Eurovision 2024: Ακυρώθηκε η μεγαλύτερη εκδήλωση προβολής του διαγωνισμού – Λόγω του Ισραήλ

Οι διοργανωτές της μεγαλύτερης εκδήλωση προβολής του τελικού της Eurovision αντιδρούν στη συμμετοχή του Ισραήλ στον φετινό διαγωνισμό.

Η μεγαλύτερη εκδήλωση προβολής του τελικού του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision στο Λονδίνο ακυρώθηκε λόγω της συμμετοχής του Ισραήλ, όπως δήλωσαν ο χώρος Rio Cinema και ο διοργανωτής Eurovision Party London.

«Μετά από συζητήσεις με τους διοργανωτές του Eurovision Party London, αποφασίσαμε από κοινού να μην προβάλουμε τον τελικό του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision φέτος, ενώ το Ισραήλ παραμένει στον διαγωνισμό», ανέφερε το Rio Cinema σε δήλωσή του.

«Το Eurovision Party London υπήρξε αγαπημένος συνεργάτης του Rio Cinema για πολλά χρόνια και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε μαζί τους στο μέλλον», τόνισε.

Διαφήμιση

Το Rio Cinema σημείωσε ότι πιστεύει ακράδαντα ότι ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision έχει τη δύναμη να ενώσει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και, όταν διατηρούνται οι βασικές αξίες του, της συμπερίληψης, της ισότητας και της οικουμενικότητας, μπορεί να αποτελέσει μία πραγματική δύναμη για το καλό.

«Έχοντας κατά νου το δικό του σύνθημα, ελπίζουμε ότι όλοι μπορούμε να ξαναενωθούμε μέσω της μουσικής σύντομα», πρόσθεσε το Rio Cinema, αναφερόμενο στο σύνθημα «United By Music» του διαγωνισμού της Eurovision.

Ο χώρος διευκρίνισε ότι θα συνεχίσει να διοργανώνει φιλανθρωπικές εκδηλώσεις για τις οργανώσεις που υποστηρίζει, συμπεριλαμβανομένων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και της Ιατρικής Βοήθειας για την Παλαιστίνη.

Το Eurovision Party London δήλωσε ότι Μετά από συζητήσεις με το Rio Cinema και το διοικητικό συμβούλιό του, αποφασίστηκε «με βαριά καρδιά» από κοινού να μην πραγματοποιηθεί η προβολή του τελικού του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision φέτος.

Διαφήμιση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Eurovision 2024: Πάνω από 1.000 Σουηδοί καλλιτέχνες ζητούν τον αποκλεισμό του Ισραήλ

Ο Noel Curran, Γενικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης (EBU), που διοργανώνει τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, απάντησε στον θόρυβο σχετικά με την ακύρωση της μεγαλύτερης εκδήλωσης προβολής του τελικού της διοργάνωσης στο Λονδίνο, λόγω της συμμετοχής του Ισραήλ.

«Κατανοούμε τις ανησυχίες και τις βαθιά ριζωμένες απόψεις σχετικά με την τρέχουσα σύγκρουση στη Μέση Ανατολή. Δεν μπορούμε παρά να συγκινηθούμε από τα βαθιά δεινά όλων εκείνων που έχουν εμπλακεί σε αυτόν τον τρομερό πόλεμο», δήλωσε προς το Variety.

Ωστόσο, ο Noel Curran τόνισε ότι ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision είναι ένα μη πολιτικό μουσικό γεγονός και ένας διαγωνισμός μεταξύ δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών φορέων που είναι μέλη της EBU.

«Δεν είναι διαγωνισμός μεταξύ κυβερνήσεων. Γνωρίζουμε τις πολλές φωνές που ζητούν να αποκλειστεί το Ισραήλ από τον φετινό διαγωνισμό, με τον ίδιο τρόπο που αποκλείσαμε τον ρωσικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα το 2022 μετά την εισβολή στην Ουκρανία», συνέχισε.

«Οι συγκρίσεις μεταξύ πολέμων και συγκρούσεων είναι περίπλοκες και δύσκολες και, ως μη πολιτικός οργανισμός μέσων ενημέρωσης, δεν είναι δική μας δουλειά να τις κάνουμε», υποστήριξε.

Διαφήμιση

Επίσης, δήλωσε ότι η EBU ευθυγραμμίζεται με άλλους διεθνείς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων των αθλητικών ενώσεων και ομοσπονδιών και άλλων διεθνών φορέων, που διατήρησαν ομοίως τη συμπεριληπτική στάση τους απέναντι στους Ισραηλινούς συμμετέχοντες σε σημαντικούς διαγωνισμούς αυτή τη στιγμή.

«Παραμένουμε προσηλωμένοι στη διασφάλιση του ότι ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision θα παραμείνει μία μη πολιτική εκδήλωση που θα συνεχίσει να ενώνει το κοινό παγκοσμίως μέσω της μουσικής», είπε ο Noel Curran.

Ο 68ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision θα διεξαχθεί στις 9, 11 και 13 Μαΐου στο Malmö Arena στο Μάλμε της Σουηδίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Μαρίνα Σάττι: Απαντά στις φήμες για την επιλογή τραγουδιού για την Eurovision
Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

30 χρόνια Χρήστος Θηβαίος στο CT Garden Festival

Ο Χρήστος Θηβαίος γιορτάζει 30 χρόνια στο τραγούδι με...

Jamala: Η Ουκρανία δεν έχει την πολυτέλεια να μποϊκοτάρει τη Eurovision

Η Jamala τόνισε την ανάγκη να υπενθυμίσει η Ουκρανία...

Οι Pet Shop Boys έλυσαν τις διαφορές τους με τον Drake

Η διένεξη των Pet Shop Boys και του Drake...

Prince: Σε δημοπρασία η εμβληματική κίτρινη κιθάρα από την περιοδεία «Purple Rain»

Η αγαπημένη κιθάρα του Prince κατά τη διάρκεια των...

Olly Alexander: Ξέσπασε σε κλάματα για τη διαμάχη σχετικά με τη συμμετοχή του στη Eurovision 2024

«Προφανώς υπάρχουν πολλά πράγματα που θα ήθελα να είναι διαφορετικά», είπε ο Olly Alexander για τη συμμετοχή του στη...

Top Stories

Met Gala 2024: Οι λαμπερές εμφανίσεις των αστέρων της μουσικής – Φωτογραφίες

Οι αστέρες της μουσικής έκλεψαν την παράσταση στο Met...

Madonna: Έγραψε ιστορία με μία επική συναυλία στην Copacabana της Βραζιλίας με 1,6 εκατομμύρια θεατές

Πολλοί θαυμαστές της Madonna περίμεναν για ημέρες στην παραλία...

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης – Η φωνή των θρυλικών Socrates

Ο Αντώνης Τουρκογιώργης αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας από το...

Dua Lipa: Ψυχεδέλεια και αυτογνωσία στο νέο άλμπουμ «Radical Optimism»

Το «Radical Optimism» αποκαλύπτει την πιο ειλικρινή και φιλόδοξη...