Beatles: Γιατί ο Paul McCartney είναι ξυπόλητος στο εξώφυλλο του «Abbey Road»;

Ένα από τα πιο διάσημα εξώφυλλα δίσκων όλων των εποχών από τους Beatles έδωσε την τροφή για μία από τις πιο περίεργες θεωρίες συνωμοσίας.

Στο ντοκιμαντέρ «The Beatles: Get Back» του Peter Jackson είδαμε μέσα από τις υπέροχα αποκατεστημένες σκηνές την ταραχώδη περίοδο που πέρασαν οι Beatles στα τέλη της δεκαετίας του 1960, κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων για τους δύο τελευταίους δίσκους τους, το «Abbey Road» και το «Let It Be».

Το «Abbey Road» κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 1969 και θεωρείται συχνά ως ένα από τα σπουδαιότερα άλμπουμ των Beatles.

Το «Abbey Road» περιλαμβάνει δύο από τις καλύτερες συνθέσεις του George Harrison, την πιο δημοφιλή από τις τρεις προσπάθειες του Ringo Starr να γράψει ένα τραγούδι και τη συνέχεια της εξαιρετικής φόρμας του διδύμου Paul McCartney και John Lennon, με εξαίρεση ίσως το «Maxwell’s Silver Hammer».

Διαφήμιση

Έμοιαζε με μία τελευταία ματιά στη συνοχή των Beatles πριν από το άνισο «Let It Be», το οποίο αντικατόπτριζε τον διχασμό μέσα στο συγκρότημα.

Οι Beatles είχαν φέρει επανάσταση στο μάρκετινγκ δίσκων με τα εξώφυλλα των άλμπουμ τους, όπως την πολύχρωμη ψυχεδέλεια του «Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band» και το αντίθετο εφέ του «White Album».

Ωστόσο, το «Abbey Road» παραμένει το πιο εμβληματικό εξώφυλλο του συγκροτήματος, χάρη στην τολμηρή και αινιγματική φωτογραφία των μελών των Beatles να διασχίζουν τον διάσημο δρόμο του Λονδίνου κοντά στο ομώνυμο στούντιο ηχογράφησης.

Η εικόνα είναι ευκρινής, τραβηγμένη μία σπάνια ηλιόλουστη μέρα με γαλάζιο ουρανό στη νότια Αγγλία. Ωστόσο, ο τελευταίο είναι το λιγότερο που μας απασχολεί.

Διαφήμιση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Beatles: Νέο video για το «Let It Be» με ακυκλοφόρητες σκηνές

Beatles - Abbey Road

Οι αντιφατικές ενδυματολογικές επιλογές κάθε μέλους των Beatles φαίνεται να συμβολίζουν κάτι, αλλά ποτέ δεν έχει δοθεί μία οριστική εξήγηση.

Υποτίθεται ότι δεν υπήρχε αυστηρός ενδυματολογικός κώδικας και τα μέλη του συγκροτήματος ντύθηκαν σε ξεχωριστά δωμάτια εκείνο το πρωί, όμως δεν θα το αφήσουμε αυτό να χαλάσει μία καλή θεωρία συνωμοσίας.

Κεντρικό στοιχείο στις αλλοπρόσαλλες θεωρίες σχετικά με το εξώφυλλο του «Abbey Road» είναι η επιλογή του Paul McCartney να είναι ξυπόλητος.

Αν φορούσε σορτς θαλάσσης και αμάνικο, η εμφάνισή του ίσως να φαινόταν λιγότερο περίεργη, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, φορούσε ένα ολόκληρο κοστούμι.

Διαφήμιση

Αν και πιθανότητα προσπάθησε να φτάσει στα άκρα το smart-casual στιλ του, επισημαίνοντας το χάσμα μεταξύ των χίπηδων και των ταπεινών υπαλλήλων γραφείων, οι θαυμαστές έχουν τις δικές τους θεωρίες.

Ποια είναι η θεωρία συνωμοσίας για το εξώφυλλο του «Abbey Road»;

Από τότε που κυκλοφόρησε το προτελευταίο άλμπουμ των Beatles το 1969, ορισμένοι θαυμαστές διαδώσουν πολλές θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με το εξώφυλλο.

Όσο απίστευτες κι αν φαίνονται κάποιες από αυτές, είναι διασκεδαστικό να τις εξετάσουμε. Χωρίς αμφιβολία, η πιο διάσημη από τις θεωρίες είναι αυτή που ισχυρίζεται ότι το εξώφυλλο συμβολίζει μία νεκρώσιμη πομπή για τον Paul McCartney.

