Pearl Jam: Οι συγκρούσεις στη δημιουργία του νέου άλμπουμ τους που άναψαν τη φλόγα του συγκροτήματος

«Ήταν καλό να μας πιέζουν», δήλωσε ο Eddie Vedder των Pearl Jam.

Οι Pearl Jam κυκλοφόρησαν στις 19 Απριλίου το νέο άλμπουμ τους «Dark Matter», το πρώτο τους δισκογραφικό εγχείρημα με τον διάσημο παραγωγό Andrew Watt στο τιμόνι.

Ο Andrew Watt είχε συνεργαστεί προηγουμένως με τον τραγουδιστή του συγκροτήματος, Eddie Vedder, στο σόλο άλμπουμ του «Gigaton» του 2022.

Ο παραγωγός, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του στην pop μουσική, έχει γίνει περιζήτητος τα τελευταία χρόνια ανάμεσα σε πολλούς θρύλους της rock, έχοντας συνεργαστεί με εμβληματικά ονόματα όπως οι Ozzy Osbourne, οι Rolling Stones και ο Iggy Pop.

Διαφήμιση

Ωστόσο, παρόλο που η Eddie Vedder είχε ήδη την εμπειρία συνεργασίας με τον Watt, η δημιουργία του «Dark Matter» δεν κυλούσε πάντα ομαλά. Όμως οι συγκρούσεις που προέκυψαν έσπρωξαν τους Pearl Jam στα όριά τους από δημιουργική άποψη και ο πόνος άξιζε τον κόπο λόγω του τελικού αποτελέσματος.

Σε μία νέα συνέντευξη των Pearl Jam στον Zane Lowe και στο Apple Music 1, ο Eddie Vedder παραδέχτηκε: «Ο Andrew, θα έλεγα ειλικρινά, με έκανε να τρελαίνομαι λίγο. Και μετά προσπαθούσα να κάνω κάτι πραγματικά καλό, απλά για να πω: “Άντε πνίξου. Κάνε πίσω”».

Ανατρέχοντας σε μία συγκεκριμένη ημέρα κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης, ο Eddie Vedder θυμήθηκε: «Είπα: “Κοίτα, χρειάζομαι απόψε ρεπό… Πρέπει να κοιμηθώ ή να κάνω κάτι… Προσπαθώ να κερδίσω οκτώ ή δέκα ώρες… Απλά χρειάζομαι να ξεσκάσω”. Γιατί ήμασταν ήδη 15 μέρες στη σειρά, απλά, συνεχίζαμε, συνεχίζαμε, συνεχίζαμε.»

Σε εκείνο το σημείο, ο Eddie Vedder είχε ζητήσει από τον Andrew Watt να δουλέψει πάνω σε ένα τραγούδι με τον Mike McCready αντί για εκείνον, με τον παραγωγό να του απαντά: «Καταλαβαίνω. Το καταλαβαίνω απόλυτα… Είμαι μαζί σου. Θα μείνω άλλες τρεις εβδομάδες, ό,τι χρειαστεί.»

Διαφήμιση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Pearl Jam: Ένα σκοτεινό ταξίδι προς το φως με το νέο άλμπουμ «Dark Matter»

Ο τραγουδιστής σκέφτηκε τότε ότι η δημιουργία του άλμπουμ «πηγαίνει καλά», όμως πίστευε ότι «κάτι θα ραγίσει» αν τα πράγματα συνεχίζονταν με τον ίδιο τρόπο.

Σε μία προσπάθεια να αποτρέψει τις περαιτέρω συγκρούσεις, ο Andrew Watt πρότεινε την ακόλουθη λύση: «Τι λες λοιπόν; Φεύγεις σπίτι στις 10, αλλά πριν φύγεις, αν τελειώσεις τη γέφυρα στο ένα τραγούδι και μετά το outro στο άλλο… Και μείνε μαζί μας εδώ, θα ηχογραφήσουμε και το άλλο πράγμα».

