Όταν ο Tony Iommi έδιωξε τη Madonna από τις πρόβες των Black Sabbath

Ο Tony Iommi θυμάται την «ντροπιαστική» νύχτα που έδιωξε τη Madonna από τις πρόβες των Black Sabbath.

Η δεκαετία του ’80 ήταν μία περίεργη περίοδος για τους Black Sabbath.

Μετά την αποχώρηση του αρχικού τραγουδιστή Ozzy Osbourne το 1977, το συγκρότημα δοκίμασε μία σειρά από διαφορετικούς καλλιτέχνες στο μικρόφωνο, συμπεριλαμβανομένου του εξίσου θρυλικού Ronnie James Dio, ο οποίος παρέμεινε στους Black Sabbath μετά βίας τρία χρόνια.

Ακόμα και ο Geezer Butler και ο Bill Ward αποχώρησαν, Παρόλα αυτά, το «θηρίο» συνέχισε να προχωράει, αλλά κατά τη διάρκεια εκείνης της εποχής το τέλος φαινόταν αναπόφευκτο.

Διαφήμιση

Μετά την κυκλοφορία του «Born Again» το 1983 – του μοναδικού άλμπουμ των Black Sabbath με τον τραγουδιστή των Deep Purple και πρωτοπόρο του metal, Ian Gillan – το συγκρότημα έχασε τον ρυθμό του.

Όλος ο κόσμος είχε ξεπεράσει την εποχή τους, με μία νέα γενιά metal συγκροτημάτων, που παραδόξως θεωρούσαν «ήρωες» τους Black Sabbath, να τους σπρώχνει εκτός κάδρου.

Τα ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος, που πλησίαζαν τα 40 τους, δυσκολεύονταν να αποδεχτούν ότι δεν ήταν πια στην κορυφή, ενώ ταυτόχρονα αντιμετώπιζαν και προσωπικά προβλήματα κυρίως με τις καταχρήσεις.

Μετά την αποχώρηση των Geezer Butler και Bill Ward, ο κιθαρίστας Tony Iommi έβαλε τους Sabbath στον πάγο και άρχισε να δουλεύει ένα σόλο πρότζεκτ με τον keyboardist του συγκροτήματος, Geoff Nicholls.

Διαφήμιση

Ωστόσο, λόγω πίεσης από τη δισκογραφική εταιρεία, το σόλο άλμπουμ του Tony Iommi έγινε το επόμενο άλμπουμ των Black Sabbath, το «Seventh Star» που κυκλοφόρησε το 1986.

Στο άλμπουμ συμμετείχε μία εντελώς νέα σύνθεση και η πρώτη δισκογραφική δουλειά των Sabbath χωρίς τον Geezer Butler, με τον Tony Iommi να είναι το μοναδικό αρχικό μέλος που είχε παραμείνει στο συγκρότημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Lionel Richie μετανιώνει που δεν κάλεσε τη Madonna στο «We Are The World»

Φυσικά, παραμένει ένα αμφιλεγόμενο άλμπουμ λόγω των τεράστιων αλλαγών στον ήχο του, και όταν κυκλοφόρησε, ήταν μία υπενθύμιση της αδιαφιλονίκητη δύναμης της κλασικής σύνθεσης του συγκροτήματος.

Ακόμα και ο Bill Ward θα δήλωνε αργότερα: «Αυτό που είδα ήταν ένα σπουδαίο συγκρότημα που απλά ένιωθα ότι χανόταν.»

Ενδιαφέρον, επίσης, είναι ότι την ίδια περίοδο, ο κόσμος είδε μία σύντομη επανένωση της αρχικής σύνθεσης των Black Sabbath στη θρυλική φιλανθρωπική συναυλία Live Aid, το 1985.

Διαφήμιση

Αν και ήταν μία ιστορική στιγμή, έδειξε επίσης γιατί οι αρχικοί τέσσερις καβαλάρηδες της αποκάλυψης δεν ήταν ακόμα έτοιμοι να συνεργαστούν ξανά.

Οι Black Sabbath εμφανίστηκαν στην αμερικανική συναυλία του Live Aid που πραγματοποιήθηκε στη Φιλαδέλφεια στις 13 Ιουλίου 1985, αλλά όπως επιβεβαιώνει κάθε μέλος του συγκροτήματος, ήταν όλοι μεθυσμένοι.

Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατούσε πριν τη συναυλία, ο Geezer Butler θυμήθηκε ότι όλοι είχαν μεθύσει ξεχωριστά.

