Ο Bill Wyman μιλάει για την αποχώρησή του από τους Rolling Stones – και τη ζωή του σήμερα

Ο Bill Wyman αποχώρησε αιφνιδιαστικά από τους Rolling Stones το 1991. 

Ο θρυλικός μπασίστας των Rolling Stones, Bill Wyman, μίλησε για την αποχώρησή του από το συγκρότημα και τη ζωή του σήμερα.

Ο Bill Wyman, ο οποίος ήταν επίσημο μέλος των Rolling Stones από το 1962 έως το 1993, μίλησε στην εφημερίδα Mirror για την αιφνιδιαστική απόφασή του να αποχωρήσει από το συγκρότημα.

«Έφυγα το 1991, αλλά δεν με πίστευαν. Αρνήθηκαν να δεχτούν ότι είχα φύγει», είπε ο 87χρονος μπασίστας.

Διαφήμιση

«Μόνο το 1993, όταν άρχισαν να μαζεύονται για περιοδεία το 1994, με ρώτησαν: “Έχεις φύγει πραγματικά τώρα, έτσι δεν είναι;” Και εγώ είπα: “Έφυγα πριν από δύο χρόνια”. Τελικά το αποδέχτηκαν, οπότε λένε ότι έφυγα το 1993», συνέχισε.

Εξηγώντας την απόφασή του, ο Billy Wyman ισχυρίστηκε ότι είχε φτάσει σε σημείο κορεσμού στους Rolling Stones και σημείωσε ότι ήθελε να εξερευνήσει μια εντελώς διαφορετική ζωή.

«Είχα περάσει τη μισή ζωή μου (στο συγκρότημα) και σκέφτηκα: “Έχω άλλα πράγματα που θέλω να κάνω”. Ήθελα να ασχοληθώ με την αρχαιολογία, να γράψω βιβλία, να κάνω φωτογραφικές εκθέσεις και να παίξω κρίκετ για φιλανθρωπικούς σκοπούς», αποκάλυψε.

«Συνήθιζα να διαβάζω για αρχαίους πολιτισμούς ενώ ήμουν σε περιοδεία και να τραβάω και φωτογραφίες. Είχα απλώς όλη αυτή την άλλη ζωή που ήθελα να ζήσω», συνέχισε.

Διαφήμιση

Ο Bill Wyman έχει περάσει τα τελευταία τριάντα χρόνια γράφοντας βιβλία, αναζητώντας για θησαυρούς με ανιχνευτή μετάλλων και συλλέγοντας διάφορα αντικείμενα, από γραμματόσημα και αφίσες από μουσικούς χώρους μέχρι τεύχη του περιοδικού «Ρούπερτ το Αρκουδάκι» (Rupert Bear).

«Όταν μεγαλώναμε στον πόλεμο δεν είχαμε δώρα. Αλλά είχαμε τεύχη του “Ρούπερτ το Αρκουδάκι” που τα μοιραζόμασταν όλοι. Τα διάβαζα στα μικρότερα παιδιά. Και μετά άρχισα να τα συλλέγω γιατί ήμουν τρελός μαζί του», θυμήθηκε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Ronnie Wood μιλά για τα «εκρηκτικά» νέα τραγούδια των Rolling Stones

«Ήταν κάτι που μου κόλλησε. Έχω ολόκληρη τη σειρά μέχρι σήμερα και έχω και άλλα πράγματα όπως κασκόλ, σήματα και γραμματόσημα με τον “Ρούπερτ το Αρκουδάκι”. Θα μπορούσα να γεμίσω ένα μουσείο με αυτά. Ίσως μια μέρα το κάνω», πρόσθεσε.

Ο Billy Wyman ένωσε ξανά τις δυνάμεις του με τους Rolling Stones μετά από πολλά χρόνια και συμμετείχε στο νέο άλμπουμ τους «Hackney Diamonds», παίζοντας στο τραγούδι «Live By The Sword». Ήταν η πρώτη του εμφάνιση σε ηχογράφηση των Stones από το 1991.

Ο Ronnie Wood είχε μιλήσει στο NME για τη συμμετοχή του Bill Wyman στο τραγούδι, το οποίο περιέχει και τις τελευταίες ηχογραφήσεις του εκλιπόντος ντράμερ του συγκροτήματος, Charlie Watts.

