλμπουμ της

Η αναμονή για το δεύτερο άλμπουμ της Cardi B...

Meduza, OneRepublic και Leony κυκλοφορούν το επίσημο τραγούδι του UEFA EURO 2024

Οι Meduza, οι OneRepublic και η Leony ανάβουν τη «φωτιά» του UEFA EURO 2024. Σε έναν εκρηκτικό συνδυασμό μουσικού ταλέντου...

Top Stories

Η Μαρίνα Σάττι κυκλοφορεί το νέο EP «P.O.P.» – Μία ελληνική ανατροπή

Η Μαρίνα Σάττι πρωταγωνιστεί στην επέλαση της ελληνικής «P.O.P.»...

Kendrick Lamar: Το «Not Like Us» κάνει ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard Hot 100

Το τέταρτο No. 1 στην καριέρα του Kendrick Lamar. Η...

Ο Childish Gambino κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ «Atavista»

Το προτελευταίο άλμπουμ του Donald Glover ως Childish Gambino. Ο...

Eurovision 2024: Ανακοινώθηκε η βαθμολογία των Ημιτελικών – Η θέση Ελλάδας και Κύπρου

Ανακοινώθηκε η βαθμολογία των χωρών στους δύο ημιτελικούς της...

Eurovision 2024: Νικήτρια η Ελβετία με το Nemo – Στην 11η θέση η Ελλάδα

Η Ελβετία είναι η μεγάλη νικήτρια της Eurovision 2024. Ο...