Luke Hemmings: Η συγκλονιστική μεταμόρφωση ενός αγοριού στο νέο EP «boy»

Ένα ταξίδι στην ενηλικίωση με τον Luke Hemmings και το νέο EP του.

Ο Luke Hemmings των 5 Seconds of Summer κυκλοφορεί το νέο EP του με τίτλο «boy».

Το EP είναι μία συνοπτική και συνεκτική συλλογή επτά τραγουδιών, το καθένα από τα οποία προσφέρει στον Luke Hemmings μία νέα αίσθηση ωριμότητας, ανάπτυξης και ανθρώπινης υπόστασης.

Ο Luke Hemmings επιμελήθηκε την παραγωγή του «boy» μαζί με τον μακροχρόνιο συνεργάτη του Sammy Witte (Maggie Rogers, Harry Styles, Freya Ridings),

Διαφήμιση

Παράλληλα κυκλοφόρησε και ένα εντυπωσιακό visual EP που αποτελείται από music video και για τα επτά τραγούδια του «boy» και προβλήθηκε για πρώτη φορά παγκοσμίως για τους ανυπόμονους θαυμαστές στο YouTube.

Ο Luke Hemmings κυκλοφόρησε επίσης το βαθιά συναισθηματικό του single «Benny» και το visualizer που το συνοδεύει. Το ονειρικό ηχητικό τοπίο του «Benny» είναι μία ωδή στην οικογένεια, αλλά ταυτόχρονα είναι γεμάτο πόνο για την απώλεια μιας ζωής που μερικές φορές ζει στην περιφέρεια των δικών τους ζωών.

«Το τραγούδι μιλά για την ενοχή. Περνάω πολύ καιρό μακριά από την οικογένειά μου και ζω σε διαφορετική χώρα από αυτούς», λέει ο frontman των 5 Seconds of Summer.

«Καθώς μεγαλώνεις και η ζωή προχωράει, συμβαίνουν πράγματα στο σπίτι και έχεις ενοχή που δεν είσαι εκεί και χάνεις στιγμές», εξηγεί.

Διαφήμιση

«Είναι δύσκολο να χάσεις τις καλές στιγμές, αλλά ακόμα πιο δύσκολο να χάσεις τις κακές στιγμές. Δεν μπορείς να είσαι εκεί για να τα φτιάξεις όλα και να είσαι εκεί για τους ανθρώπους που αγαπάς», πρόσθεσε.

Τα 7 δυναμικά καινούργια τραγούδια του «boy» παρουσιάζουν τη στιχουργική και ηχητική εξέλιξη του Luke Hemmings από την αρχή κιόλας με το πρώτο τραγούδι του EP, «I’m Still Your Boy».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Luke Hemmings των 5SOS κυκλοφορεί το νέο single «Shakes»

Ξεκινώντας με με την απαλή μελωδία μιας ακουστικής κιθάρας και αρκετές στρώσεις από φωνητικά, η παραγωγή υποχωρεί και συρρικνώνεται, πριν εκραγεί στο ρεφρέν, με τον Luke Hemmings να επαναλαμβάνει σαν μαγικό ξόρκι τη φράση: «Είμαι ακόμα το αγόρι σου».

Στιχουργικά, το τραγούδι δίνει τον τόνο για το ευρύτερο θέμα του EP, που επικεντρώνεται στον ενδιάμεσο χώρο ανάμεσα στη νιότη και την ενήλικη ζωή.

Με τον ενδοσκοπικό Luke Hemmings στο τιμόνι, που ακόμα παλεύει να κρατήσει την παιδική ηλικία του που σβήνει, κάθε τραγούδι τραβάει τους ακροατές πιο βαθιά στο ονειρικό βασίλείο του, όπου τα θέματα της νιότης που φεύγει, του φόβου, της μοναξιάς και της ελπίδας αντηχούν δυνατά.