Διαφήμιση

«Ήταν ιδέα του παραγωγού Andrew Watt. Είχαμε αυτό το κομμάτι με τα ντραμς του Charlie. Κανένας μας δεν ήταν εκεί όταν ο Bill ηχογράφησε το δικό του κομμάτι. Αλλά ο Andrew είπε ότι διασκέδασε πολύ μαζί του. Έκλεισε το στούντιο μόνο για εκείνον», αποκάλυψε.

Το 2012, ο Bill Wyman συνάντησε τους Rolling Stones στις συναυλίες για τα 50 χρόνια τους στο O2 Arena του Λονδίνου, αλλά ένα χρόνο αργότερα, δήλωσε ότι δεν θα το έκανε ποτέ ξανά», τονίζοντας ότι είχε «καλύτερα πράγματα να κάνει».

«Το ωραίο ήταν που τα παιδιά μου με είδαν στη σκηνή με τους Stones. Με είχαν ρωτήσει τον προηγούμενο Δεκέμβριο και έπρεπε να παίξω μαζί τους για τρεις ημέρες», ανέφερε.

«Είχα την εντύπωση ότι θα συμμετείχα περισσότερο, αλλά τελικά, ήθελαν μόνο να κάνω μόνο δύο τραγούδια, κάτι που ήταν πολύ απογοητευτικό», παραδέχτηκε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Rolling Stones: Ανακοινώνουν το νέο άλμπουμ «Hackney Diamonds» - Ακούστε το single «Angry»

«Πάντα υποστήριζα ότι δεν μπορείς να επιστρέψεις στα παλιά πράγματα, και ότι ποτέ δεν θα είναι τα ίδια. Είναι σαν μια επανένωση συμμαθητών», τόνισε.

«Εάν προσπαθήσεις να επιστρέψεις και να συνεχίσεις μια σχέση, δεν λειτουργεί, και το ίδιο ισχύει και στη μουσική. Δεν λειτουργεί. Ήταν κάτι που έγινε μια φορά. Πέντε λεπτά. Εντάξει, ποτέ ξανά. Δεν το μετανιώνω όμως, είμαστε ακόμα σπουδαίοι φίλοι», είπε.

The Rolling Stones — Live By The Sword Feat. Elton John (Lyric video)

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Γιατί ο Noel Gallagher θεωρούσε τους Oasis εμπόδιο στην καριέρα του

Αν δεν είχαν διαλυθεί οι Oasis, ο Noel Gallagher...

Ariana Grande και Cynthia Erivo μαγεύουν με τις φωνές τους στο trailer του «Wicked»

Η Ariana Grande και η Cynthia Erivo ενώνουν με...

Ο ZAYN λύνει τη σιωπή του για τον αρραβώνα με την Perrie Edwards: «Δεν ήξερα τίποτα»

«Ήμουν αρραβωνιασμένος και δεν ήξερα τίποτα τότε», δηλώνει ο...

Η Cardi B δεν θα κυκλοφορήσει φέτος το νέο άλμπουμ της

Η αναμονή για το δεύτερο άλμπουμ της Cardi B...

Eurovision 2024: Άρρωστη η Μαρίνα Σάττι με υψηλό πυρετό και φαρυγγίτιδα λίγο πριν τον Δεύτερο Ημιτελικό

Η Μαρίνα Σάττι ακύρωσε τις προγραμματισμένες συνεντεύξεις για να προστατεύσει τη φωνή της ενόψει της αποψινής εμφάνισής της στον...

Top Stories

Η Μαρίνα Σάττι κυκλοφορεί το νέο EP «P.O.P.» – Μία ελληνική ανατροπή

Η Μαρίνα Σάττι πρωταγωνιστεί στην επέλαση της ελληνικής «P.O.P.»...

Kendrick Lamar: Το «Not Like Us» κάνει ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard Hot 100

Το τέταρτο No. 1 στην καριέρα του Kendrick Lamar. Η...

Ο Childish Gambino κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ «Atavista»

Το προτελευταίο άλμπουμ του Donald Glover ως Childish Gambino. Ο...

Eurovision 2024: Ανακοινώθηκε η βαθμολογία των Ημιτελικών – Η θέση Ελλάδας και Κύπρου

Ανακοινώθηκε η βαθμολογία των χωρών στους δύο ημιτελικούς της...

Eurovision 2024: Νικήτρια η Ελβετία με το Nemo – Στην 11η θέση η Ελλάδα

Η Ελβετία είναι η μεγάλη νικήτρια της Eurovision 2024. Ο...