Olly Alexander: Ξέσπασε σε κλάματα για τη διαμάχη σχετικά με τη συμμετοχή του στη Eurovision 2024

«Προφανώς υπάρχουν πολλά πράγματα που θα ήθελα να είναι διαφορετικά», είπε ο Olly Alexander για τη συμμετοχή του στη Eurovision 2024.

Ο Olly Alexander ξέσπασε σε κλάματα κατά τη διάρκεια συνέντευξης μιλώντας για την αντιπαράθεση σχετικά με τη συμμετοχή του Ισραήλ στον φετινό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Ο τραγουδιστής των Years & Years εκπροσωπεί το Ηνωμένο Βασίλειο στη Eurovision 2024 στο Μάλμε της Σουηδίας με το τραγούδι «Dizzy», ωστόσο, έχει δεχθεί έντονες εκκλήσεις να μποϋκοτάρει τον διαγωνισμό λόγω της συμμετοχής του Ισραήλ, ως ένδειξη αλληλεγγύης προς την Παλαιστίνη, εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου στη Γάζα.

Σε μία νέα συνέντευξή τους στους Times, ο Olly Alexander παραδέχτηκε ότι δυσκολευόταν όταν η εφημερίδα επισήμανε ότι φαινόταν αδιάθετος κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του σε pre-party της Eurovision στο Λονδίνο.

Διαφήμιση

«Ναι, δυσκολεύτηκα εκείνη την ημέρα. Ήμουν κλεισμένος σε ένα δωμάτιο προσπαθώντας να μην καταρρεύσω», εξομολογήθηκε.

«Συνήθως, ανεβαίνεις στη σκηνή και δίνεις τον καλύτερο εαυτό σου, αλλά ένιωθα πραγματικά ανίκανος να το κάνω. Ήταν δύσκολο… Απλά δεν μπορούσα να συνέλθω και μετά ντρεπόμουν και αισθανόμουν άσχημα με τον εαυτό μου», συνέχισε.

Ο Olly Alexander άρχισε να κλαίει όταν ρωτήθηκε αν η διαμάχη είχε αμαυρώσει την εμπειρία της Eurovision.

«Προφανώς υπάρχουν πολλά πράγματα που θα ήθελα να είναι διαφορετικά. Και αυτό είναι πολύ μεγαλύτερο από εμένα και τη Eurovision, πραγματικά είναι», είπε.

Διαφήμιση

«Προφανώς, εύχομαι να μην υπήρχε ο πόλεμος ή αυτή η τρελή ανθρωπιστική κρίση. Εύχομαι για ειρήνη και βρήκα αυτή την εμπειρία, κάποιες φορές, εξαιρετικά… Απλά ένιωθα πολύ λυπημένος και στεναχωρημένος», εξήγησε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Eurovision 2024: Οι Marcus & Martinus θα εκπροσωπήσουν τη Σουηδία με το «Unforgettable»

«Αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι καλό όταν οι άνθρωποι ενώνονται για να διασκεδάσουν. Γι’ αυτό ήθελα να συμμετάσχω στη Eurovision», πρόσθεσε.

Ο Olly Alexander ότι υποστηρίζει «την κατάπαυση του πυρός, την επιστροφή των ομήρων, την ασφάλεια και την προστασία όλων των ανθρώπων στη Γάζα – όλων των Παλαιστινίων και των ανθρώπων στο Ισραήλ».

Όπως σημείωσε στη συνέχεια, το αν θα συμμετάσχει ή όχι στη Eurovision «δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι σε αυτά τα πράγματα, γι’ αυτό και συνεχίζω να το κάνω».

«Πιστεύω ότι είναι καλό να ενωθούμε μέσα από τη μουσική. Ακόμα ελπίζω να απολαύσω κάποιες πτυχές της», σχολίασε για τη Eurovision.