«Εγώ είπα: “Εντάξει, δώσε μου 10 λεπτά”. Μπήκα μέσα και το έγραψα και το τραγούδησα και απλά ήθελα να εξαφανιστώ… Χρειαζόμουν απλά οκτώ ώρες για τον εαυτό μου», είπε ο Eddie Vedder.

Όπως εξήγησε ο frontman των Pearl Jam, δεν ένιωσε ότι χρειαζόταν να ζητήσει συγγνώμη από τον Andrew Watt επειδή «ήταν μέρος του να μας πιέζουν και πρέπει να μας πιέζουν», κάτι που τελικά ωφέλησε το άλμπουμ.

«Ίσως όταν αρχίζεις να νιώθεις λίγο ανασφαλής και ευάλωτος ή οτιδήποτε άλλο, αυτό θα μπορούσε να είναι η ευκαιρία για να φτάσεις σε κάποια από τα πιο βαθιά πράγματα που μπορεί να είναι κλειστά κανονικά», τόνισε.

Διαφήμιση

Πλέον, ο Eddie Vedder πιστεύει ότι οι συγκρούσεις με τον Andrew Watt ήταν απρόσμενο καλό.

«Έτσι το γεγονός ότι είχαμε τον Andrew μας άναψε τη φωτιά, δεν τσακωνόμασταν μαζί του – ήταν καλό να μας πιέζουν. Και δεν νομίζω ότι κάποια πράγματα θα είχαν γίνει όπως έγιναν αν δεν είχαμε φτάσει σε εκείνο το σημείο», παραδέχτηκε.

Εν τω μεταξύ, ο κιθαρίστας των Pearl Jam, Stone Gossard, αποκάλυψε πρόσφατα ότι το συγκρότημα σχεδιάζει να επιστρέψει στο στούντιο για «περισσότερη μουσική» παρά την πρόσφατη κυκλοφορία του «Dark Matter».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οι Pearl Jam πατάνε γκάζι με το νέο τραγούδι «Running»

«Νομίζω ότι αυτός ο δίσκος ήταν μία εμπειρία που μας ενεργοποίησε όλους», είπε και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι ο Andrew έκανε πραγματικά τη διαφορά λόγω της φυσικής κλίσης του ως παραγωγός και ως θαυμαστής. Θα ήταν ωραίο να κάνουμε περισσότερα».

Pearl Jam: The ‘Dark Matter’ Interview | Apple Music

 

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Ο ZAYN έδωσε την πρώτη του συναυλία μετά τους One Direction

Ο ZAYN απέφευγε τις ζωντανές εμφανίσεις εδώ και εννέα...

Ο Diddy ζητά συγγνώμη για το σοκαριστικό βίντεο με τον ξυλοδαρμό της Cassie

Ο Diddy δήλωσε «αποφασισμένος να γίνει καλύτερος άνθρωπος». Ο Sean...

Madonna: «Κανείς δεν μου είπε ότι η μητέρα μου πέθαινε»

Η Madonna έχασε τη μητέρα της όταν ήταν μόλις πέντε ετών. Η Madonna υπενθύμισε ότι η Ημέρα της Μητέρας μπορεί...

Top Stories

Άννα Βίσση: Ακούστε το νέο τραγούδι «Χρυσόψαρα»

Η Άννα Βίσση κάνει για ακόμα μία φορά την...

Billie Eilish: Ξαναγράφει τους κανόνες της pop με το νέο άλμπουμ «Hit Me Hard And Soft»

Η Billie Eilish πειραματίζεται και ωριμάζει καλλιτεχνικά στα 10...

Η Μαρίνα Σάττι κυκλοφορεί το νέο EP «P.O.P.» – Μία ελληνική ανατροπή

Η Μαρίνα Σάττι πρωταγωνιστεί στην επέλαση της ελληνικής «P.O.P.»...

Kendrick Lamar: Το «Not Like Us» κάνει ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard Hot 100

Το τέταρτο No. 1 στην καριέρα του Kendrick Lamar. Η...

Ο Childish Gambino κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ «Atavista»

Το προτελευταίο άλμπουμ του Donald Glover ως Childish Gambino. Ο...