Διαφήμιση

Όταν ρωτήθηκε για την έμπνευση του «boy», ο Luke Hemmings είπε: «Η πλειοψηφία των τραγουδιών για το “boy” γράφτηκαν σε μία περίοδο της ζωής μου όπου δεν ήξεραν τι ήταν ηρεμία».

«Τα τραγούδια γεννήθηκαν σε αεροπλάνα και σημειωματάρια ξενοδοχείων, ενώ μουρμούριζα από μέσα μου ενώ περπατούσα κάθε μέρα σε νέες πόλεις», συνέχισε

«Ήμουν αποπροσανατολισμένος και καταβεβλημένος από τον κόσμο και τη θέση μου σε αυτόν. Αυτά τα συναισθήματα μπλέχτηκαν μέσα σε αυτό το project. Η λαχτάρα για μεγαλύτερη συναισθηματική κατανόηση μέσα μου, η απομόνωση, το πένθος, η αγάπη, η θλίψη και η ελπίδα», εξήγησε.

«Δεν θέλω να τα αντιμετωπίζετε ως αυτοβιογραφικά γεγονότα, αλλά σαν ένας υπερβολικό δραματικός, καθαρτικό, ποιητικός εσωτερικός μονόλογος. Σαν να ανοίξατε το ημερολόγιό μου και μπορούσατε να διαβάσετε μόνο μία γραμμή από κάθε σελίδα», ανέφερε.

Το «boy» δεν είναι μόνο μία νέα και συναρπαστική ηχητική εποχή για τον Luke Hemmings και τους θαυμαστές του σε όλο τον κόσμο, αλλά αποτελούν και μαρτυρία ενός καλλιτέχνη που εξελίσσεται, ο οποίος, όπως έγραψε το Dork Magazine, «απογυμνώνει την εσωστρεφή ψυχή του, δημιουργώντας ένα ερωτικό γράμμα προς τη νοσταλγία και ένα ταξίδι αυτογνωσίας».

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Ο Ed Sheeran τραγούδησε σε μαθητές δημοτικού σχολείου – Η εμφάνιση – έκπληξη

Ο Ed Sheeran μίλησε στους μαθητές και τους τραγούδησε...

Selena Gomez: Το πρώτο teaser από την τέταρτη σεζόν του «Only Murders In The Building»

Το «Only Murders In The Building» επιστρέφει με νέες...

Mabel και Shygirl αμφισβητούν τα στερεότυπα με το «Look At My Body Pt. II»

Η Mabel και η Shygirl γιορτάζουν τη γοητεία της...

Ντοκιμαντέρ για τον Bruce Springsteen και την E Street Band στο Disney+

Ο Bruce Springsteen και η E Street Band μας...

Ο Justin Bieber και η Hailey Bieber περιμένουν το πρώτο τους παιδί

Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν ο Justin Bieber και η Hailey Bieber. Ο Justin Bieber και η Hailey Bieber ανακοίνωσαν ότι...

Top Stories

Kendrick Lamar: Το «Not Like Us» κάνει ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard Hot 100

Το τέταρτο No. 1 στην καριέρα του Kendrick Lamar. Η...

Ο Childish Gambino κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ «Atavista»

Το προτελευταίο άλμπουμ του Donald Glover ως Childish Gambino. Ο...

Eurovision 2024: Ανακοινώθηκε η βαθμολογία των Ημιτελικών – Η θέση Ελλάδας και Κύπρου

Ανακοινώθηκε η βαθμολογία των χωρών στους δύο ημιτελικούς της...

Eurovision 2024: Νικήτρια η Ελβετία με το Nemo – Στην 11η θέση η Ελλάδα

Η Ελβετία είναι η μεγάλη νικήτρια της Eurovision 2024. Ο...

Eurovision 2024: Ο πραγματικός λόγος που η Ολλανδία αποκλείστηκε από τον τελικό

Η ολλανδική δημόσια ραδιοτηλεόραση θεωρεί «υπερβολικό» και «αυστηρό» τον...