Διαφήμιση

Μια εβδομάδα πριν το pre-party, μία ομάδα 450 καλλιτεχνών με την ονομασία Queers For Palestine έγραψε μία ανοιχτή επιστολή προς τον Olly Alexander, ζητώντας του να μποϊκοτάρει τη Eurovision 2024 λόγω της συμμετοχής του Ισραήλ.

«Αρνούμενη να αποβάλει το Ισραήλ από τον διαγωνισμό, η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) παρέχει πολιτιστική κάλυψη και υποστήριξη στην καταστροφική βία που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ στους Παλαιστίνιους», ανέφερε η επιστολή.

Ο Olly Alexander απάντησε στην επιστολή με μία προσωπική δήλωση που δημοσιεύτηκε στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Υποστηρίζω ολόψυχα τη λήψη μέτρων για την άμεση και μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, την επιστροφή όλων των ομήρων και την ασφάλεια και την προστασία όλων των αμάχων στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ», δήλωσε.

«Ξέρω ότι κάποιοι άνθρωποι θα επιλέξουν να μποϊκοτάρουν τη Eurovision φέτος και καταλαβαίνω και σέβομαι την απόφασή τους», πρόσθεσε.

Τον Δεκέμβριο του 2023, ο Olly Alexander ήταν ένα από τα πολλά ονόματα που υπέγραψαν μία φιλοπαλαιστινιακή επιστολή που χαρακτήρισε το Ισραήλ ως ένας «κράτος απαρτχάιντ» και το κατηγόρησε για γενοκτονία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Μαρίνα Σάττι: Οι πρώτες δηλώσεις για τη συμμετοχή της στην Eurovision 2024

Η επιστολή, που δημοσιεύθηκε πριν επιβεβαιωθεί η συμμετοχή του στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision για λογαριασμό του Ηνωμένου Βασιλείου, ήταν πρωτοβουλία της οργάνωσης ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβιστών Voices4London, η οποία ζήτησε κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και να επιτρέψει το Ισραήλ την παροχή βοήθειας στην περιοχή.

Η επιστολή καταδίκασε επίσης τη «σιωνιστική προπαγάνδα» εν μέσω του πολέμου με τη Χαμάς.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Ο ZAYN έδωσε την πρώτη του συναυλία μετά τους One Direction

Ο ZAYN απέφευγε τις ζωντανές εμφανίσεις εδώ και εννέα...

Ο Diddy ζητά συγγνώμη για το σοκαριστικό βίντεο με τον ξυλοδαρμό της Cassie

Ο Diddy δήλωσε «αποφασισμένος να γίνει καλύτερος άνθρωπος». Ο Sean...

Cage The Elephant: Αναγεννιούνται από τις στάχτες τους στο νέο άλμπουμ «Neon Pill»

Το νέο άλμπουμ των Cage The Elephant μεταμορφώνει μία περίοδο τραγωδίας και αναταραχής σε δώδεκα καθαρτικά τραγούδια. Οι Cage The...

Top Stories

Άννα Βίσση: Ακούστε το νέο τραγούδι «Χρυσόψαρα»

Η Άννα Βίσση κάνει για ακόμα μία φορά την...

Billie Eilish: Ξαναγράφει τους κανόνες της pop με το νέο άλμπουμ «Hit Me Hard And Soft»

Η Billie Eilish πειραματίζεται και ωριμάζει καλλιτεχνικά στα 10...

Η Μαρίνα Σάττι κυκλοφορεί το νέο EP «P.O.P.» – Μία ελληνική ανατροπή

Η Μαρίνα Σάττι πρωταγωνιστεί στην επέλαση της ελληνικής «P.O.P.»...

Kendrick Lamar: Το «Not Like Us» κάνει ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard Hot 100

Το τέταρτο No. 1 στην καριέρα του Kendrick Lamar. Η...

Ο Childish Gambino κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ «Atavista»

Το προτελευταίο άλμπουμ του Donald Glover ως Childish Gambino. Ο...