«Αλλά ο Paul McCartney δεν είναι νεκρός, έτσι δεν είναι;», αναρωτιέστε ήδη.

Πραγματικά, από όσο γνωρίζουμε, ο Paul McCartney εξακολουθεί να ζει και βασιλεύει στα 80 του, αλλά ορισμένοι υποστηρίζουν ότι είναι απλά ένας ταλαντούχος αντικαταστάτης.

Σύμφωνα με τη θεωρία, ο John Lennon, ο οποίος οδηγεί την πομπή ντυμένος στα λευκά, αντιπροσωπεύει έναν ιερέα.  Εν τω μεταξύ, ο George Harrison με το τζιν αντιπροσωπεύει τον νεκροθάφτη, ο Ringo Starr στα μαύρα είναι ο εργολάβος κηδειών και ο Paul McCartney εκτός βήματος και ξυπόλητος αντιπροσωπεύει έναν νεκρό…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Beatles: Σε δημοπρασία η κονσόλα όπου ηχογράθηκε το «Abbey Road»

Πού είναι το Abbey Road;

Το Abbey Road, εκτός από τον τίτλο ενός από τα σπουδαιότερα άλμπουμ της δεκαετίας του 1960, είναι ένας διάσημος δρόμος που βρίσκεται στην περιοχή του St. John’s Wood του Λονδίνου.

Διασχίζει την Πόλη του Γουέστμινστερ και το διαμέρισμα ου Camden.

Ο δρόμος μπήκε στον μουσικό χάρτη χάρη στη δουλειά των Beatles στα Abbey Road Studios (τότε EMI Studios) και τη διάσημη φωτογράφησή τους στη διάβαση πεζών έξω από το στούντιο, αλλά δεν ήταν οι μόνοι καλλιτέχνες που έχουν κοσμήσει το κτίριο.

Οι Pink Floyd, Fela Kuti, Kate Bush, Oasis, Radiohead, Florence + The Machine, Kanye West, Frank Ocean και η Amy Winehouse είναι μερικά από τα άλλα μεγάλα ονόματα καλλιτεχνών που έχουν κάνει ηχογραφήσεις στα Abbey Road Studios όλα αυτά τα χρόνια.

I Want You (She's So Heavy) (Remastered 2009)

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Γιατί ο Noel Gallagher θεωρούσε τους Oasis εμπόδιο στην καριέρα του

Αν δεν είχαν διαλυθεί οι Oasis, ο Noel Gallagher...

Ariana Grande και Cynthia Erivo μαγεύουν με τις φωνές τους στο trailer του «Wicked»

Η Ariana Grande και η Cynthia Erivo ενώνουν με...

Ο ZAYN λύνει τη σιωπή του για τον αρραβώνα με την Perrie Edwards: «Δεν ήξερα τίποτα»

«Ήμουν αρραβωνιασμένος και δεν ήξερα τίποτα τότε», δηλώνει ο...

Η Cardi B δεν θα κυκλοφορήσει φέτος το νέο άλμπουμ της

Η αναμονή για το δεύτερο άλμπουμ της Cardi B...

Η Μαρίνα Σάττι κυκλοφορεί το νέο EP «P.O.P.» – Μία ελληνική ανατροπή

Η Μαρίνα Σάττι πρωταγωνιστεί στην επέλαση της ελληνικής «P.O.P.» κουλτούρας. Μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μετά τον 68ο Διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision,...

Top Stories

Η Μαρίνα Σάττι κυκλοφορεί το νέο EP «P.O.P.» – Μία ελληνική ανατροπή

Η Μαρίνα Σάττι πρωταγωνιστεί στην επέλαση της ελληνικής «P.O.P.»...

Kendrick Lamar: Το «Not Like Us» κάνει ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard Hot 100

Το τέταρτο No. 1 στην καριέρα του Kendrick Lamar. Η...

Ο Childish Gambino κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ «Atavista»

Το προτελευταίο άλμπουμ του Donald Glover ως Childish Gambino. Ο...

Eurovision 2024: Ανακοινώθηκε η βαθμολογία των Ημιτελικών – Η θέση Ελλάδας και Κύπρου

Ανακοινώθηκε η βαθμολογία των χωρών στους δύο ημιτελικούς της...

Eurovision 2024: Νικήτρια η Ελβετία με το Nemo – Στην 11η θέση η Ελλάδα

Η Ελβετία είναι η μεγάλη νικήτρια της Eurovision 2024. Ο...