Χρόνια μετά τη συναυλία, ο Tony Iommi μίλησε στο SiriusXM για την 35η επέτειο του Live Aid και θυμήθηκε ότι είχε συμβεί άλλο ένα απρόοπτο την εμφάνισή τους.

«Ήταν πραγματικά μία μικρή καταστροφή, για να είμαι ειλικρινής. Είχαν κλείσει ένα δωμάτιο για να κάνουμε πρόβα. Ξεκινήσαμε να κάνουμε πρόβα, και μετά αρχίσαμε να μιλάμε για τα παλιά, οπότε η περισσότερη πρόβα ήταν κουβέντα», είπε.

Όταν είχαν την ευκαιρία να κάνουν επιτέλους πρόβα, ήταν με κλειστές πόρτες. Όμως ο Iommi περιέγραψε την πρόβα ως «επιεικώς ντροπιαστική».

Όταν είδε δυο κοπέλες να μπαίνουν στο πίσω μέρος της αίθουσας, είπε σε ένα από τα μέλη του συνεργείου να τις διώξει, καθώς ήταν ιδιωτικός χώρος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Geezer Butler απαντά στις κατηγορίες του Ozzy Osbourne ότι δεν επικοινώνησε μαζί του

Αποδείχθηκε ότι μία από τις κοπέλες ήταν η ανερχόμενη τότε pop star Madonna, η οποία είχε κυκλοφορήσει το δεύτερο άλμπουμ της, «Like A Virgin», την προηγούμενη χρονιά.

«Έτσι, ο τεχνικός πηγαίνει και τους το λέει, και αποδεικνύεται ότι είναι η Madonna. Έγινε λοιπόν λίγο άβολο. Αλλά τέλος πάντων, κάναμε την πρόβα και μετά γυρίσαμε στο ξενοδοχείο», θυμήθηκε ο Tony Iommi.

Αυτή η αμήχανη στιγμή ήταν σημάδι των όσων επρόκειτο να ακολουθήσουν, αφού μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι η εμφάνιση της Madonna στο Live Aid ήταν πολύ πιο δυναμική από αυτή των Black Sabbath.

Ακούστε τον Tony Iommi να μιλά για το περιστατικό με τη Madonna παρακάτω.

Tony Iommi on Madonna Showing Up to Black Sabbath's Rehearsal at Live Aid

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Γιατί ο Noel Gallagher θεωρούσε τους Oasis εμπόδιο στην καριέρα του

Αν δεν είχαν διαλυθεί οι Oasis, ο Noel Gallagher...

Ariana Grande και Cynthia Erivo μαγεύουν με τις φωνές τους στο trailer του «Wicked»

Η Ariana Grande και η Cynthia Erivo ενώνουν με...

Ο ZAYN λύνει τη σιωπή του για τον αρραβώνα με την Perrie Edwards: «Δεν ήξερα τίποτα»

«Ήμουν αρραβωνιασμένος και δεν ήξερα τίποτα τότε», δηλώνει ο...

Η Cardi B δεν θα κυκλοφορήσει φέτος το νέο άλμπουμ της

Η αναμονή για το δεύτερο άλμπουμ της Cardi B...

Kesha: Αλλάζει μόνιμα τους στίχους του «TikTok» για τον Diddy

«Ξέρω τι πρεσβεύω», τόνισε η Kesha. Η Kesha δεν έχει σκοπό να γυρίσει πίσω και πρόκειται να αλλάξει μόνιμα τους...

Top Stories

Η Μαρίνα Σάττι κυκλοφορεί το νέο EP «P.O.P.» – Μία ελληνική ανατροπή

Η Μαρίνα Σάττι πρωταγωνιστεί στην επέλαση της ελληνικής «P.O.P.»...

Kendrick Lamar: Το «Not Like Us» κάνει ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard Hot 100

Το τέταρτο No. 1 στην καριέρα του Kendrick Lamar. Η...

Ο Childish Gambino κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ «Atavista»

Το προτελευταίο άλμπουμ του Donald Glover ως Childish Gambino. Ο...

Eurovision 2024: Ανακοινώθηκε η βαθμολογία των Ημιτελικών – Η θέση Ελλάδας και Κύπρου

Ανακοινώθηκε η βαθμολογία των χωρών στους δύο ημιτελικούς της...

Eurovision 2024: Νικήτρια η Ελβετία με το Nemo – Στην 11η θέση η Ελλάδα

Η Ελβετία είναι η μεγάλη νικήτρια της Eurovision 2024. Ο...